Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και αύξηση του αφορολογήτου ορίου αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

Αποζημιώνει η κυβέρνηση βαμβακοπαραγωγούς και πληγέντες απο θεομηνίες.

Θέματα υπουργείου Δικαιοσύνης θα εξεταστούν στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Μήνυση κατά της Βάσως Παπανδρέου υποβάλουν βουλευτές της ΝΔ.

Ο Ολυμπιακός νικητής του χθεσινού αγώνα με τη Μακάμπι για την Ευρωλίγκα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θετικά αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το αίτημα για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και αύξηση του αφορολόγητου ορίου, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης απεργίας της Συνομοσπονδίας.Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοσθεί από το 1998 και θα αφορά τα εισοδήματα του 1997. Τα ξίφη τους για το φορολογικό νομοσχέδιο, διασταύρωσαν στη Βουλή ο Γιάννος Παπαντωνίου και Μιλτιάδης Εβερτ, υποστηρίζοντας ο καθένας τις θέσεις των κόμματός του.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας καθώς συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών , οι οποίοι πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Τελική απόφαση για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων θα παρθεί κατά την αυριανή συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ στην Αθήνα. Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ελπίδα ότι η προτασή του - να δοθεί αύξηση τμηματικά μέσα στα δύο χρόνια- θα εξετασθεί θετικά από τους καθηγητές και θα ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών, που αφορά την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας διευκρινίζοντας ότι θα δοθούν αποζημιώσεις και θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση ίση με το 40% των δαπανών αποκατάστασης των ζημιών από την θεομηνία. Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα πρέπει απο σήμερα και σε διάστημα δέκα ημερών να υποβάλουν αιτήσεις.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα του Υπουργείου της Δικαιοσύνης καθώς και με τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητος. Το βράδυ ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Ζαν Λύκ Ντεάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα.

Μήνυση κατά της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου, για συκοφαντική δυσφήμηση και απόπειρα εκβιασμού , θα υποβάλλουν ίσως και εντός της ημέρας , οι βουλευτές της ΝΔ, Θεόδωρος Κασσίμης και Τριαντάφυλλος Μπέλλος, οι οποίοι μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του καζίνου του Φλοίσβου.

Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 48χρονη Παναγιώτα Τσιφρικά η οποία δηλητηρίασε με φυτοφάρμακο την 20χρονη ανύπαντρη κόρη της Κωνσταντίνα επειδή είχε μείνει έγκυος.Το έγκλημα που θυμίζει Μεσαίωνα, έγινε στο Κακοτάρι Ηλείας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 69-60 την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ σε αγώνα που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη δεύτερη φάση στην Ευρωλίγκα. Αντίθετα ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε για μια ακόμη φορά να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, χάνοντας στη Γλυφάδα από την ισπανική Εστουντιάντες με 95-91 και έτσι πολύ δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου του.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 259,48 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 424,21, λίρα Κύπρου προς 528,93, γαλλικό φράγκο προς 46,97, ελβετικό φράγκο προς 182,16, γερμανικό μάρκο προς 158,47,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,73 και την ECU προς 307,90 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά και νότια που θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, ενώ το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο - 2 εως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 1 εως 19 και στα νησιά απο 6 εως απο 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 εως 17 και απο 1 εως 12 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 24 January 1997 - 8:00:10 UTC