Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εβερτ, Σουφλιάς, Καραμανλής και Πολύδωρας μετρούν τις δυνάμεις τους στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία με πρώτο σταθμό τη Λάρισα, πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Εντείνεται η αγωνία γονιών-μαθητών για τις χαμένες διδακτικές ώρες.

Στο μορατόριουμ πτήσεων στο Αιγαίο επέμενε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Απερρίφθη από ελληνικής πλευράς.

Με κατάληψη της νομαρχίας Ηλείας, απειλούν οι ιδιοκτήτες των 550 αυθαιρέτων, που κατεδαφίστηκαν.

Νέα αναμέτρηση ΑΕΚ και Ολυπιακού, στο μπάσκετ όμως αυτή τη φορά το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις δυνάμεις τους για την κατάκτηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας μετρούν σήμερα και αύριο, στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη οι κύριοι Εβερτ, Σουφλιάς, Καραμανλής και Πολύδωρας. Οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν εγκαταστήσει τα επιτελεία τους στο Μακεδονία Παλλάς όπου διαμένουν και έχουν αλλεπάλληλες επαφές και διαβουλεύσεις με κομματικά στελέχη της Βορείου Ελλάδος. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν στις 10 το πρωί με ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Γεώργιου Ράλλη.

Στη Λάρισσα αναμένεται στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την πρώτη στρατιά, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τη νομαρχία. Αύριο στις 10.30 το πρωί, ο κ.Σημίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Κιλελέρ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το νομό Μαγνησίας. Περιοδεία στη Λάρισα πραγματοποιεί από χθες και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σήμερα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Ελασσόνα. Επίσης διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Εντείνεται η αγωνία γονιών-μαθητών, για το κατά πόσο είναι πλέον εφικτό να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, καθώς κυβέρνηση και καθηγητές εμμένουν στις θέσεις τους. Νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ζήτησε η ΟΛΜΕ, κάτι που έχει αποκλείσει ο υπουργός, λέγοντας οτι ο διάλογος θα συνεχισθεί πλέον εφόσον λήξει η απεργία και μόνο για θεσμικά αιτήματα. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των εξετάσεων αν συνεχισθεί η απεργία.

Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και η προσπάθεια οικοδόμησης του νέου οργανισμού του ΝΑΤΟ, συζήτησε ο Γ.Γ της συμμαχίας, Χαβιέ Σολάνα, με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Σολάνα επέμενε στην αποδοχή της πρότασής του για μορατόριουμ των πτήσεων πάνω στο Αιγαίο. Η ελληνική πλευρά δεν συζητά επί του παρόντος ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένης και της στάσης που τηρεί η Τουρκία, έναντι της Ελλάδας, γεγονός που επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ηλεία όπου οι ιδιοκτήτες των πεντακοσίων πενήντα αυθαίρετων που κατεδαφίστηκαν προχθές από υπηρεσίες της νομαρχίας Ηλείας, στο δάσος της Στροφιλιάς και στην παραλία του Καϊάφα, απειλούν με κατάληψη της έδρας της νομαρχίας. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση, που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι νομάρχες, την ενέργεια του νομάρχη Ηλείας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 18.45 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός συναντώνται και πάλι αυτή τη φορά όμως στο μπάσκετ. Στο μεταξύ ορίστηκε από την ΕΣΑΚ να διεξαχθεί στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, το παιχνίδι του πρωταθλήματος μπάσκετ, Παναθηναϊκός-Πειραϊκός που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαρτίου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,686 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,447, λίρα Κύπρου προς 529,681, γαλλικό φράγκο προς 47,072, ελβετικό φράγκο προς 181,856, γερμανικό μάρκο προς 158,722, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15, 939,τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 223,004 και την ECU προς 308,012 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Yφεση θα παρουσιάσει από σήμερα η κακοκαιρία που θα αρχίσει από τα Δυτικά όπου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα Νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 7 βαθμούς, στα Δυτικά μηδεν με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 13 βαθμούς.Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή και χιόνια στα γύρω ορεινά, ισχυρούς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 μέχρι 9 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις, ισχυρούς ανέμους και 7 βαθμούς θερμοκρασία θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 1 March 1997 - 13:00:12 UTC