Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δια αλληλογραφίας, με την Ολλανδική Προεδρία, θα λειτουργούν οι δύο επιτροπές για τα ελληνοτουρκικά.
- Στα Τίρανα οι 420 Ελληνες στρατιώτες, που έφθασαν στο Δυρράχιο με τα αρματαγωγά ΣΑΜΟΣ και ΧΙΟΣ. Την Τρίτη του Πάσχα αναχωρεί ο τελευταίος λόχος.
- Να υπερδιπλασιαστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος σύγκλισης, ζητά η Κομισιόν, που διαπιστώνει θετικά βήματα της ελληνικής οικονομίας.
- Δεκάδες τόννοι αλλοιωμένων προϊόντων κατασχέθηκαν στου Ρέντη. Αυξημένη η κίνηση στην αγορά, σε λογικά επίπεδα οι τιμές.
- Αυξήσεις, κάτω από τον πληθωρισμό, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από το καλοκαίρι. Αυξάνονται από 75 σε 100 δρχ τα εισιτήρια στα αστικά.
- Στη Γερμανία για επίσκεψη ο πρωθυπουργός.
- Μετά από τρίωρη μάχη περίπου 70 πυροσβέστες, κατάφεραν να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ.
- Διέρρηξαν την Αγροτική Τράπεζα στη Σκύδρα και πήραν 18 εκατ.δρχ., αφού άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών.
- Μισό κιλό ηρωίνης σε 50 αυγά - κάψουλες είχε στο στομάχι του νεαρός από τη Ρουάντα, που συνελήφθη στο τελωνείο της Δοϊράνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δια αλληλογραφίας, με την Ολλανδική Προεδρία, θα λειτουργούν οι δύο επιτροπές για τα ελληνοτουρκικά.

Δύο τελικά θα είναι οι επιτροπές που θα συσταθούν για τα ελληνοτουρκικά, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι επιτροπές δεν θα συναντηθούν, παρά μόνο αν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Ο κ.Πάγκαλος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα επιμένει στις επιφυλάξεις για την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας και αποκάλυψε ότι στο κείμενο που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Σύνδεσης, περιέχονται οι τρείς ελληνικοί όροι, τους οποίους αν αποδεχθεί η Τουρκία, τότε η χώρα μας μπορεί να άρει τις επιφυλάξεις.

Στα Τίρανα οι 420 Ελληνες στρατιώτες, που έφθασαν στο Δυρράχιο με τα αρματαγωγά ΣΑΜΟΣ και ΧΙΟΣ. Την Τρίτη του Πάσχα αναχωρεί ο τελευταίος λόχος.

Στα Τίρανα βρίσκονται ήδη οι 420 έλληνες στρατιώτες με τον εξοπλισμό τους που έφτασαν στο Δυρράχιο,με τα αρματαγωγά ΣΑΜΟΣ και ΧΙΟΣ.Την Τρίτη του Πάσχα θα αναχωρήσει και ο τελευταίος ελληνικός λόχος, που θα ενταχθεί στην πολυεθνική δύναμη.Τη Δευτέρα ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί τους έλληνες στρατιώτες στην Αλβανία. Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αλβανία.

Να υπερδιπλασιαστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος σύγκλισης, ζητά η Κομισιόν, που διαπιστώνει θετικά βήματα της ελληνικής οικονομίας.

Την εκτίμηση ότι παρά τα αναμφισβήτητα βήματα που έχει κάνει η ελληνική οικονομία, θα πρέπει να υπερδιπλασιαστούν οι προσπάθειες, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος σύγκλισης σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, διατυπώνει στην εκθεσή της η Κομισιόν.Παράλληλα προτείνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της δημόσιας διοίκησης, μείωση των κρατικών δαπανών και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Δεκάδες τόννοι αλλοιωμένων προϊόντων κατασχέθηκαν στου Ρέντη. Αυξημένη η κίνηση στην αγορά, σε λογικά επίπεδα οι τιμές.

Περίπου 23 τόννοι αλλοιωμένα ψάρια, κοτόπουλα και αρνίσια κεφαλάκια κατασχέθηκαν στα ψυγεία της εταιρίας ΑΤΤΙΚΗ,στου Ρέντη, ενώ συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης συνεχίζουν τους ελέγχους, τόσο για την ποιότητα των προϊόντων, όσο και για την αποφυγή κρουσμάτων κερδοσκοπίας.Η κίνηση στην αγορά ήταν αυξημένη και οι τιμές κινούνται σε λογικά επίπεδα.Στο μεταξύ, ενόψει της Πασχαλινής εξόδου, το ΥΠΕΧΩΔΕ συνιστά στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή στα τμήματα των εθνικών και επαρχιακών οδών,όπου εκτελούνται έργα διαπλατυνσης.

Αυξήσεις, κάτω από τον πληθωρισμό, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από το καλοκαίρι. Αυξάνονται από 75 σε 100 δρχ τα εισιτήρια στα αστικά.

Αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, από την πρώτη Ιουνίου, προανήγγειλε ο υπουργός εθνικής οικονομίας.Ο κ.Παπαντωνίου τόνισε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ θα είναι στο ύψος του προβλεπόμενου πληθωρισμού, δηλαδή κάτω του 4.5% ενώ τα εισιτήρια θα αυξηθούν από 75 σε 100 δρχ.Ο υπουργός προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο τέλος Απριλίου θα πέσει κάτω του 6%, και ότι από το Μάϊο θα αποκατασταθεί η πορεία των φορολογικών εσόδων.

Στη Γερμανία για επίσκεψη ο πρωθυπουργός.

