Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/02/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρκικό σχέδιο συνολικής αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, αποκαλύπτει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Νέα θρασύτατη πρόκληση της Αγκυρας. Τουρκικά αεροσκάφη έφθασαν μέχρι τη Σούδα. Σύγκληση των πολιτικών αρχηγών ζητά η αντιπολίτευση.

Θα μπλοκάρουμε τη διεύρυνση της Κοινότητας προς ανατολάς, αν δεν ενταχθεί η Κύπρος, προειδοποιεί τους εταίρους μας ο υπουργός Εξωτερικών.

Κρίσιμη συνάντηση του Γεράσιμου Αρσένη με τους καθηγητές, οι οποίοι ήδη αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας.

Θέμα ωρών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή. Επίθεση Εβερτ κατά Μητσοτάκη μέσω του περιοδικού ΝΙΤΡΟ.

Ακαρπη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού στις 16 Μαρτίου στο Κιλελέρ.

Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στους μικροεπενδυτές, συστήνουν χρηματιστηριακοί κύκλοι μετά την πρωτοφανή άνοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Αποκλεισμένο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τους ψαράδες, που ζητούν τράνζιτ πετρέλαιο για την κίνηση των σκαφών τους.

Την αποφυλάκιση του Γεώργιου Παπαδόπουλου ζητούν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Χαλάει από αύριο ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι, από 4 μέχρι 20 βαθμούς η θερμοκρασία. Στους 19 το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 15 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου συνολικής αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, ενέταξε ο κ.Πάγκαλος τους χάρτες που μοιράζουν τούρκοι στρατηγοί,αμφισβητώντας δεκάδες ελληνικά νησιά μέχρι και την Κρήτη.Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση σε όσους ζητούν συνομιλίες χωρίς αρχές με την Τουρκία.Στο μεταξύ, 10 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έφθασαν κοντά στην Κρήτη,όπου αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.Σύγκληση των πολιτικών αρχηγών ζήτησαν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Η Ελλάδα θα προβάλει βέτο στη διεύρυνση της Κοινότητας, εάν δεν προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου,κατέστησε σαφές ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας ορισμένους εταίρους μας για επίθεση των μεγάλων συμφερόντων, και για κατάφωρη καταπάτηση της συμφωνίας της 6ης Μαρτίου 1995.

Ακαρπη απέβη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Θεσσαλίας,τα μέλη της οποίας δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε καμία δέσμευση στα αιτήματα που του έθεσαν. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις 16 Μαρτίου στο Κιλελέρ, για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία και τη μορφή των κινητοποιήσεων.Το Σαββατοκύριακο,ο κ.Σημίτης θα περιοδεύσει στους νομούς της Θεσσαλίας.

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των υποψηφιοτήτων στη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι πλέον θέμα ωρών η ανακοίνωση από τον Κώστα Καραμανλή της προθεσής του να διεκδικήσει την ηγεσία.Σε συνέντευξή στο περιοδικό ΝΙΤΡΟ, ο κ.Εβερτ επιτίθεται κατά του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι μετά το συνέδριο, δεν θα επιτρέψει αμφισβητήσεις και ότι οι διαφωνούντες θα τεθούν εκτός κόμματος.Σιγά τα αίματα, απάντησε χαριτολογώντας ο κ.Μητσοτάκης, ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς προχωρά στην παρουσίαση των προτασεών του για το καταστατικό του κόμματος.

Συστάσεις για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση σε όσους επενδύουν στο Χρηματιστήριο, και κυρίως στους μικροεπενδυτές, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,μετά τη πρωτοφανή άνοδο που σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι μετοχές.Ο κ. Θωμαδάκης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλίματος κερδοσκοπίας, και συνέστησε στους επενδυτές της επαρχίας να κάνουν τις συναλλαγές τους με τις νόμιμες χρηματιστηριακές εταιρίες.

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ψαράδες της πόλης, οι οποίοι ζητούν να συνεχιστεί το καθεστώς της ατελούς προμήθειας πετρελαίου κίνησης για τα σκάφη τους.Διαφορετικά δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του λιμανιού, αν δεν ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους.

Την αποφυλάκιση του πραξικοπηματία Γεωργίου Παπαδόπουλου λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του, ζητούν με ερωτησή τους στον υπουργό δικαιοσύνης,38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο επαναληπτικός αγώνας Ολυμπιακού - ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, διεξάγεται απόψε στο στάδιο Καραϊσκάκη. Στο πρώτο παιγνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 2-1. Στον άλλο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός, νίκησε 4-0 την Παναχαϊκή, στην Πάτρα.

Στους αγώνες της 20ης ημέρας γα το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου στη Γ' Εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Τύρναβος - Λύκοι 0-0 Ολυμπιακός Βόλου - Ορέστης Ορεστιάδας 1-0 Αρτα - Μηχανιώνα 1-0 Γιαννιτσά - Κολινδρός 3-0 Αετός Σκύδρας - Αμπελόκηποι 2-0 Πιερικός - Αλμωπός Αριδαίας 0- 2 Λαμία - Απόλλων Λάρισας 2-0 Αγροτικός Αστέρας - Ηρακλής Πτολεμαίδας 1-0 Νιγρίτα - Καρδίτσα 0-1

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1997, αφού στον δέκατο και τελευταίο προκριματικό αγώνα, που έγινε στην Τιφλίδα, νίκησε 65-61 την αντίστοιχη της Γεωργίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 264,43 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 433,29, λίρα Κύπρου προς 528,38, γαλλικό φράγκο προς 46,83, ελβετικό φράγκο προς 180,77, γερμανικό μάρκο προς 158,07,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,86, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,28 και την ECU προς 306,73 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός, με σποραδικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά αργά τη νύχτα θα επεκταθούν σ'ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 15 βαθμούς, στα δυτικά 8 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή προς το βράδυ, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 19 και 5 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 26 February 1997 - 18:00:13 UTC