Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με καταλήψεις των δημοσίων υπηρεσιών στη Θεσσαλία συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί για την συνέχιση ή όχι της απεργίας τους.

Αντιπροσωπεία του ρωσικού ΥΠΕΞ στην Αθήνα για το Κυπριακό.

Τα εθνικά θέματα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ανοιχτά της Ζακύνθου βρέθηκαν τα πτώματα των δύο ψαράδων απο το Κατάκωλο.

Αύριο απολογούνται οι απαγωγείς της 6χρονης στο Ηράκλειο.

Στον Πύργο το βράδυ ο αγώνας των εθνικών ομάδων μπάσκετ Ελλάδας-Σλοβενίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με συλλαλητήρια και καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών, σε Τρίκαλα και Λάρισα συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες της Αχαϊας δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, ενώ οι συναδελφοί τους της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται διασπασμένοι, με αφορμή το συλλαλητήριο έξω από τη ΔΕΘ, στα εγκαίνια της 13ης AGROTICA, που θα γίνει το απόγευμα. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις εξετάσθηκαν σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, ενώ αύριο το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση του Κώστα Σημίτη, με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος οι εκπαιδευτικοί, ενω κατά την συνεδρίαση των προεδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών θα αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι της απεργίας τους και την ερχόμενη εβδομάδα. Οι καθηγητές ζήτησαν και νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε όλα τα περιθώρια. Σε απεργία κατέρχονται από τη Δευτέρα και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν στις 3 και 4 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τη βούληση της Μόσχας να παίξει ενεργό ρόλο στα προβλήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζει η περιοδεία των δύο ειδικών απεσταλμένων του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών Γεβγένι Πριμακόφ στο τρίγωνο Αγκυρας - Αθηνών - Λευκωσίας, οι οποίοι απο χθές βρίσκονται στην Αθήνα και σήμερα θα έχουν συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Πάγκαλο.

Τα εθνικά θέματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της συνεδρίασης το μεσημέρι του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας υπο τον Πρόεδρο του κόμματος, Μιλτιάδη Εβερτ.

Στη θαλάσσια περιοχή των Αλυκών Ζακύνθου βρέθηκαν τα πτώματα των δύο άτυχων ψαράδων Παναγιώτη Σκεύη και Κωνσταντίνου Γιωτόπουλου.Η τύχη τους αγνοείτο απο το βράδυ της Κυριακής, όταν πήγαν με τη βάρκα τους για ψάρεμα ανοιχτά του Κατάκωλου.

Αύριο απολογείται στον Ανακριτή Ηρακλείου η πενταμελής σπείρα των απαγωγέων της 6χρονης, Ελένης Λουλάκη, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό την είσπραξη λίτρων. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η νοσηλεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης της Δήμητρας Καμπά, που πήρε φυτοφάρμακο για να αυτοκτονήσει.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών δίνει σήμερα στις 9.15 στον Πύργο έναν επίσημο αγώνα εκτός των τειχών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το εθνικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο της Σλοβακίας για τον πρώτο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στο εθνικό στάδιο των Χανίων θα διεξαχθεί οριστικά ο αγώνας της επόμενης Κυριακής, ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 261,94 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,89, λίρα Κύπρου προς 528,87, γαλλικό φράγκο προς 46,96, ελβετικό φράγκο προς 182,68, γερμανικό μάρκο προς 158,34,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,86 και την ECU προς 307,42 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με νεφώσεις και τοπικές βροχές στη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόνησο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία, στα βόρεια θα κυμανθεί απο -6 εως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -3 εως 12 και στα νησιά απο 6 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπική συννεφιά, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 11 και απο -3 εως 6 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 29 January 1997 - 9:00:23 UTC