Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,02/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρωινές ώρες ανοιχτά της Ραφήνας.

Και νέα συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι ο Γεράσιμος Αρσένης με το προεδρείο της ΟΛΜΕ για να βρεθεί λύση στο θέμα της απεργίας.

Η Θεσσαλονίκη στέφθηκε χθες και επίσημα σε μια λαμπρή τελετή πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 1997.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας επαναβεβαίωσαν χθες την απόφασή τους να κατέβουν την Τρίτη με τα τρακτέρ τους στους δρόμους.

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται κατά 3 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δεκαεπτά από τους 27 κρατουμένους που απέδρασαν από τις φυλακές της Λάρισας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 παρά δέκα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ραφήνας.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα βόρεια προάστεια, ενώ δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Και νέα συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στα προβλήματα που απασχολούν τους καθηγητές. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές, συνεχίζουν την απεργία τους για τρίτη εβδομάδα, ενώ από αύριο στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Για αύριο, έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία και η ΑΔΕΔΥ για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Το πρωί οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην οδό Φιλελλήνων.

Η Θεσσαλονίκη στέφθηκε χθες και επίσημα, σε μια λαμπρή τελετή, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 1997. Την τελετή εγκαινίων έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος στο ανακαινισμένο θέατρο της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,όπου παρέστησαν όλη η πολιτική ηγεσία και ξένοι επίσημοι. Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο δείπνο που ακολούθησε απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους λαούς της Ευρώπης και των Βαλκανίων, για ένα ειρηνικό μέλλον απαλλαγμένο από τις εκδηλώσεις και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος και στηριγμένο στα κοινά πολιτιστικά του στοιχεία. Νωρίτερα απειλήθηκαν επεισόδια από απεργούς καθηγητές, οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο όπου γινόταν η τελετή. Ομως, τους απώθησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, επαναβεβαίωσαν χθες την απόφασή τους να κατέβουν την Τρίτη με τα τρακτέρ στους δρόμους και να στήσουν μπλόκα σε σημεία που δεν ανακοίνωσαν. Ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί πράξεις εκτός νόμου και συντάγματος.

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του '97 που πραγματοποίησε η εταιρία ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ,για λογαριασμό της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Ειδικότερα, τοκυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 24,8% των ψηφοφόρων, η αξιωματική αντιπολίτευση 21,8% και ακολουθούν Συνασπισμός με 9,4%, ΚΚΕ 6,1%, ΔΗΚΚΙ 5,7% και Λευκό 12%.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό εξετάστηκαν στο Νταβός κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Ανάν, δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος. Σήμερα, μεταβαίνει για επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού,Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, προφυλακίστηκαν τις πρωινές ώρες στο Ηράκλειο, ο λογιστής Αλέξανδρος Διακάκης και ο επιχειρηματίας Ευτύχιος Στρατηνάκης, δύο εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης απαγωγής της 6χρονης Ελένης Λουλάκη.

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία, ασύλληπτοι παραμένουν οι 16 από τους 27 κρατούμενους,που απέδρασαν χθες από τις φυλακές της Λάρισας.Στην πλειοψηφία τους οι δραπέτες είναι Αλβανοί και Ρουμάνοι,ενώ μεταξύ τους είναι και ο επικίνδυνος Ελληνας κακοποιός Μιχάλης Αδαμαντίδης,που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σερβοκύπριος επιθετικός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Σίνισα Γκόγκιτς είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν και ο 33χρονος επιθετικός ποδοσφαιριστής θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό για 2.5 χρόνια. Ο παίκτης, που έχει κυπριακό διαβατήριο, στοίχισε στον Ολυμπιακό 230 εκατομμύρια δραχμές περίπου και αναμένεται στην Αθήνα σήμερα ή αύριο.

Η Καβάλα σε αγώνα της 19ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής κατηγορίας, συνέτριψε 5-2 την Ξάνθη. Σήμερα με τους αγώνες: ΟΦΗ- Ολυμπιακός Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Πανηλειακός-Εδεσσαϊκός,Αρης-Παναχαϊκή, Ιωνικός- Αθηναϊκός, Παναθηναϊκός-Απόλλων Αθ και Βέροια-Καλαμάτα, ενώ η 19η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τον αγώνα Καστοριά-ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος σε αγώνα της 18ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, νίκησε 2-1 στο στάδιο Καραϊσκάκη τον Εθνικό.

Περνάμε τώρα στο μπάσκετ και το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών όπου σε αγώνες της 18ης ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σπόρτιγκ-Περιστέρι 61-67 ΑΕΚ-Ηρακλής 99-70 Λάρισα-Πειραϊκός 72-58 Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών 71-65 Αρης-Παπάγου 61-63 ΒΑΟ-Παναθηναϊκός 60-79. Ο αγώνας Πανιώνιος-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί σήμερα. Ετσι τώρα προηγείται η ΑΕΚ με 34 βαθμούς και ακολουθούν Ολυμπιακός 33, Περιστέρι 31, Παναθηναϊκός και Αρης 30

Από το μπάσκετ στο Βόλεϊ και στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών όπου σε αγώνες της 17ης ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εσπερος-Μίλων 3-0, Κτησιφών-Φιλία 3-0, Εθνικός Αλ-Παναθηναϊκός 0-3 ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-3, Ολυμπιακός-Αρης 3-0, ΑΕΚ-Ορεστιάδα 3-2 Ετσι τώρα προηγούνται Αρης και Παναθηναίκός με 31 βαθμούς, έναντι 30 του Ολυμπιακού, 29 της Ορεστιάδας και 27 της ΑΕΚ και του Κτησιφώντα Παιανίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 260,20 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,09, λίρα Κύπρου προς 530,28 γαλλικό φράγκο προς 47,23 ελβετικό φράγκο προς 183, 77 γερμανικό μάρκο προς 159,49 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,17 100 γιέν Ιαπωνίας προς 214,50 και την ΕΛΜ (ECU) προς 308,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά,προβλέπονται γι αύριο στην ανατολική Ελλάδα,ενω στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.Συννεφιά θα έχει σήμερα η Αθήνα,ενώ υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές και να πέσουν λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 8 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με μέτριους βοριάδες θα έχει η Θεσσαλονίκη, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 1 ως 4 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 2 February 1997 - 8:01:08 UTC