Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα στη θάλασσα της Κύμης.

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι αγρότες, ενω η κυβέρνηση δήλωσε οτι δεν δέχεται ουτε στέλνει τελεσίγραφα.

Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι καθηγητές.

Τον Μάρτιο η αμερικανική πρωτοβουλία για Κυπριακό και Αιγαίο εκτιμά η κυβέρνηση.

Την υποψηφιότητα για την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Νίκη της ΑΕΚ επί της Καστοριάς με 2-0.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.41 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύμης Ευβοίας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 85 χιλιόμετρα βορεια - βορειοανατολικά της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στα βόρεια προάστεια, ενω σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα Κύμης δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εχουν εξαγγείλει για σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών δεν έχει ανακοινώσει τα σημεία, που θα στηθούν τα μπλόκα ούτε τον χρόνο έναρξης των κινητοποιήσεων, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν στέλνει,αλλά και δεν δέχεται τελεσίγραφα. Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, κ. Σκούρας, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μαζική κυκλοφορία οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της περιοχής, ενω έχουν τεθεί σε ετοιμότητα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν καταλήψεις οδικών κόμβων.

Τη συνέχιση της απεργίας των καθηγητών, που διεκδικούν αυξήσεις στις αποδοχές τους, αποφάσισε αργά το βράδυ κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, μετά απο δίωρη συνεδρίαση. Σήμερα θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών για την συνέχιση της απεργίας για ενα ακόμα πενθήμερο, η οριστική όμως απόφαση θα ληφθεί αύριο κατά τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων στην Αθήνα. Πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενω στον χορό μπαίνουν σήμερα και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Βελτίωση του μισθολογίου ζητούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που πραγματοποιούν απο χθες 48ωρη απεργία.

Το Μάρτιο αναμένεται η αμερικανική πρωτοβουλία για Κυπριακό και Αιγαίο, όπως άφησε να εννοηθεί χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση της Ουάσιγκτον προς την ελληνική ηγεσία καί ότι επίκειται συνάντηση Σημίτη - Κλίντον, στο πλαίσιο της έκθεσης του Μητροπολιτικού Μουσείου για το Βυζάντιο, στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολεμικής αναμέτρησης, εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες για το Κυπριακό και με δεδομένη την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της Νεας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε εμμέσως ο Μιλτιάδης Εβερτ μετά τη συναντησή του με τους κυρίους Ράλλη, Βαρβιτσιώτη και Σουφλιά, στην οποία συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα του συνεδρίου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, καθώς κ. Ράλλης απείλησε με παραίτηση από τη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, συμφωνήθηκε οι υποψηφιότητες να ανακοινωθούν πριν από την εκλογή των συνέδρων, στις 5 Μαρτίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την χθεσινή εκτός έδρας νίκη επί της Καστοριάς με 2-0 η ΑΕΚ βρίσκεται μόνη στη δεύτερη θέση διατηρώντας την διαφορά των 3 βαθμών απο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στην τρίτη θέση. Τα Τρίκαλα σε αγώνα της 18ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, νίκησαν 2-0 τα Γιάννενα, ενώ η Λάρισα επικράτησε 1-0 της Δόξας Βύρωνα. Προηγείται ο Πανιώνιος με 36 βαθμούς, έναντι 32 του Παναιτωλικού, 31 των Τρικάλων και του Εθνικού.

Οριστικά από σήμερα νέος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο Αγγελος Αναστασιάδης, ενώ ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάκης Δενδρινός, ανέλαβε την τύχη της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου,μετά την παραίτηση του Βλάντο Τζούροβιτς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 262,493 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,012, λίρα Κύπρου προς 530,288, γαλλικό φράγκο προς 47,252, ελβετικό φράγκο προς 183,870, γερμανικό μάρκο προς 159,552, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,176, 100 γιέν Ιαπωνίας προς 215,354 και ECU προς 308,458 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα Νότια και Ανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα Βόρεια θα κυμανθεί από -10 εως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -5 εως 12 και στα νησιά απο 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θεμοκρασία που θα κυμανθεί απο 0 (μηδέν) εως 10 και απο -5 εως 6 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 4 February 1997 - 8:00:12 UTC