Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,13/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στο επίκεντρο της αυριανής σύσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
- Η Ελλάδα αναλαμβάνει διεθνή πρωτοβουλία για την προώθηση των σχέσεων Αθήνας-Αγκυρας-Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.
- Στις αρχές της εβδομάδος μεταβαίνει αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στην Αλβανία, η ελληνική στρατιωτική δύναμη.
- Τραγικό θάνατο βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο πέταξε σε φωταγωγό πολυκατοικίας, η 19χρονη μητέρα του.
- Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο, ο 29χρονος πατέρας που κακοποίησε τον 10χρονο γιο του με σιδερόβεργα.
- Τις θέσεις της για τον κοινωνικό διάλογο, αποστέλλει η κυβέρνηση. Κεντρική επιδίωξη η εργασιακή ειρήνη μέχρι το 2.000.
- Συμφώνησαν παιδιά και σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, για την κατασκευή μνημείου στον τάφο του εκλιπόντος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στο επίκεντρο της αυριανής σύσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Σύσκεψη με κύριο θέμα την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, θα δώσει συνέντευξη τύπου για την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Μάλτα, και στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών,Οϊμέν.

Η Ελλάδα αναλαμβάνει διεθνή πρωτοβουλία για την προώθηση των σχέσεων Αθήνας-Αγκυρας-Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Διεθνή πρωτοβουλία με στόχο την ταυτόχρονη προώθηση των σχέσεων Αθήνας- Αγκυρας-Σκοπίων, καθώς και την βελτίωση του κλίματος στην περιοχή, ετοιμάζεται να αναλάβει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας,το ΒΗΜΑ.Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, απέστειλε επιστολή προς τους ομολόγους του και τους ενημέρωσε σχετικά.Επίσης, η Αθήνα, θα συγκαλέσει συγκαλεί βαλκανική διάσκεψη για τον ερχόμενο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη των υπουργών Εξωτερικών, με ανοιχτή ημερήσια διάταξη.

Στις αρχές της εβδομάδος μεταβαίνει αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στην Αλβανία, η ελληνική στρατιωτική δύναμη.

Αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στην Αλβανία θα μεταφερθεί η ελληνική στρατιωτική δύναμη, στις αρχές της εβδομάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.Το πρωί, ο κ.Τσοχατζόπουλος επιθεώρησε την ελληνική δύναμη στη Νέα Σάντα Κιλκίς, συνοδευόμενος απο τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Μανούσο Παραγιουδάκη.

Τραγικό θάνατο βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο πέταξε σε φωταγωγό πολυκατοικίας, η 19χρονη μητέρα του.

Τραγικό θάνατο βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο πέταξε σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Κυψέλη, η 19χρονη μητέρα του, Ιωάννα Μερτίρη, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.Το νεογνό βρήκε ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος ειδοποίησε την Αμεση Δράση.Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων,όπου το μετέφεραν, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο, ο 29χρονος πατέρας που κακοποίησε τον 10χρονο γιο του με σιδερόβεργα.

Στο νοκομείο Παίδων νοσηλεύεται και ένα 10χρονο αγόρι, το οποίο κακοποίησε με σιδερόβεργα ο πατέρας του, Βασίλης Μιχαλάκης 29 χρόνων. Το γεγονός κατήγγειλε η θετή μητέρα του ανήλικου, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι συνελήφθη ο Μιχαλάκης, ο οποίος οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα.

Τις θέσεις της για τον κοινωνικό διάλογο, αποστέλλει η κυβέρνηση. Κεντρική επιδίωξη η εργασιακή ειρήνη μέχρι το 2.000.

Τις προτάσεις της για τα θέματα που θα εξεταστούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, αποστέλλει αύριο η κυβέρνηση προς τους κοινωνικούς εταίρους.Κεντρική επιδίωξη είναι η εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης έως το 2.000.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, στόχος της κυβέρνησης είναι η υπογραφή μιας τριετούς κοινωνικής συμφωνίας και οι αυξήσεις θα είναι 1 με 1,5% πάνω απο τον πληθωρισμό.

Συμφώνησαν παιδιά και σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, για την κατασκευή μνημείου στον τάφο του εκλιπόντος.

Τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου και η σύζυγός του Δήμητρα Παπανδρέου, συμφώνησαν σε ο,τι αφορά στην κατασκευή μνημείου στον τάφο του εκλιπόντος ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και για το ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεστεί στις 22 Ιουνίου.Είναι δεδομένη στη συνείδηση του λαού, η προστασία για τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδας, στο μπάσκετ διεκδικούν Ολυμπιακός και Απόλλωνας Πατρών απόψε στο κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στον μικρό τελικό η ΑΕΚ επικράτησε με 72-63 του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το ψυχολογικό ναυάγιο του Παναθηναϊκού και χωρίς να αποδώσουν ιδιαίτερα καλά, κατάφεραν να πάρουν μία άνετη νίκη σε βάρος των πρασίνων.

Τέλος ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς από τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος προπονητής μετά από συνάντηση που είχε με τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο σπίτι του, αποφάσισαν ύστερα από συνεργασία είκοσι μηνών και ένα κύπελλο πρωταθλητριών, να λύσουν κοινή συναινέσει το συμβόλαιο και την συνεργασία τους.Την αλλαγή του Μάλκοβιτς ανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος στους παίκτες, λίγο πριν από την έναρξη του μικρού τελικού με την ΑΕΚ.

Σε αγώνες για την 29-η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανηλειακός-ΠΑΟΚ 0-2 Αθηναϊκός-Ηρακλής 2-0 Ολυμπιακός-Βέροια 2-0 Παναχαϊκή-ΟΦΗ 2-0 Ξάνθη-Ιωνικός 3-0 Εδεσσαϊκός-Καστοριά 2- 0 Ο αγώνας Αρη-Καβάλας πραγαμτοποιείται σήμερα, ενω η συνάντηση Απόλλων-Καλαμάτα διεξάγεται αύριο. Χθές η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3- 0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,65, γαλλικό φράγκο προς 47,47, λίρα Αγγλίας προς 446,94, ελβετικό φράγκο προς 187,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,18, τη λίρα Κύπρου προς 538,39 και την ECU προς 311,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση του καιρού, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολυ ισχυροί αλλα προς το βράδυ θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 3 έως 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στην Αθήνα από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 8 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Sunday, 13 April 1997 - 18:11:33 UTC