Στη Φρανκφούρτη βρίσκεται από το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για εξαήμερη επίσκεψη στη Γερμανία που θα εχει πολιτικό και ταυτόχρονα ιδιωτικό χαρακτήρα. Το καθεαυτό πολιτικό μέρος της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού αρχίζει και ολοκληρώνεται αύριο στν Βόννη, όπου θα εχει συνομιλίες με τον Γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ενώ την Παρασκευή θα συμμετάσχει στην πανηγυρική τελετή της ανακήρυξής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ στην ομώνυμη πόλη του κρατιδίου της Εσσης.

Μετά από τρίωρη μάχη περίπου 70 πυροσβέστες, κατάφεραν να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ.

Μετά από τρίωρη μάχη με τις φλόγες, περίπου 70 πυροσβέστες με 20 οχήματα, κατάφεραν να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο τμήμα συσκευασίας του εργοστασίου τυποποίησης ελαιολάδου ΜΙΝΕΡΒΑ,στο Σχηματάρι. Η φωτιά οφείλεται μάλλον σε βραχυκύκλωμα και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν.Οι 40 υπάλληλοι που βρίσκονταν στο εργοστάσιο εγκατέλειψαν έγκαιρα το κτίριο.

Διέρρηξαν την Αγροτική Τράπεζα στη Σκύδρα και πήραν 18 εκατ.δρχ., αφού άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών.

Αγνωστοι διέρρηξαν την Αγροτική Τράπεζα στη Σκύδρα και πήραν 18 εκατ.δρχ, αφού προηγουμένως εξουδετέρωσαν το σύστημα συναγερμού. Στην προσπαθειά τους να διαφύγουν, αναγκάσθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον περιπολικού της αστυνομίας που τους καταδίωξε.Στα Λιόσα, ο 45χρονος Γιώργος Καμπούρης με την απειλή ψεύτικου όπλου, λήστεψε τον ΟΤΕ της περιοχής, παίρνοντας περίπου 5 εκατ. δρχ, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα.

Μισό κιλό ηρωίνης σε 50 αυγά - κάψουλες είχε στο στομάχι του νεαρός από τη Ρουάντα, που συνελήφθη στο τελωνείο της Δοϊράνης.

Μισό κιλό καθαρή ηρωίνη συσκευασμένα σε 50 αυγά-κάψουλες, έφερε στο στομάχι του, νεαρός από τη Ρουάντα, ο οποίος συνελήφθη στο τελωνειο της Δοϊράνης.Τα ναρκωτικά τα είχε παραλάβει στην Κωνσταντινούπολη και θα τα διέθετε στην αγορά του Λονδίνου.Στην Αθήνα, άλλος ένας νέος γράφτηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του λευκού θανάτου.Πρόκειται για τον 24χρονο Θεόδωρο Παρασκευά, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του,ύστερα από χρήση ηρωϊνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φινλανδός Καρλ Γιούγκεμπραντ και ο Λιθουανός Ρομουάλντας Μπραζάουσκας, θα είναι οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τον αυριανό τελικό της Ευρωλίγκα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Αυτό έγινε γνωστό το μεσημέρι στη Ρώμη, όπου διεξάγεται το φάϊναλ φορ, ενώ η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού τελικού, ολοκληρώνεται το απόγευμα με την τελευταία προπόνηση.

Τροποποιήσεις στους κανόνες διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων, οι οποίες θα ισχύσουν απο τη νέα σεζόν, αποφάσισε το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στο Μπέλφαστ και η ΦΙΦΑ τις κοινοποίησε στην ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ. Ετσι, ο τερματοφύλακας θα μπορεί να κινείται πλέον αριστερά - δεξιά πάνω, όμως, στη γραμμή της εστίας του την ώρα που ο αντίπαλός του θα χτυπά πέναλτι. Επίσης, ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να κάνει περισσότερα απο τέσσερα βήματα στην περιοχή του όταν έχει τη μπάλλα στα χέρια του, ενώ δεν θα έχει το δικαίωμα να την κρατά για περισσότερα απο 5 με 6 δευτερόλεπτα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο διαιτητής θα κρίνει οτι κάνει καθυστέρηση και θα δίνει έμμεσο.

Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει ο Αρης τον επόμενο εντός έδρας αγώνα του, με τον ΟΦΗ, για την 31-η ημέρα του πρωταθλήματος, που θα γίνει την Κυριακή 4 Μαϊου, αφού ο αθλητικός δικαστής τον τιμώρησε με αποκλεισμό της έδρας του για μία ημέρα και πρόστιμο 500.000 δραχμών, λόγω επεισοδίων στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται ότι η ποινή αυτή επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, επειδή ήταν υπότροπη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,08, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 450,86, ελβετικό φράγκο προς 188,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,00, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 314,14 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 1442,19 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,64%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 14,1 δισ. δρχ. Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές του Κατασκευαστικού τομέα ο δείκτης των οποίων σημείωσε μεγάλα κέρδη 4,97%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,11%, Ασφάλειες πτώση 0,71%, Λήζινγκ άνοδος 0,69%, Επενδύσεις άνοδος 1,56%, Βιομηχανίες άνοδος 1, 09%, Διάφορες άνοδος 2,63%, Συμμετοχών πτώση 0,31%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 0,28%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός θα είναι και αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις και πιθανή βροχή μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 20 και στα νησιά 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπική συννεφιά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 19 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής βροχή και το θερμόμετρο θα δείξει από 7 μέχρι 16 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Wednesday, 23 April 1997 - 17:00:38 UTC