Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε το τελεσίγραφο Μπερίσα για αφοπλισμό των εξεγερθέντων.

Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ. Την Τετάρτη εκδικάζονται αιτήσεις γονέων μαθητών κατά της απεργίας.

Θυσίες απ'όλους για την πλήρη ενσωμάτωση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ζητά ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Για βελτιώσεις στη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων κάνει λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών.

Σίγουρη θεωρεί την εκλογή του απο τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης ο Γιώργος Σουφλιάς.

Αρχίζουν αύριο στη Λευκωσία οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο χάρισε στη χώρα μας η πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Κόφφα.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν υποχωρούν οι εξεγερθέντες στη νότιο Αλβανία, που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μπερίσα.Απο χθές με τους εξεγερθέντες είναι και το Αργυρόκαστρο.Χωρίς αποτέλεσμα έληξε στις 7 το πρωί η προθεσμία για τον αφοπλισμό τους.Ο Αλβανός πρόεδρος φαίνεται ανοιχτός σε μια νέα παράταση της εκεχειρίας.Χθές πρότεινε στην αντιπολίτευση τη διεξαγωγή νέων εκλογών μέσα σε ένα διάστημα 45 ημερών μέχρι 2 μηνών. Η αντιπολίτευση επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Την Τετάρτη εκδικάζονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο οι αιτήσεις γονέων μαθητών που ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΛΜΕ. Αύριο συνεδριάζει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ για να αποφασίσει αν θα προτείνει και νέα παράταση της απεργίας. Την Τρίτη θα συνέλθουν οι γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών.

Θυσίες απ'όλους ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Αλέκος Παπαδόπουλος προκειμένου η χώρα μας να μην περιθωριοποιηθεί.Σε συνέντευξή του στον ``Τύπο της Κυριακής``τονίζει οτι ζούμε ως χώρα την κρίσιμη τριετία των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων εξετάσεων.Επίσης εξαγγέλλει την πρόσληψη περίπου 4.500 μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Βελτιώσεις στη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Δρύς σε συνέντευξή του προς το ``Βήμα``. Επίσης αποκαλύπτει οτι τα έντυπα Ε9 θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός ``περιουσιολογίου`` ώστε για πρώτη φορά να φορολογηθεί και το εισόδημα απο τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Νέα συνάντηση για το καταστατικό,θα έχουν ,κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη,οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.Ο Γιώργος Σουφλιάς σε συνέντευξή του στο ``Εθνος της Κυριακής`` εκφράζει την πεποίθηση, οτι θα εκλεγεί αρχηγός απο τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης.Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης σε συνέντευξη στην ``Καθημερινή`` προειδοποιεί οτι η ΝΔ δεν πρόκειται να εξέλθει απο την κρίση εάν δεν σταματήσει η αμφισβήτηση της εκάστοτε ηγεσίας.

Αρχίζουν αύριο στη Λευκωσία οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του αναπληρωτή ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ του ΟΗΕ Γκουστάβ Φεϊσέλ, του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Μεθαύριο φθάνει στην Κύπρο και ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος θα επιχειρήσει να σμικρύνει τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ανοιχτά θα είναι αύριο ,Καθαρή Δευτέρα τα καταστήματα των τροφίμων. Το υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνει την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι καταναλωτές στα οστρακοειδή και στα άλλα είδη που αποτελούν το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρωταθλήτρια μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Κόφφα χάρισε στην χώρα μας άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Παρίσι, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα με 22 δεύτερα και 76 εκατοστά.Τον χορό των μεταλλίων άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας Χάρης Παπαδιάς, που πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 60 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.Ελπίδες για ένα μετάλλιο έχει η πρωταθλήτρια μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου, που προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 272,58 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,62, λίρα Κύπρου προς 533,32, γαλλικό φράγκο προς 47,15, ελβετικό φράγκο προς 184,29, γερμανικό μάρκο προς 159,00,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,04, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 224,71 και την ECU προς 309,15 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, με βροχές, χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα νότια προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βαθμιαια ομως θα υπάρξει σχετική βελτίωση στη Βορειο Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί απο μειον 2 εως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 1 εως 13 και στα νησιά απο 5 εως 15 βαθμούς Κελσίου. Βροχή με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 5 εως 12 και απο 2 εως 8 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα εχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 9 March 1997 - 9:00:23 UTC