Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαστάσεις τραγωδίας παίρνουν οι θάνατοι απο ναρκωτικά.
- Γερμανίδα πέθανε από αναθυμιάσεις.
- Σήμερα αποφασίζεται στη Ρώμη η διάταξη της ειρηνευτικής δύναμης που θα αναπτυχθεί στην Αλβανία.
- Με τη συνεδρίαση της 11μελούς επιτροπής κυβέρνησης - κόμματος αρχίζει την Πέμπτη ο κοινωνικός διάλογος.
- Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη Τρίπολη.
- Συνέδριο του Εκόνομιστ στην Αθήνα.
- Δεν υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υποστήριξε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.
- Ματαιώνονται τα σημερινά δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω τρίωρων στάσεων των εργαζομένων.
- Νέα παράσυρση και εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην κορυφή ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 2-0 και επί του Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαστάσεις τραγωδίας παίρνουν οι θάνατοι απο ναρκωτικά.

Διαστάσεις τραγωδίας παίρνουν οι θάνατοι απο ναρκωτικά. Δυο ακόμη νεκροί απο χρήση ναρκωτικών, που ανεβάζουν σε 9 τα θύματα στο διάστημα μιας εβδομάδας. Πρόκειται για τους Πέτρο Μοναχό, 25 ετών, που ηταν χρήστης ηρωίνης και βρέθηκε τα ξημερώματα νεκρός απο τη μητέρα του στο διαμέρισμά του στη πλατεία Βικτωρίας και το Θεμιστοκλή Λεσιώτη, 22 ετών, που άφησε χθες τη τελευταία του πνοή σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας.Το φετινό πρόγραμμα δράσης καταπολέμισης των ναρκωτικών θα παρουσιάσει την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Γερμανίδα πέθανε από αναθυμιάσεις.

Τραγικό θάνατο απο αναθυμιάσεις βρήκε 42χρονη Γερμανίδα, Sabine Trakse, καθώς απο αγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία τις πρώτες πρωινές ώρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ιστιοφόρο Flying Moon, στο οποίο διέμενε. Η άτυχη Γερμανίδα ηταν έγκυος στον 9ο μήνα και μαζί της χάθηκαν και τα δίδυμα που περίμενε. Το πλοίο, υπο ιταλική σημαία, ηταν πλαγιοδετημένο στο λιμανάκι Λακί της Λέρου. Προανάκριση διενεργεί η λιμενική αρχή Λέρου.

Σήμερα αποφασίζεται στη Ρώμη η διάταξη της ειρηνευτικής δύναμης που θα αναπτυχθεί στην Αλβανία.

Συγκαλείται σήμερα στη Ρώμη η σύνοδος των εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών των χωρών, που θα συμμετάσχουν στην στρατιωτική ειρηνευτική αποστολή στην Αλβανία και αναμένεται να καθοριστούν οι θέσεις, στις οποίες θα αναπτυχθούν τα διάφορα τάγματα. Η κατάσταση στην Αλβανία, καθώς και η διάταξη της πολυεθνούς δύναμης απασχόλησε κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Νορντβέϊκ της Ολλανδίας τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Με τη συνεδρίαση της 11μελούς επιτροπής κυβέρνησης - κόμματος αρχίζει την Πέμπτη ο κοινωνικός διάλογος.

Αρχίζει αυτή την εβδομάδα ο κοινωνικός διάλογος με την επίσημη συνεδρίαση της 11μελούς μικτής επιτροπής κυβέρνησης - κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη. Στόχος της κυβέρνησης και του Κινήματος είναι μέσω μιας σοβαρής ουσιαστικής και γόνιμης συζήτησης με τους κοινωνικούς φορείς να βρεθούν λυσεις για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.Τετάρτη, μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας και θα έχει συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη Τρίπολη.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 7.32 το πρωί στην Τρίπολη και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αρκαδίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπίου της Αθήνας το επίκεντρο ηταν μεταξύ Μεγαλόπολης και Δημητσάνας. Ζημιές ή θύματα δεν αναφέρθηκαν.

Συνέδριο του Εκόνομιστ στην Αθήνα.

