Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραμένει τεταμένη η κατάσταση από την απεργία των ναυτεργατών.

Με μικροκαθυστερήσεις και τρεις αναβολές πτήσεων εξωτερικού τα δρομολόγια της Ολυμπιακής. Λειτουργεί το αεροδρόμιο "Μακεδονία".

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις έλαβε η Πανθεσσαλική Επιτροπή των Αγροτών.

Την αντίθεσή του σε συγκαλυμένη συνομοσπονδία στη Κύπρο, εξέφρασε από τη Μεγαλόνησο ο Γεράσιμος Αρσένης.

Στη Ρώμη ο Πρωθυπουργός, για τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του Συνεδρίου της ΝΔ, ο Γιώργος Σουφλιάς.

Πνιγμένος βρεθηκε στον Εβρο ο ένας απο τους αγνοούμενους κυνηγούς.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχίζουν οι καθηγητές.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα λιμάνια, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, απο τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών. Στο Ηράκλειο, αγρότες που επιδιώκουν τη μεταφορά των προϊόντων τους στον Πειραιά, προχώρησαν στην κατάληψη της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ ένταση σημειώθηκε και στη Μυτιλήνη. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Στάυρος Σουμάκης τόνισε ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, παρουσίασε όμως βελτιωμένη πρόταση για το φορολογικό των ναυτικών. Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για όργιο τρομοκρατίας εις βάρος των ναυτεργατών.

Μικροκαθυστερήσεις και τρεις αναβολές πτήσεων εξωτερικού παρατηρήθηκαν στο πρόγραμμα πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν κλείσει λόγω της πυκνής ομίχλης.

Συνεδρίασε στη Λάρισα η Πανθεσσαλική Επιτροπή των Αγροτών και αποφάσισε ότι από την Τρίτη 28 Ιανουαρίου τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών θα βγούν στις πλατείες των χωριών. Την επομένη θα αποκλειστούν δημόσια κτίρια, ενώ στις 30 του μηνός θα αποκλειστεί και η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Στις 31 Ιανουαρίου θα κλείσουν τα διόδια στα Τέμπη και το Μοσχοχώρι, ενώ αν δεν έχει δοθεί λύση μέχρι τότε, στις 4 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει γενικός αποκλεισμός του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου. Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη, αντιπροσωπεία των αγροτών μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα εκθέσει τα προβλήματα του κλάδου.

Το Κυπριακό αναμένεται να συζητηθεί στο γεύμα των υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, όπου θα μετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει και ο Αμερικανός απεσταλμένος Κέρι Κάβανο.

Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, που θα εισηγείται συγκαλυμένη συνομοσπονδία, χωρίζοντας φυλετικά την Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, κατά την άφιξή του το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη.

Στη Ρώμη θα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και να αναφερεθί στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, παρότι δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα.

Επαναλαμβάνονται στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι συνομιλίες Αθηνών - Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας. Σύμφωνα πάντως με διπλωματικούς κύκλους, δεν αναμένεται να σημειωθεί πρόοδος στην πορεία των συνομιλιών.

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του Συνεδρίου της ΝΔ, εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Σουφλιάς. Οταν ρωτήθηκε για ``σενάρια`` που τον φέρουν να προηγείται στους εκλέκτορες, ο κ. Σουφλιάς απάντησε ότι ``δεν είναι σενάρια είναι πραγματικότητα``.

Πνιγμένος βρεθηκε στον Εβρο ποταμό, ο Κώστας Θεοχαρίδης, 31 ετών, ο ένας απο τους τρείς αγνοούμενους κυνηγούς, που εξαφανίσθηκαν με τη βάρκα τους απο το απόγευμα της Πέμπτης στη περιοχή Ορμενίου. Οι έρευνες για την ανεύρεση των άλλων δύο αγνοουμένων συνεχίζονται.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλητής χειμώνα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι στην Καβάλα επί της τοπικής ομάδας με 2-1. Ακόμα και με νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή το βράδυ της Κυριακής, -οπότε οι πράσινοι θα συγκατοικούσαν με τον "Θρύλο" στην κορυφή της βαθμολογίας με 39 βαθμούς-, τον άτυπο τίτλο παίρνει ο Ολυμπιακός, αφού έχει κερδίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ακολουθεί η ΑΕΚ που νίκησε 2-1 στην Ξάνθη και έχει 36 βαθμούς. Στούς άλλους αγώνες, Αρης -Απόλλων 1-0 Εδεσσαϊκός -Αθηναϊκός 3-2 Ιωνικός -Καλαμάτα 2-1 Καστοριά -ΠΑΟΚ 1-2 ΟΦΗ -Βέροια 2-0 Πανηλειακός - Παναχαϊκή 20/1

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 16-ης ημέρας του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, αφού νίκησε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον ``αιώνιο`` αντίπαλο του Παναθηναϊκό με 62-55, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 36- 24. 'Ετσι ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπου ``συγκατοικεί`` με την ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη, με 30 βαθμούς.

Την φανέλα του ΟΦΗ, θα φορέσει και πάλι ο Πέτρος Μαρινάκης. Ο παίκτης της Σεβίλης, θα δοθεί ``δανεικός`` στην ομάδα της Κρήτης, μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου. Ο Μαρινάκης αποκάλυψε ακόμη ότι δέχθηκε πρόταση και από τον Ολεγκ Μπλαχίν γιά να ενισχύσει τον Ιωνικό, την οποία όμως απέρριψε γιατί ήθελε να βρεθεί στην Κρήτη κοντά στην οικογένεια του.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ 252,78 δραχμές,

λίρα Αγγλίας 423,34 λίρα Κύπρου 527,55

γαλλικό φράγκο 46,81 ελβετικό φράγκο 182,66

γερμανικό μάρκο 157,76 100 ιταλικές λιρέτες 16,25

100 γιέν Ιαπωνίας 216,28 η ΕΛΜ (ECU) 306,96 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Το πρωί θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 18 και στα νησιά από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 19 January 1997 - 19:01:02 UTC