Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμβολικό αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στη Θεσσαλία θα κάνουν οι αγρότες.

Κλειστά και την άλλη εβδομάδα τα Γυμνάσια και Λύκεια απο την απεργία των καθηγητών.

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις συνταξιούχων αντιδρώντας στην πολιτική λιτότητας.

Διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στου Μαξίμου.

Αρχίζουν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του θεσμού πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του κυπέλου Ελλάδας.

Ανετη επικράτηση της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ επί της Σλοβακίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες,με συμβολικό αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης, σε άγνωστο, μέχρι στιγμής, σημείο στη περιοχή της Θεσσαλίας. Χθες πραγματοποίησαν συλλαλητήρια σε Λάρισα, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκε μικρής έκτασης επεισόδιο κατά την άφιξη του υπουργού Γεωργίας, Στέφανου Τζουμάκα, για τα εγκαίνια της έκθεσης AGROTICA.

Τη συνέχιση της απεργίας για πέντε ακόμη μέρες αποφάσισαν αργά το βράδυ οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ ο κ. Αρσένης ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά πλέον για οικονομικά αιτήματα, αφού η κυβέρνηση εξήντλησε όλα τα περιθώρια. Οι καθηγητές προανήγγειλαν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για αύριο Παρασκευή και πορεία προς του Μαξίμου. Υπενθυμίζεται οτι απεργία έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί με οικονομικά αιτήματα.

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα απο τους συνταξιούχους που διεκδικούν αυξήσεις των συντάξεών τους, ενω στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή. Ακαρπη ήταν και η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 11 πριν το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος στις αρχές Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο. Ακολούθως θα συναντηθεί με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Κώστα Σκανδαλίδη και με τους υπουργούς Υγείας.

Ετοιμη είναι η Θεσσαλονίκη για τα επίσημα εγκαίνια του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Το τριήμερο των εκδηλώσεων αρχίζει το βράδυ, με τη συναυλία της Αγνής Μπάλτσα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο, με την επίσημη τελετή έναρξης στην αίθουσα του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την οποία θα παρακολουθήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, αρχηγοί κομματων, καθώς και υπουργοί Πολιτισμού από πολλές χώρες.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κάτοχος του τροπαίου ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Παναχαϊκή προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Στους επαναληπτικούς αγώνες, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 στον Πύργο τον Πανηλειακό, ο Παναθηναϊκός απέσπασε 1-1 στη Ρόδο από τον Ιάλυσο, ο Ολυμπιακός επεβλήθη με 1-0 στο στάδιο Καραϊσκάκη του Απόλλωνα και η Παναχαϊκή με 2-0 του Ιωνικού στην Πάτρα.

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, στον ένατο αγώνα της γιά την προκριματική φάση, τού 30ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πού έγινε στον Πύργο, κέρδισε με 80-56 την αδύναμη ομάδα της Σλοβακίας. Ετσι το εθνικό μας συγκρότημα πέτυχε την 8η νίκη του σε 9 αγώνες καί έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο της.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,74 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 423,44, λίρα Κύπρου προς 528,77, γαλλικό φράγκο προς 47,10, ελβετικό φράγκο προς 183,83, γερμανικό μάρκο προς 158,93,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,15, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 308,05 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τη βόρεια Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο -5 εως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -3 εως 10 και στα νησιά απο 6 εως 13 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 9 και απο -2 εως 5 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 30 January 1997 - 13:33:16 UTC