Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την απάντηση της Αγκυρας αναμένουν Αθήνα και Ολλανδική Προεδρία για τη σύσταση κοινής ελληνοτουρκικής επιτροπής.
- Τη Μεγάλη Δευτέρα αναχωρεί ο κύριος όγκος της ελληνικής δύναμης για την Αλβανία. Αγνωστο πότε θα μεταβεί στην Αυλώνα ο δεύτερος λόχος, που τελικά εγκαταστάθηκε στο Φιέρι.
- Αυξάνεται από έξι σε εννέα μήνες η υποχρεωτική παραμονή των οπλιτών σε παραμεθόριες μονάδες.
- Με τον Γιασέρ Αραφάτ συναντήθηκε στη Ραμάλα της Παλαιστίνης, η Βάσω Παπανδρέου.
- Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις της Ολυμπιακής. Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία.
- Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών.
- Δυο Αλβανοί προσπάθησαν να πουλήσουν πέντε κιλά χασίς σε αστυνομικό, αλλά συνελήφθησαν.
- Στην Αθήνα ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για ιδιωτική επίσκεψη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Αρης πρωταθλητής στο βόλεϊ - Νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ
- Νίκη του Απόλλωνα επί του Πανηλειακού

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

- Βελτιώνεται από αύριο,ανεβαίνει η θερμοκρασία

[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απάντηση της Αγκυρας αναμένει η Αθήνα.

Στάση αναμονής τηρεί η Αθήνα, ενόψει της απάντησης που θα δώσει η Αγκυρα, στην πρόταση της Ολλανδικής προεδρίας για τη σύσταση κοινής ελληνοτουρκικής επιτροπής, η οποία θα συζητήσει διαδικαστικά θέματα, που αφορούν το πλαίσιο των σχέσεων των δύο χωρών. Η κυβερνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, εφόσον το ζητήσουν.

Στο Φιέρι ο δεύτερος λόχος μας.

Στο Φιέρι παραμένει ο δεύτερος λόχος του ελληνικού τάγματος που έφτασε στο Δυρράχιο,με το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ και είναι άγνωστο πότε θα μεταβεί στην Αυλώνα, που είναι ο προορισμός του. O κύριος όγκος της ελληνικής δύναμης θα αναχωρήσει για την Αλβανία τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ όπως δήλωσε η κυβέρνηση δεν αποκλείεται η δύναμη να αυξηθεί κατά 100-200 άνδρες.

Νομοσχέδιο για τη στρατολογία.

Αυξάνεται από έξι σε εννέα μήνες η υποχρεωτική παραμονή των οπλιτών σε μονάδες των παραμεθόριων περιοχών. Στην απόφαση αυτή καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μετά τη διαπίστωση ότι δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες επάνδρωσης των μονάδων αυτών.

Συνάντηση Αραφάτ - Β. Παπανδρέου.

Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, είχε στην πόλη Ραμάλα της Παλαιστίνης η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, στη διάρκεια της οποίας έγινε ευρύτατη ανασκόπηση και συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή. Τόσο, ο κ. Αραφάτ, όσο και η κυρία Παπανδρέου χαρακτήρισαν πολύ θετικό το κλίμα της συνάντησης και τόνισαν τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δυο λαών.

Κανονικά οι πτήσεις τη Μ. Εβδομάδα.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλε τις στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει για τη Μεγάλη Εβδομάδα και έτσι δεν θα σημειωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στις μετακινήσεις τους από τα αεροδρόμια της χώρας.

Μηνύματα για την 21η Απριλίου.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την επιβολή της εφτάχρονης δικτατορίας στη χώρα μας. Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, τονίζει ότι η δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους ενώ ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός τονίζει ότι επιβάλλεται εγρήγορση και διαρκής άντληση διδαγμάτων.

Αστυνομικός το δόλωμα για χασίς.

Τσίμπησαν τελικά το δόλωμα δυο Αλβανοί, οι οποίοι επεχείρησαν να πουλήσουν πέντε κιλά χασίς, αντί του ποσού του 1.250.000 δρχ. σε αγοραστή. Αυτή τη φορά όμως ο επίδοξος αγοραστής ήταν αστυνομικός και έτσι οι δυο Αλβανοί, πατέρας και γιος συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Στην Αθήνα ο Μιλόσεβιτς.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πλήρη μυστικότητα έφθασε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη. Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, ο Πρόεδρος της Σερβίας δεν πρόκειται να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρης κατέκτησε το πρωτάθλημα Βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αφού νίκησε στον τρίτο τελικό αγώνα που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Μίκρας την Ορεστιάδα με 3-0. Τα σετ: 15-8, 15-9, 15- 6. Ετσι ο Αρης θα μας εκπροσωπήσει την επόμενη περίοδο στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, η Ορεστιάδα που κατετάγη δεύτερη με τον Παναθηναϊκό τέταρτο, θα συμμετάσχουν στο κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και ο Ολυμπιακός (3-ος) στο κύπελλο κυπελλούχων.

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση των πλέϊ οφ, καθώς στον τρίτο αγώνα που έγινε στο γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 77-66.

Σημαντικό βήμα για την σωτηρία του έκανε σήμερα ο Απόλλωνας Αθήνας, αφού σε αγώνα της 30-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού. Ετσι ο Απόλλωνας πήρε νέα μεγάλη βαθμολογική ανάσα, αφού έφθασε τους 36 βαθμούς και ``σκαρφάλωσε`` στην 9-η θέση, ενώ ο Πανηλειακός που κατέχει την έβδομη θέση με 44 βαθμούς, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο υποβιβασμού.

Μια ακόμη νίκη σημείωσε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων στο τσάλεντζ ρόυντ της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ που διεξάγεται στην πόλη Ιστρια της Σλοβενίας, αφού επικράτησε 68-62 της αντίστοιχης του Ισραήλ. Το εθνικό μας συγκρότημα με αντίπαλο την ισχυρή ομάδα του Ισραήλ, στο πρώτο του ουσιαστικά γερό τεστ στους αγώνες, απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί αρκετά καλά και ότι μπορεί να κερδίζει αν και βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

[03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,08, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 448,85, ελβετικό φράγκο προς 188,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,50, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (χθες) και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1428,07 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,53%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,3 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,13%, Ασφάλειες άνοδος 2,11%, Λήζινγκ πτώση 0,11%, Επενδύσεις πτώση 0,12%, Κατασκευές πτώση 0,12%, Βιομηχανίες πτώση 0,11%, Διάφορες άνοδος 2,62%, Συμμετοχών άνοδος 0,63%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,44%.

[04] 0 ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 21 και στο Αιγαίο 11 με 22. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 20 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει, αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 7 μέχρι 16 βαθμούς.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 19 April 1997 - 18:02:46 UTC