Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εμμένουν καθηγητές και δάσκαλοι στη συνέχιση της απεργίας τους.

Θετικές οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Φυσικό αεριο και ανανεωσιμες πηγές ενέργειας στόχοι της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει κίνδυνος πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Γιώργος Σουφλιάς για επαφές με βουλευτές της περιοχής.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Στεφανέλ Μιλάνο με 87-84 για την Ευρωλίγκα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εμμένουν καθηγητές και δάσκαλοι στη συνέχιση της απεργίας τους, ενω χθες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Χωρίς αποτέλεσμα υπήρξε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Δικασκαλικής Ομοσπονδίας, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Σημίτης, δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω οικονομικές αυξήσεις.Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισαν δίκαιο τον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Θετικές ειναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Ειδικότερα, στην έκθεση της Κομισιόν το 1996 χαρακτηρίζεται από τη συνέχιση της μείωσης των μακροοικονομικών ανισορροπιών και από μία εναρμόνιση των επιμέρους πολιτικών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, ο πληθωρισμός αναμένεται να κατέλθει στο 6, 9%.

Η ολοκλήρωση του έργου του φυσικού αερίου και η ανάπτυξη των ανανεωσίμων πηγών ενέργειας, αποτελούν στόχους της κυβέρνησης, ενώ προωθούνται οι αποκρατικοποιήσεις, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τις συνομιλίες, που ειχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και κάλεσε τον ιδιωτικό τομέα να πάρει ενεργά μέρος στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Συνεδριάζει το μεσημέρι στις 12 το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ασχοληθεί, με το θέμα του ``Κοινωνικού διαλόγου``, που προωθεί η κυβέρνηση.

Δεν πιστεύω οτι θα υπάρξει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, απηύθυνε έκκληση προς τα εμπλεκόμενα μέρη να βρεθεί κοινό έδαφος, ώστε να προχωρήσουν σε απευθείας συνομιλίες πριν απο το Σεπτέμβριο.Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ υποστήριξε οτι τα δύο επόμενα χρόνια προσφέρουν μια ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού.

Εισηγήσεις να σκληρύνει τη στάση του, με τον Μιλτιάδη Εβερτ, δέχεται από τους στενούς του συνεργάτες ο Γιώργος Σουφλιάς, ώστε να επηρεασθεί το "εκλογικό σώμα" , που θα εκλέξει στις 5 Μαρτίου τους 1.509 συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ο κ. Σουφλιάς μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση πρώην βουλευτών της Βορείου Ελλάδος.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον Ε` Ομιλο της Ευρωλίγκα, έκανε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, με την επικράτηση με 87-84 επί της ιταλικής Στεφανέλ Μιλάνο. Νίκη πέτυχε και η ομάδα του Πανιωνίου για τον ΣΤ` Ομιλο της διοργάνωσης, κερδίζοντας με 84-76 την Κροατική Τσιμπόνα, ενώ την ήττα γνώρισε η ομάδα γυναικών του Σπόρτιγκ, η οποία έχασε 69-79 στα Πατήσια από την γερμανική Βούπερταλ και αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα.

Ο Αρης πλήρωσε πολύ ακριβά την ``απώλεια`` των δελτίων των παικτών του στο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό. Ο αθλητικός δικαστής κατακύρωσε τον ματαιωθέντα αγώνα υπέρ της ομάδας του Βύρωνα, ενώ αφαίρεσε και τρεις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι βρέθηκαν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 265,85 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,19, λίρα Κύπρου προς 529,88, γαλλικό φράγκο προς 46,79, ελβετικό φράγκο προς 183,71, γερμανικό μάρκο προς 158,01,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,07, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,22 και την ECU προς 307,61 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα που στα δυτικά και βόρεια, καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι ως ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί, με εξασθένηση αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 2 εως 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 6 εως 17 και στα νησιά του Αιγαίου απο 9 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 8 εως 17 και απο 5 εως 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 14 February 1997 - 9:00:22 UTC