Το περιοδικό Εκόνομιστ, με τη χορηγία της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΟΜ, οργανώνει από σήμερα τριήμερο συνέδριο υπό τον τίτλο "Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση", στο οποίο θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, υπουργοί της κυβερνήσεως,αρχηγοί των κομμάτων και σημαντικοί παράγοντες του οικονομικού και πολιτικού κόσμου της χώρας.

Δεν υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υποστήριξε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Δεν υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υποστήριξε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Καλεμλί, μιλώντας χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών Χωρών, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Διεθνές ενεργειακό συνέδριο, υπό την επωνυμία "Φόρουμ Ενέργειας '97", αρχίζει σημερα στην Αγκυρα, με τη συμμετοχή του Τούρκου υφυπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών και τραπεζών. Η πρωτοβουλία αυτού του Συνεδρίου ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία ΗΛΙΟΣΤΑΤΗΣ.

Ματαιώνονται τα σημερινά δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω τρίωρων στάσεων των εργαζομένων.

Δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα προγραμματισμένα δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω των τρίωρων στάσεων εργασίας απο τις 6 έως τις 9 το πρωί, απο τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 5 και απο τις 10 το βράδυ μέχρι τη 1 τα ξημερώματα, που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανοδηγών Ελξης διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Νέα παράσυρση και εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο.

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε άτομο ηλικίας 20 - 25 ετών αργά το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αττικής. Μετά απο αστυνομικές έρευνες εντοπίστηκε στις 2 τα ξημερώματα ο ασυνείδητος οδηγός. Πρόκειται για τον Κώστα Μπαρτζιόκα, 58 ετών ράφτη, που σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 2-0 και επί του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός ``κρατάει`` γερά στα χέρια του τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας επί του Παναθηναϊκού με 2-0, στο μεγάλο ντέρμπι γιά την 28-η ημέρα της διοργάνωσης.Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν και πάλι έξι βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ, που υποχρεώθηκε το Σάββατο σε ``λευκή`` ισοπαλία στη Νεάπολη από τον Ιωνικό. Ο Παναθηναικός έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αφού στην τρίτη θέση ανέβηκε ο ΟΦΗ, που επικράτησε στο Ηράκλειο του Αθηναϊκού με 3-1. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία ακόμη νίκη, επικρατώντας με 2-1 στην Βέροια της τοπικής ομάδας και βρίσκεται στην έκτη θέση . Στους υπόλοιπους αγώνες της 28-ης ημέρας, ο Αρης επεβλήθη με 2-1 της Ξάνθης, ο Εδεσσαϊκός απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Καβάλα, ο Ηρακλής επικράτησε με 2-1 στο Καυταντζόγλειο του Απόλλωνα και η Καστοριά παραχώρησε ``λευκή`` ισοπαλία στην Παναχαϊκή, ενώ το Πελοπονησιακό ντέρμπι της Καλαμάτας με τον Πανηλειακό θα διεξαχθεί σήμερα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ανοδος 1,95% στο Χρηματιστήριο.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,73, γαλλικό φράγκο προς 47,73, λίρα Αγγλίας προς 440,20, ελβετικό φράγκο προς 187,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,23, τη λίρα Κύπρου προς 537,32 και την ECU προς 312,91 δραχμές.

Η σημαντική μείωση του πληθωρισμού το μήνα Μάρτιο πυροδότησε το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηριου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να αποκομίσει υψηλά κέρδη 1,95%, κλείνοντας στις 1395,69 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 4,25%. Η αξία των συναλλαγών σήμερα έφθασε τα 15, 4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,26%, Ασφάλειες άνοδος 0,40%, Λήζινγκ άνοδος 0,40%, Επενδύσεις άνοδος 0,02%, Κατασκευές άνοδος 2,87%, Βιομηχανίες άνοδος 2,25%, Διάφορες άνοδος 0,84%, Συμμετοχών άνοδος 1,31%. Με οριακή άνοδο 0,11% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός επικρατεί σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 8 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα.Τα φαινόμενα αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο -1 έως 8 βαθμούς,στα δυτικά απο 2 έως 16 και στην υπόλοιπη χώρα απο 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιά με παροδικές βροχές θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 6 έως 13 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Monday, 7 April 1997 - 8:00:25 UTC