Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν αλλάζει το καθεστώς για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζουν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας.

Συγκεντρώσεις και πορείες των εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που συνεχίζουν την απεργία τους.

Απεργούν σήμερα έμποροι και βιοτέχνες. Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για το ωράριο των καταστημάτων.

Δίωξη για απάτη και πλαστογραφία εναντίον υπαλλήλου της Εμπορικής, που χρησιμοποιούσε πλαστές πιστωτικές κάρτες.

Αγώνες κυνομαχίας οργάνωναν στην Ημαθία τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν.

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Ηττα-σόκ του Ολυμπιακού.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν αλλάζει το ισχύον καθεστώς για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζουν σε κοινή δήλωση τους οι υπουργοι Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου και Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με αφορμή τις αντιδράσεις για την τροπολογία, που κατέθεσε ο κ. Παπαντωνίου. Οι δύο υπουργοί διευκρινίζουν οτι η τροπολογία στοχεύει σε διαχειριστική παρέμβαση για την καλύτερη αξιοποίηση του τμήματος εκείνου των αποθεματικών, που είναι σήμερα κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συνεχίζονται και αυτη την εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Το μεσημέρι οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν εξω απο το υπουργείο Παιδείας, ενώ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται το απόγευμα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με παμμακεδονική συμμετοχή. Στη συπρωτεύουσα θα βρίσκεται σήμερα και ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος θα συναντηθεί με τη σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και το προεδρείο του ΤΕΙ, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργείου για την τριτοβάθμιαεκπαίδευση.

Απεργούν σήμερα έμποροι και βιοτέχνες. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας έχει κηρύξει 24-ωρη πανελλαδική απεργία για το φορολογικό, την επαγγελματική στέγη και το ωράριο.Στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Δίωξη για απάτη και πλαστογραφία ασκήθηκε κατά του προϊσταμένου του τμήματος εκδόσεως πιστωτικών καρτών της Εμπορικής Τράπεζας, Φώτη Αυγέρη, που συνελήφθη απο την Ασφάλεια και οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα, γιατί είχε στην κατοχή του δεκάδες πλαστές πιστωτικές κάρτες και έκανε συστηματικές αγορές, ύψους αρκετών εκατομμυρίων.

Αγώνες κυνομαχίας μέχρι τελικής πτώσεως, με παράνομα στοιχήματα οργάνωναν στην Ημαθία τέσσερα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Πρόκειται για τους Απόστολο Μπαλτζή, Ευστάθιο Αποστολίδη, Γεώργιο Παράσχο και Κωνσταντίνο Τσουβάλα, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ημαθίας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Παναχαϊκής με 2-0, η σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία του Εδεσσαϊκού επί του Ιωνικού με 3-1 και η ισοπαλία 2-2 που απέσπασε η ΑΕΚ στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή, ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα της 21-ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας. Στους άλλους αγώνες η Βέροια νίκησε τον Αθηναϊκό με 1-0, ο ΟΦΗ κέρδισε την Ξάνθη με 3-0, η Καβάλα ``πέρασε`` από την Καστοριά με 1-0, ο ΠΑΟΚ επεβλήθη με 3-1 του Απόλωνα Αθηνών, ενώ το Σάββατο ο Αρης απέσπασε ισοπαλία 1-1 στον Πύργο από τον Πανηλειακό. Σήμερα ο αγώνας του Ολυμπιακού, στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα.

Στο μπάσκετ η απρόσμενη ήττα του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη με 80-79 από τον ουραγό ΒΑΟ,``έκλεψε`` την``παράσταση`` από το ντέρμπι ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ με 74-70 επί των ``πράσινων`` της έδωσε το δικαίωμα να μείνει και πάλι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 266,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,20, λίρα Κύπρου προς 529,78, γαλλικό φράγκο προς 46,91, ελβετικό φράγκο προς 182,72, γερμανικό μάρκο προς 158,31,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,28 και την ECU προς 307,53 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Στη βορειοδυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς. Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού με θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 17 February 1997 - 7:00:11 UTC