Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανέστειλαν την απεργία νηπιαγωγοί - δάσκαλοι, συνεχίζουν οι καθηγητές Λυκείων - Γυμνασίων.

Συζητείται το πρωί στη Βουλή η τροπολογία για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αποδέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής την πρόταση 29 βουλευτών να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Εντοπίστηκε στα συντρίμια του ``Κωστάκος`` πτώμα αγνοουμένου μέλους.

Αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ζητεί ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Ο Παναθηναϊκός πρώτος στον όμιλό του για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Ο Αρης προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Κόρατς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοιχτά απο σήμερα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, μετά την απόφαση των δασκάλων να αναστείλουν την απεργία τους. Τη συνέχιση της απεργίας για έκτη εβδομάδα αποφάσισαν οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων έχουν αποκλείσει από τις 7 το πρωί το υπουργείο Παιδείας, ενω το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη τύπου προβάλλοντας τα αιτήματά τους. Το εκπαιδευτικό αποτέλεσε χθές αντικείμενο προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.

Συζητείται σήμερα το πρωί στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που προβλέπει την εθελοντική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συσκέψεων, που πραγματοποιεί στα υπουργεία.

Αποδέχθηκε ο Μακεδόνας βουλευτής, Κώστας Καραμανλής, την πρόταση 29 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Για ιστορική μέρα, έκανε λόγο ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ έντονος προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία των κυρίων Εβερτ και Σουφλιά.

Στα συντρίμια της πυραυλακάτου ``Κωστάκος``, που βυθίστηκε πρόσφατα έξω από τη Σάμο, εντοπίστηκε πτώμα αγνοουμένου μέλους της. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξετάζει τρόπους για την ανέλκυση του πτώματος και η προσπάθεια ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Ο υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας, αντικαγκελάριος Βόλφγκανγκ Σιούσελ, αναμένεται το απόγευμα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σιούσελ, τονίζει οτι πρέπει να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ζητεί εμπλοκή της Ε.Ε στην αναζήτηση τελικής λύσης στο Κυπριακό. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζει οτι ο διάλογος με την Αγκυρα αποτελεί ίσως τη μοναδική ευκαιρία για εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, σε φιλικό αγώνα πού έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με το αντίστοιχο συγκρότημα της Πορτογαλίας. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ο Κώστας Φρατζέσκος ευστοχούσε στο πέναλτι πού χτύπησε στο 66ο λεπτό.

Την πρώτη θέση στον Ζ` Ομιλο της Ευρωλίγκα ανδρών, πήρε ο Παναθηναϊκός, κερδίζοντας με 75-71 την γαλλική Ορτέζ. Ο Αρης πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς στο μπάσκετ, παρά το γεγονός ότι στον επαναληπτικό αγώνα που έγινε στο Περιστέρι, ηττήθηκε με 71-64 από την τοπική ομάδα, η οποία όμως στον πρώτο αγώνα είχε χάσει με 10 πόντους διαφορά. Η ομάδα του Αρη θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,75 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 435,07, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 46,97, ελβετικό φράγκο προς 181,62, γερμανικό μάρκο προς 158,71,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,93, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,60 και την ECU προς 307,69 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθούν και σήμερα οι τοπικές βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις, μέχρι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο -3 εως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -1 εως 11 και στα νησιά απο 6 εως 12 βαθμούς Κελσίου. Χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 5 εως 10 και απο 0 εως 5 βαθμούς Κελσίου, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 20 February 1997 - 8:00:12 UTC