Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βομβιστική επίθεση με στόχο το διευθυντή Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης. Τραυματίσθηκε σοβαρά η γυναίκα του, της οποίας ακρωτηριάσθηκε το αριστερό πόδι. Στο χώρο του υποκόσμου οι έρευνες της Αστυνομίας.

Δάσκαλοι και καθηγητές αποφασίζουν στις γενικές συνελεύσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Στη βουλή συζητείται απόψε η επίμαχη τροπολογία για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνάθροιση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο σπίτι του Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Στόχος μια νέα υποψηφιότητα στο συνέδριο.

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η δίκη των διοργανωτών των κυνομαχιών, οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση.

Απορρίπτουν ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο προϊστάμενος της Εμπορικής Τράπεζας που πλαστογραφούσε πιστωτικές κάρτες.

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα. Βοριάδες μέχρι πολύ ισχυροί. Το θερμόμετρο θα δείξει από -5 μέχρι 14 βαθμούς. Στους 11 η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 7 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται η Γεωργία Σολδάτου, σύζυγος του διευθυντή της Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης,της οποίας ακρωτηριάσθηκε το αριστερό πόδι,από την ισχυρότατη έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στο αυτοκινητό της.Με εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης μετέβησαν στην Κρήτη πυροτεχνουργοί,όπου εξετάζουν τα υπολείμματα του μηχανισμού.Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στο χώρο του υποκόσμου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών, επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας για άλλη μια εβδομάδα.Αντίθετα, συγκεχυμένη είναι η εικόνα με τους δασκάλους,καθώς η πλειοψηφία της επαρχίας τάσσεται υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων.Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της ΟΛΜΕ για νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αλλά επανέλαβε ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες σε επίπεδο παροχών.

Στη Βουλή συζητήθηκε απόψε η επίμαχη τροπολογία για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο υπουργός κ.Παπαϊωάννου δήλωσε ότι το θέμα θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επαναδιατυπωθεί η τροπολογία στο επίμαχο ζήτημα της υποχρεωτικότητας κατάθεσης των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο σπίτι του Γιάννη Βαρβιτιώτη συγκεντρώθηκαν περίπου 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας νέας υποψηφιότητας,ενόψει του συνεδρίου του κόμματος.Στη συνάντηση δεν ελήφθησαν αποφάσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βαρβιτσιώτης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα,ενώ πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή.

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή,η δίκη των διοργανωτών των κυνομαχιών που αποκαλύφθηκε στο Μακροχώρι Ημαθίας.Μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, θα συνεχιστεί η κράτηση των τεσσάρων κατηγορουμένων. Εξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 φίλοι των κατηγορουμένων, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι δεν έκαναν κανένα έγκλημα.

Ο εκσυγχρονισμός και η οργανωτική ανασυγκρότηση του υπουργείου Οικονομικών, ήταν το θέμα που συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς. Στη συνάντηση ο κ.Δρυς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος TAXIS, για τη μηχανοργάνωση των εφοριών και το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με τον κ.Δρυ,το υπουργείο θα παραλάβει την πρώτη εφαρμογή του TAXIS στις 24 του μηνός, ενώ μέχρι τα μέσα του 1998 θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η εγκατάσταση του προγράμματος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβολή χρηματικής εγγύησης και απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, αφέθηκε ο προϊστάμενος του τμήματος εκδόσεως πιστωτικών καρτών της Εμπορικής Τράπεζας, Φώτης Αυγέρης μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο Αυγέρης κατηγορείται ότι είχε υπερχρεώσει με 2.800.000 δρχ τις πιστωτικές κάρτες διευθυντικών στελεχών της Τράπεζας χρησιμοποιώντας αντίγραφά τους.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την άποψη ότι η Αθήνα θέλει και μπορεί να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και να υλοποιήσει έτσι το όραμά της για την πορεία του Ολυμπισμού προς την τρίτη χιλιετία, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων, Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη. Η πρόεδρος της Επιτροπής, αναφέρθηκε στην νέα φιλοσοφία που βασίζεται η υποψηφιότητα της χώρας μας, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, η στρατηγική μας συνδυάζει αρμονικά την δυναμική εξέλιξη της χώρας μας την υπάρχουσα υποδομή και την εμπειρία διοργάνωσης διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων με μία μοναδική κληρονομιά, την σχέση του ελληνικού πολιτισμού με τον Ολυμπισμό και τόνισε ότι ένα απο τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ελληνικής υποψηφιότητας είναι η ενότητα που υπάρχει, αλλά και η έγκρισή της σχεδόν απο όλους τους Ελληνες.

Δύο ελληνικές ομάδες δίνουν απόψε τους επαναληπτικούς αγώνες τους για το γύρο των 16 του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο μπάσκετ.Στις 9.00,ο Απόλλωνας Πάτρας υποδέχεται την τουρκική Σπορ Κλάμπ Αγκυρας. Στον πρώτο αγώνα η ελληνική ομάδα είχε χάσει με 89-73. Στις 10 παρά τέταρτο,η ομάδα του Ηρακλή υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη την ισπανική Μανρέσα. Ο Ηρακλής είχε νικήσει στο πρώτο παιγνίδι, με 79-74.

Ούτε σήμερα πήγε στην προπόνηση του Ολυμπιακού, ο Ιλια Ιβιτς, ο οποίος ζήτησε και πήρε από τον προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς παράταση στην άδεια που είχε πάρει και η οποία έληγε σήμερα. Ετσι ο Σέρβος αναμένεται να δώσει το παρόν στην αυριανή προπόνηση της ομάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι με δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους της Σερβίας, ο Ιβιτς υποστηρίζει ότι η γνωστή υπόθεση με την Ελένη Πετρουλάκη, διογκώθηκε από τους δημοσιογράφους.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,35, λίρα Κύπρου προς 530,79, γαλλικό φράγκο προς 46,94, ελβετικό φράγκο προς 181,95, γερμανικό μάρκο προς 158,40,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,02, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,22 και την ECU προς 307,71 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας, που θ'αρχίσει από τα βορειοδυτικά, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά σ'ολόκληρη τη χώρα και είναι πιθανό να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 12 και στα νησιά 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Βροχές προς το βράδυ και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 4 με 11 και -1 με 6 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα ενδέχεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Tuesday, 18 February 1997 - 18:00:15 UTC