Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία απο τη θεομηνία με εξι νεκρούς. Εκτεταμένες ζημιές σε έξι Νομούς.

Συνομιλίες Κάβανο στην Αθήνα για μειωση της έντασης στην Κύπρο.

Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί στο κλίμα απειλών που επιδιώκει η Αγκυρα δηλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Εγκαινιάζεται το μεσημέρι το έργο μεταφοράς φυσικού αερίου.

Θέματα διοργάνωσης του συνεδρίου θα εξετασει η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαστάσεις τραγωδίας προσέλαβε η πρόσφατη θεομηνία, με εξι νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές, στη Κορινθία, στη Φθιώτιδα, στα Τρίκαλα, στη Φωκίδα, στην Ευρυτανία και στην Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες της θεομηνιας και διαβεβαίωσε οτι η κυβέρνηση θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσής τους. Την περιοχή της Κορίνθου επισκέπτονται σήμερα οι κύριοι Εβερτ και Κωνσταντόπουλος.

Στη Φθιώτιδα μεταβαίνει σήμερα ο κ. Λαλιώτης επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, όπου έχει ξεχειλίσει ο ποταμός Σπερχειός και προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ αποκαταστάθηκε μερικώς η συγκοινωνία στη γέφυρα της Αλαμάνας, που είχε διακοπεί. Στην Αττική υποχώρησαν τα νερά του Κηφισού, αλλά οι ζημιές, που προκάλεσε η πλημμύρα κατά μήκος του ποταμού είναι ανυπολόγιστες, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του ΟΣΕ προς Πελοπόννησο και Λαμία.

Συνομιλίες με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών θα έχει σήμερα στην Αθήνα, ο απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, Κέρι Κάβανο, για την υιοθέτηση μέτρων μείωσης της έντασης στην Κύπρο. Χθές στη Λευκωσία ο κ. Κάβανο πήρε τη διαβεβαίωση απο τον Πρόεδρο Κληρίδη, πως οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 δεν πρόκειται να αναπτυχθούν τους επόμενους 16 μήνες. Ελληνική και τουρκική ηγεσία στην Κύπρο συμφώνησαν να εφαρμόσουν τα προτεινόμενα απο τον ΟΗΕ μέτρα για μείωση του κινδύνου επεισοδίων κατά μήκος της πράσινης γραμμής, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στο κλίμα των απειλών, που επιδιώκει η Αγκυρα και όσοι ανησυχούν αρκεί να συμβάλουν, ώστε να τερματιστεί η παράνομη κατοχή του κυπριακού εδάφους απο την Τουρκία και να υλοποιηθεί η πρόταση της κυπριακής δημοκρατίας για αποστρατικοποίηση του νησιού, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά την σύσκεψη που είχε με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Εγκαινιάζεται το μεσημέρι από τον Πρωθυπουργό και τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, κ. Ροντιόνοφ, το έργο μεταφοράς φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις του, στη θέση Πάτημα της Ελευσινας.

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα, που αφορούν τις αρμοδιότητες της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, Πρόεδρος της οποίας θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Γεώργιος Ράλλης.

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία, λόγω της 48ωρης απεργίας, που άρχισαν χθες οι ναυτικοί. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 48ωρη απεργία για τις 3 και 4 Φεβρουαρίου, για το ενιαίο μισθολόγιο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας. Η ``Ενωση``, με τη νίκη της αυτή πλησίασε στους πέντε βαθμούς από την κορυφή, όπου συγκατοικούν πλέον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 251,05 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,59, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 47,05, ελβετικό φράγκο προς 182,35, γερμανικό μάρκο προς 158,78,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,41 και την ECU προς 308,35 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Υποχωρεί από σήμερα η κακοκαιρία και μόνο στην ανατολική και νότια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 1 εως 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 εως 13 και στο Αιγαίο απο 9 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα συνεχισθούν οι τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 12 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 4 μέχρι 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 14 January 1997 - 8:00:10 UTC