Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι ναυτικοί.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία απο τα μεσάνυχτα πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ διεκδικώντας φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Σήμερα αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί για περαιτέρω κινητοποιήσεις μετά το αδιέξοδο διαπραγματεύσεων με τον υπουργό.

Εντονη φραστική αντιπαράθεση Εβερτ-Βάσως Παπανδρέου χθές στη Βουλή.

Νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ορτέζ με 78-66 σε αγώνα της β'φάσης της Ευρωλίγκας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κανονικά εκτελούνται από τις 6 το πρωί τα ακτοπλοικά δρομολόγια, μετά την απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, που πήρε τα ξημερώματα η 15μελής Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η Επιτροπή θα εξετάσει τις βελτιωμένες προτάσεις της κυβέρνησης, για φορολόγηση των ναυτεργατών και άλλων μέτρων, που παρουσιάστηκαν απο κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρο Σουμάκη.

Αρχισε τα μεσάνυχτα η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, η οποία διεκδικεί τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμάκων και αύξηση του αφορολογήτου εισοδήματος στα 2 εκατομμύρια δραχμές.Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την ερχόμενη Τρίτη και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, με συγκεντρώσεις και καταλήψεις στο οδικό δίκτυο.

Σε αδιέξοδο κατέληξαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, που απεργούν απο τη Δευτέρα.Σήμερα οι γενικές συνελεύσεις των καθηγητών θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Εντονη φραστική αντιπαράθεση είχαν χθές στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ και η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου με αφορμή την κατάθεσή της προχθές στην Εξεταστική Επιτροπή για το καζίνο του Φλοίσβου.

Η ελληνική πλευρά κέρδισε κατά κράτος την Τουρκία στις εντυπώσεις, που προκάλεσαν οι ομιλίες των δύο πλευρών, για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, λίγο πριν αναχωρήσει χθες απο τη Ρώμη.

Μειώνονται θεαματικά οι τιμές του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου, η τιμή του ντίζελ θέρμανσης μειώνεται κατά 2,60 δρχ το λίτρο και του ντίζελ κίνησης κατά 2,40 δρχ το λίτρο. Η τιμή της βενζίνης μειώνεται κατά 0,50 δρχ το λίτρο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πέρασε νικητής από το Πο της Γαλλίας ο Παναθηναϊκός, αφού σε αγώνα της τρίτης ημέρας για την δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας ανδρών, νίκησε 78-66 την Ορτέζ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ελληνικό ``εμφύλιο`` μεταξύ τού Αρη καί τού Περιστερίου θα έχουμε στην προημιτελική φάση τού του Κυπέλλου Κόρατς, αφού οι δύο ομάδες μας πήραν την πρόκριση γιά τούς ``8`` της διοργάνωσης, αποκλείοντας τη Γιουγκοσλαβική Μπεομπάνκα καί την Ισπανική Ταουγκρές, αντίστοιχα. Αντίθετα, Σπόρτιγκ και ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να προκριθούν στην προημιτελική φάση της ίδιας διοργάνωσης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 261,054 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,205, λίρα Κύπρου προς 529,276, γαλλικό φράγκο προς 47,101, ελβετικό φράγκο προς 181,143, γερμανικό μάρκο προς 158,805,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16, 286,τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,197 και την ECU προς 307,881 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός, με νεφώσεις και λίγες βροχες στη Θεσσαλία,Ανατολική Πελοπόννησο,Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις.Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμναθεί απο -2 εως 10 βαθμούς, στα Δυτικά απο 1 εως 16 και στην υπόλοιπη χώρα απο 3 εως 14 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 13 και απο 1 εως 9 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 23 January 1997 - 8:00:14 UTC