Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παράδειγμα προς αποφυγή πρέπει να αποτελέσει η επταετία της χούντας, επισημαίνεται σε μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
- Μέσα στην εβδομάδα η απάντηση της Αθήνας στην πρόταση της Ολλανδίας για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.
- Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και θέματα της Ε.Ε θα συζητήσει ο Κώστας Σημίτης με την αυστριακή και γερμανική ηγεσία.
- Αναχωρεί σήμερα για την Αλβανία το υπόλοιπο τμήμα των Ελλήνων στρατιωτών, που συμμετέχουν στην πολυεθνική δύναμη.
- Ενοπλοι Αλβανοί έκλεψαν ταχύπλοο του Λιμενικού απο την Πρέβεζα.
- Ο Προεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Στρασβούργο όπου θα συμμετάσχει στη κοινοβουλευτική συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης.
- Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας ενόψει του Πάσχα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 2-1 ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός απο την Ξάνθη. - Στο μπάσκετ η ομάδα του Περιστερίου, προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παράδειγμα προς αποφυγή πρέπει να αποτελέσει η επταετία της χούντας, επισημαίνεται σε μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Συμπληρώνονται σήμερα 30 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21-ης Απριλίου 1967, που βύθισε τη χώρα στην επταετία της χούντας. Με αφορμή την επέτειο μηνύματα εξέδωσαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στα οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη περιφρούρησης της δημοκρατικής νομιμότητας και της πολιτικής σταθερότητας και ομαλότητας.

Μέσα στην εβδομάδα η απάντηση της Αθήνας στην πρόταση της Ολλανδίας για σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα ελληνοτουρκικά.

Μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί απάντηση απο την κυβέρνηση των Αθηνών στην πρόταση της ολλανδικής προεδρίας για τη σύσταση επιτροπής εμπειγνωμόνων, που θα συζητήσει θέματα, που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, Χανς Βαν Μίρλο, στον οποίο θα διατυπώσει τις ελληνικές θέσεις για τη σύσταση της επιτροπής. Τις επιφυλάξεις τους και την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού διαλόγου εκφράζουν με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι ανησυχίες των βουλευτών ειναι ανευ αντικειμένου και δεν δικαιολογούνται, αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Ρέππας.

Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και θέματα της Ε.Ε θα συζητήσει ο Κώστας Σημίτης με την αυστριακή και γερμανική ηγεσία.

Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και θέματα, που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με την αυστριακή ηγεσία, όπου απο χθες βρίσκεται στη Βιέννη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη. Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει τη Μ.Τετάρτη για τη Βόννη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ.

Αναχωρεί σήμερα για την Αλβανία το υπόλοιπο τμήμα των Ελλήνων στρατιωτών, που συμμετέχουν στην πολυεθνική δύναμη.

Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει απο τη Θεσσαλονίκη για την Αλβανία το υπόλοιπο τμήμα των Ελλήνων στρατιωτών, στο πλαίσιο της πολυεθνικής δύναμης.Οι 520 άνδρες θα αποπλεύσουν με τα αρματαγωγά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τον Αυλώνα ή το Δυρράχιο, κάτι που θα εξαρτηθεί από την απόφαση της ιταλικής διοίκησης.Στο μεταξύ, ο δεύτερος ελληνικός λόχος παραμένει στο Φιέρι, αναμένοντας το "πράσινο φως" από την ιταλική διοίκηση, ώστε να μετακινηθεί προς τον Αυλώνα, που ειναι και προορισμός της αποστολής του. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί την ελληνική δύναμη στην Αλβανία, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ενοπλοι Αλβανοί έκλεψαν ταχύπλοο του Λιμενικού απο την Πρέβεζα.

Ενοπλοι Αλβανοί έκλεψαν χθες το πρωί ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού απο το λιμάνι της Πρέβεζας και το οδήγησαν στη θέση Τετρανήσια στα αλβανικά χωρικά ύδατα. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με τη βοήθεια Ελλήνων κομάντος για την επανάκτηση του σκάφους. Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Σταύρου Σουμάκη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Λιμενάρχης Πρέβεζας, ενω διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του επεισοδίου.

Ο Προεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Στρασβούργο όπου θα συμμετάσχει στη κοινοβουλευτική συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, αναχωρεί σήμερα για το Στρασβούργο, όπου θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κ. Στεφανόπουλος θα εχει διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως και το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας ενόψει του Πάσχα.

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα λαμβάνει και φέτος η Αστυνομία, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Αυξάνονται οι πεζές περιπολίες αστυνομικών στα εμπορικά κέντρα, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς,ενώ ιδιαίτερα μέριμνα έχει ληφθεί για την προστασία των χρηματαποστολών. Επίσης, εντατικοποιήθηκαν οι αγορανομικοί έλεγχοι ενώ πραγματοποιούνται σ'ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο συστηματικοί έλεγχοι σε οδηγούς για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 2-1 ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός απο την Ξάνθη.

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό της ομάδας μπάσκετ από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ήρθε και η εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ξάνθη στην 30η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής γιά να ολοκληρώσει την καταστροφή, στον Παναθηναικό.Πράγματι σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Εδεσσαϊκού με 2-1 και την ``λευκή`` ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό οι ``πράσινοι`` κινδυνεύουν πιά σοβαρά να μείνουν εκτός Ευρώπης στην επόμενη περίοδο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Καβάλα έφερε ισοπαλία στη Νεάπολη 2-2 με τον Ιωνικό,ο Αρης επικράτησε με 3-0 στην Καστοριά της τοπικής ομάδας, ο Απόλλωνας νίκησε με 2-0 τον Πανηλειακό και ισόπαλα χωρίς τέρματα έληξαν τα παιχνίδια του Ηρακλή με την Παναχαϊκή και της Καλαμάτας με τον Αθηναϊκό. Σήμερα ``πέφτει`` η αυλαία της 30ης ημέρας του πρωταθλήματος, με τον αγώνα στην Βέροια της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ.

Στο μπάσκετ η ομάδα του Περιστερίου, προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Στο μπάσκετ η ομάδα του Περιστερίου, προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α1 εθνικής κατηγορίας, αφού στον τρίτο αγώνα της Β' φάσης επικράτησε στην έδρα της με 79-71 του Αρη. Ετσι το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή της τρίτης αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα, η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου. Στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,08, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 448,85, ελβετικό φράγκο προς 188,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,50, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

Μικρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (προχθες) και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1428,07 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,53%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,3 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,13%, Ασφάλειες άνοδος 2,11%, Λήζινγκ πτώση 0,11%, Επενδύσεις πτώση 0,12%, Κατασκευές πτώση 0,12%, Βιομηχανίες πτώση 0,11%, Διάφορες άνοδος 2,62%, Συμμετοχών άνοδος 0,63%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0, 44%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις επικρατούν σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι πνέουν νότιοι μέτριοι.Η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 18 βαθμούς, το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικα τους 23 και στο Αιγαίο τους 22 βαθμούςΚελσίου.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα βροχής το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί απο 7 εως 18 βαθμούς, το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικα απο 8 εως 23 και στο Αιγαίο απο 14 εως 22 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 12 εως 22 και απο 9 εως 18 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Monday, 21 April 1997 - 7:00:26 UTC