Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεργούν εκπαιδευτικοί και δημόσιο.

Αποφασισμένοι οι αγρότες να προχωρήσουν αύριο σε νέες κινητοποιήσεις.

Αποστάσεις Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου απο δηλώσεις Πάγκαλου για Σκοπιανό.

Η πορεία του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας συζητείται στη συνάντηση του Γιώργου Ράλλη με Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη.

Την εξομάλυνση στο Αιγαίο επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα-σόκ του Παναθηναϊκού απο τον Απόλλωνα Αθηνών.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλειστά θα παραμεινουν και αυτή την εβδομάδα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς οι καθηγητές μετά τις πολύωρες συζητήσεις που είχε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, με τον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη και τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, συνεχίζουν την απεργία διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να καταρτίσει εισήγηση σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων τους, ενώ την οριστική απόφαση θα πάρουν οι καθηγητές στη γενική συνέλευση προέδρων των τοπικών τους ενώσεων, που θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη. Απο σήμερα κατέρχονται σε πενθήμερη απεργία δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενω 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει προγραμματίσει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ με οικονομικά αιτήματα.

Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι αγρότες να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις απο αύριο, με μπλόκα που θα στήσουν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδριάσει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή υπο τον Πρωθυπουργό, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν σειρά μέτρων για τους νέους αγρότες. Με το αγροτικό θέμα θα ασχοληθεί και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, ενω θα γίνει και εισήγηση για την ειδική σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Αποστάσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο για τις προοπτικές επίλυσης του σκοπιανού πήραν ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις τους στην ΕΤ-3. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε οτι "ο κ.Πάγκαλος εκφράζει προσωπικού χαρακτήρα ανησυχίες``, ενώ ο κ. Βενιζέλος τόνισε οτι ``η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι σαφής``.

Κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση για την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, Γεώργιος Ράλλης, με τους κυρίους Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα, που αφορούν την οργάνωση και τις διαδικασίες διεξαγωγής του συνεδρίου.

Την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στο Αιγαίο και αν μπορούν να φανούν χρήσιμοι στην περιοχή θα περιλάβει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Σάντι Μπέργκερ, στη βαρυσήμαντη ετήσια ομιλία του προς το Κογκρέσο, που θα κάνει αύριο βράδυ στην Ουάσιγκτον.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Απόλλωνας Αθηνών ήταν η μεγάλη έκπληξη της 19-ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας,αφού νίκησε στο Ολυμπιακό στάδιο τον Παναθηναϊκό με 2-0. Ετσι ο Ολυμπιακός που κέρδισε στα Χανιά 1-0 τον ΟΦΗ, πήρε σημαντικό προβάδισμα έναντι των ``πράσινων``, αφού έφθασε τους 45 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 39, όσους έχει και η ΑΕΚ, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει στην Καστοριά την τοπική ομάδα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 260,20 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,09, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 47,23, ελβετικό φράγκο προς 183,77, γερμανικό μάρκο προς 159,49, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,17, 100 γιέν Ιαπωνίας προς 214,50 και την ΕΛΜ (ECU) προς 308,02 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά θα έχουν σήμερα ωοι κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 10 και στην υπόλοιπη χώρα από -2 έως 8 βαθμούς. Νεφώσεις με χιόνια στην Πάρνηθα και χιονόνερο στα βόρεια προάστια, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από -1 έως 6 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 3 February 1997 - 8:00:12 UTC