Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις για το που θα τοποθετηθούν οι δυνάμεις του ειρηνευτικού σώματος στην Αλβανία, υποστήριξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Ενας ακόμα νέος βρέθηκε νεκρός από χρήση ηρωίνης, στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.
- Επεισόδιο σε βάρος του υπουργού και υφυπουργού Εργασίας σημειώθηκε στην Πάτρα.
- Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου δηλώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
- Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο Ενημερώσεως Κοινού των Ενόπλων Δυνάμεων στα Εξάρχια προκαλώντας καταστροφές.
- Στην Θεσσαλονίκη από το πρωί ο Κώστας Καραμανλής για ιδιωτική επίσκεψη.
- Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στην Βόρεια Ελλάδα.
- Τέσσερις μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί με επίκεντρο την Χαλανδρίτσα, Αχαϊας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση του καιρού για αύριο προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις για το που θα τοποθετηθούν οι δυνάμεις του ειρηνευτικού σώματος στην Αλβανία, υποστήριξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Την πεποίθηση ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το που θα τοποθετηθούν οι δυνάμεις του ειρηνευτικού σώματος που θα αποσταλεί στην Αλβανία, εξέφρασε από τη Θεσσαλονική ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι δεν πρέπει να μεγαλοποιούνται οι όποιες διαφορές σε ότι αφορά την τακτική ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα.Πάντως, τόνισε ότι η λύση που θα εξευρεθεί πρέπει να εξυπηρετεί όλες τις χώρες αφού, είναι παραλογο να αποσταλούν οι δυνάμεις μιας χώρας σε μέρος που δεν ικανοποιεί τη χώρα αυτή.Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης δήλωσε ότι το ελληνικό απόσπασμα πρέπει να εγκατασταθεί στο κέντρο της Αλβανίας, δηλαδή στα Τίρανα και να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Επίσης, επεσήμανε ότι ένα τμήμα του πρέπει να εγκατασταθεί στο νότο ώστε έστω και με αυτή τη συμβολική παρουσία να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Ενας ακόμα νέος βρέθηκε νεκρός από χρήση ηρωίνης, στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Ενας ακόμα νέος, ο έκτος βρέθηκε νεκρός από χρήση ηρωίνης. Πρόκειται για τον Κώστα Μαρκάκη 20 ετών οικοδόμο που βρέθηκε νεκρός σήμερα από τους γονείς του μέσα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Οπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Μαρκάκη ήταν χρήστης από τριετίας και το τελευταίο πεντάμηνο έκανε προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Επεισόδιο σε βάρος του υπουργού και υφυπουργού Εργασίας σημειώθηκε στην Πάτρα.

Επεισόδιο σε βάρος του υπουργού και του υφυπουργού Εργασίας κυρίων Παπαιωάννου και Πρωτόπαπα, σημειώθηκε το πρωί στην εισοδο του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, με πρωταγωνιστές μεμονωμένα ατομα απο τον κλάδο των οικοδόμων. Τά ατομα αυτά εκσφενδόνισαν γιαούρτια κατά των δύο υπουργών και τους αποδοκίμασαν, φωνάζοντας οτι δεν εχουν σχέση με τους εργαζόμενους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Παπαιωάννου σχολιάζοντας το επεισόδιο, ειπε οτι αν οφείλεται σε μεμονωμένα ατομα,ειναι ασήμαντο.

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου δηλώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο κ.Πρωτόπαπας σημειώνει οτι για την κυβέρνηση η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, δεν ταυτίζεται με απεμπόληση εργασιακών δικαιωμάτων, επαναλαμβάνει οτι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός στο ασφαλιστικό και υποστηρίζει ότι για τα επόμενα 7-10 χρόνια δεν θα χρειασθούν ριζικές μεταρρυθμίσεις. Ο υφυπουργός Εργασίας εμφανίζεται αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των μέτρων κατά της ανεργίας.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο Ενημερώσεως Κοινού των Ενόπλων Δυνάμεων στα Εξάρχια προκαλώντας καταστροφές.

Υλικές ζημιές προκάλεσαν στο Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού των Ενόπλων Δυνάμεων στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια περίπου 40 κουκουλοφόροι που εισέβαλαν το μεσημέρι στο κτίριο κρατώντας λοστούς. Οι κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν τους φαντάρους που ήταν άοπλοι και έγραψαν διάφορα αντιμιλιταριστικά συνθήματα στους τοίχους. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός και τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πράξουν σε κάθε περίπτωση και το καθήκον τους.

