Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστά για τέταρτη εβδομάδα Γυμνάσια και Λυκεια.

Την Τετάρτη αποφασίζουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για την συνέχιση της απεργίας.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Ενεργοποίηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα ζητά ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Λήγει σήμερα η προθεσμία παραλαβής των σημάτων των τελών κυκλοφορίας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 στο ποδόσφαιρο τον Ηρακλή.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για τέταρτη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Οι καθηγητές πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο το υπουργείο Παιδείας, στην οποία θα συμμετάσχουν φοιτητές και σπουδαστές, που συμπαρίστανται στους εκπαιδευτικούς.

Στη λήξη της απεργίας τους, που συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη, προσανατολίζονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, καθώς μετά απο πολύωρες συζητήσεις, που ειχαν με τον υπουργό Παιδείας, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, δήλωσε οτι θεωρεί θετικές τις προτάσεις του κ. Αρσένη. Οι προτάσεις του υπουργού θα γνωστοποιηθούν στον κλάδο μέσα απο γενικές συνελεύσεις, που θα γίνουν σήμερα και αύριο και η τελική απόφαση θα ληφθεί την Τετάρτη στη γενική συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων του δεύτερου γύρου αποφάσισε χθες ομόφωνα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, που συνεδρίασε στις Μικροθήβες. Οι αγρότες απέσυραν τα γεωργικά τους μηχανήματα απο την εθνική οδό και επέστρεψαν στα χωριά τους ενω ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Πατάκης, δήλωσε οτι ο αγώνας των αγροτών θα συνεχιστεί και η επόμενη εκδήλωση θα είναι στις αρχές Μαρτίου, στην επέτειο του Κιλελέρ.

Σχέδιο για ενεργοποίηση όλων των στελεχών και σε όλα τα επίπεδα έχει έτοιμο ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, όπως αποκάλυψε χθες στη διάρκεια συνέντευξης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου στην Πάτρα. Ο κ. Σκανδαλίδης ειπε οτι το σχέδιο ενεργοποίησης, θα το παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και θα εχει σχετική συζήτηση με τον κ. Σημίτη στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μεταβαίνει σήμερα στον Πύργο της Ηλείας, για την επέτειο της μνήμης του πολυούχου Αγίου Χαραλάμπους. Περιοδεία στο νομό Ξάνθης πραγματοποιεί η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την παραλαβή των σημάτων τελών κυκλοφορίας. Οσοι οδηγοί δεν τα προμηθευτούν έγκαιρα, θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα πρόστιμα διπλάσια από την τιμή των τελών κυκλοφορίας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 επί του Ηρακλή στο Στάδιο Καραϊσκάκη, καθώς και η ήττα της ΑΕΚ με 1-0 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας από τον ΟΦΗ, σημάδεψαν την 20η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καβάλα-Πανηλειακός 1-0, Εδεσσαϊκός-Αρης 1-0, Ξάνθη-Καστοριά 6-0 Παναχαϊκή- Ιωνικός 2-1 ΠΑΟΚ-Καλαμάτα 2-0,Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός 0-2, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα γίνει ο αγώνας μεταξύ του Απόλλωνα Αθηνών και της Βέροιας.

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 84-82 επί του Αρη, στην παράταση του αγώνα, στο βαθμολογικό πίνακα της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ, προηγούνται η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός με 35 βαθμούς, έναντι 33 του Περιστερίου, 32 του Παναθηναϊκού και 31 του ΠΑΟΚ και του Αρη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 263,99 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 430,80, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 47,05, ελβετικό φράγκο προς 183,76, γερμανικό μάρκο προς 158,76,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,15, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 212,62 και την ECU προς 308,60 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα ο καιρος θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μεχρι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βορεια απο μείον 5 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο μείον 2 έως 16 και στα νησιά απο 5 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και την Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία να κυμανθεί απο 4 εως 14 και μείον 2 έως 12 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 10 February 1997 - 8:00:13 UTC