Στην Θεσσαλονίκη από το πρωί ο Κώστας Καραμανλής για ιδιωτική επίσκεψη.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται απο το πρωϊ ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης. Κατα τη διήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Καραμανλής, θα έχει συναντήσεις με κομματικούς παράγοντες. Απο το Μεσολόγγι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλισης, δήλωσε ότι ο κ.Καραμανλής είναι ο άγνωστος Χ που πρέπει να αποδείξει ότι εκτός από το βάρος του ονόματος μπορεί να σηκώσει και αυτό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Τσοχατζόπουλου για μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά, ο κ.Σκανδαλίδης απάντησε ότι ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει πολλά ανοίγματα προς τον συντηρητικό χώρο τα οποία έδωσαν μεγάλες πλειοψηφίες.

Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στην Βόρεια Ελλάδα.

Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και αποκλεισμένα χωριά επικρατεί από το πρωί στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής, ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών και στις εθνικές οδούς Κοζάνης- Θεσσαλονίκης και Κοζάνης-Ιωαννίνων.

Τέσσερις μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί με επίκεντρο την Χαλανδρίτσα, Αχαϊας.

Τέσσερις μικρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 εως 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 11, σε διάστημα 13 λεπτών με επίκεντρο την Χαλανδρίτσα, Αχαϊας. Οι δονήσεις εγιναν αισθητές στην Πάτρα και την γύρω περιοχή και απο την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Σκόνταψε" η ΑΕΚ στον Ιωνικό

Στο 0-0 έμειναν Ιωνικός και ΑΕΚ, στη Νεάπολη, στο πρώτο παιχνίδι που άνοιξε την 27η αγωνιστική της Α' Εθνικής Κατηγορίας. Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ δέκα λεπτά πριν το τέλος έχασε και πέναλτυ με τον Σαβέβσκι.

Μαγνητίζει αύριο το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Με τους αγώνες της 27ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α' Κατηγορίας, ενώ όλα τα βλέματα έχουν στραφεί στο ντέρμπυ ανάμεσα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ. Θα γίνουν ακόμα οι συνατήσεις ΟΦΗ-Αθηναικού, Καβάλας-Εδεσαϊκού, Βέροιας-ΠΑΟΚ, Καλαμάτας- Πανηλειακού, Ηρακλή-Απόλλωνα, Αρη-Ξάνθης και Καστοριάς-Παναχαικής.

"Αφησε" δύο βαθμούς ο Παναργειακός

Ο Παναργειακός, σε αγώνα της 27ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' Εθνικής Κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδο του Αργους, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Καλαμαριά. Ο Παναργειακός παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, δύο πίσω από τον Εθνικό, ενώ πρώτος είναι ο Πανιώνιος με 56 βαθμούς.

Σημαντική νίκη του Απολλωνα Πάτρας

Ο Απόλλων Πατρών, σε αγώνα της πρεμιέρας των πλεϊ-οφ για τις θέσεις 5-12 του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, που έγινε στο γήπεδο της Γλυφάδας, νίκησε 83-80 τον Πανιώνιο. Ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει την Δευτέρα, στην Πάτρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ανοδος 1,95% στο Χρηματιστήριο.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,73, γαλλικό φράγκο προς 47,73, λίρα Αγγλίας προς 440,20, ελβετικό φράγκο προς 187,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,23, τη λίρα Κύπρου προς 537,32 και την ECU προς 312,91 δραχμές.

Η σημαντική μείωση του πληθωρισμού το μήνα Μάρτιο πυροδότησε το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηριου την Παρασκευή με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να αποκομίσει υψηλά κέρδη 1, 95%, κλείνοντας στις 1395,69 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 4,25%. Η αξία των συναλλαγών σήμερα έφθασε τα 15, 4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,26%, Ασφάλειες άνοδος 0,40%, Λήζινγκ άνοδος 0,40%, Επενδύσεις άνοδος 0,02%, Κατασκευές άνοδος 2,87%, Βιομηχανίες άνοδος 2,25%, Διάφορες άνοδος 0,84%, Συμμετοχών άνοδος 1,31%. Με οριακή άνοδο 0,11% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση του καιρού για αύριο προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η βελτίωση θα αρχίσει σταδιακά από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα διαρκέσει μέχρι τις απογευματινές ώρες οπότε αναμένεται να συνεφιάσει πρώτα στα δύτικά και βόρεια και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το βράδυ θα συνεφιάσει , οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα θα συνεφιάσει και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 5 April 1997 - 18:13:48 UTC