Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρώτη κοινοβουλευτική κόντρα Σημίτη - Καραμανλή, απόψε στη βουλή για την οικονομία.
- Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Μεγαλύτερη η δημοτικότητα του Κώστα Καραμανλή, καταλληλότερος όμως ως πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.
- Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συναυλία του Σάκη Ρουβά και του Τούρκου Μπουράτ Κουτ στην Κύπρο.
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, από ποντιακά σωματεία για την 74η επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
- Αρνητική γνώμη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο έχει το 65,5 των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
- Αλλα 8.000 στεγαστικά δάνεια θα χορηγήσει το 1997 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που μειώνει από 1 έως 3 μονάδες το επιτόκιο.
- Συνωστισμός, ένταση και εκνευρισμός για την εξασφάλιση ενός δελτίου προτεραιότητας για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
- Σε καρδιακά προβλήματα και σε ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του δημοτικού υπαλλήλου, Γιώργου Δρακίδη, που καταπλακώθηκε από σκουπίδια στη χωματερή.
- Ποινική δίωξη κατά των 17 ατόμων που συνελήφθησαν στις κοκορομαχίες. Ορίσθηκε τακτική δικάσιμος, αφέθησαν ελεύθεροι.
- Ανδρας αγνώστων στοιχείων έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού, στο Μαρούσι και παρασύρθηκε από συρμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρώτη κοινοβουλευτική κόντρα Σημίτη - Καραμανλή, απόψε στη βουλή για την οικονομία.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν για άλλη μια φορά τα ξίφη τους στη βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, παραθέτοντας στοιχεία, όπως η πτώση του πληθωρισμού και παρέπεμψε στις θετικές εκθέσεις διεθνών Οργανισμών. Ο Κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις και της απέδωσε αδυναμία να οδηγήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή πορεία. Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Μεγαλύτερη η δημοτικότητα του Κώστα Καραμανλή, καταλληλότερος όμως ως πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.

Σαφές προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ και τον Κ.Σημίτη, έναντι της ΝΔ και του Κ.Καραμανλή δίνει δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται πιο ικανό από τη ΝΔ να δώσει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα της χώρας, ενώ ως καταλληλότερος πρωθυπουργός φέρεται με 46% ο κ.Σημίτης,έναντι 31,7% του κ.Καραμανλή. Ο τελευταίος όμως φέρεται να έχει μεγαλύτερη δημοτικότητα, που φθάνει το 54,2% έναντι 50,9% του κ.Σημίτη.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συναυλία του Σάκη Ρουβά και του Τούρκου Μπουράτ Κουτ στην Κύπρο.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συναυλία του Σάκη Ρουβά και του Τούρκου Μπουράτ Κούτ, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια τόσο στην Ελεύθερη όσο και στην κατεχόμενη Λευκωσία. Κύπριοι μοτοσικλετιστές που διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση στην πλατεία ελευθερίας, προσπάθησαν να μεταβούν στο χώρο της συναυλίας και εμποδίσθηκαν από την αστυνομία,που έκανε χρήση δακρυγόνων,ενώ τραυματίσθηκαν τρείς αστυνομικοί.Επίθεση όμως δέχθηκε και ο Μπουράτ Κούτ από την οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, που έκαναν ανάλογη αντισυγκέντρωση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, από ποντιακά σωματεία για την 74η επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήσαν τα ποντιακά σωματεία βορείου Ελλάδος, με αφορμή την 74η επέτειο της γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, από τους Τούρκους.Σημειώνεται ότι η 19η Μαϊου καθορίσθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με απόφαση της ελληνικής βουλής το 1994.

Αρνητική γνώμη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο έχει το 65,5 των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Αρνητική γνώμη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο έχει το 65,5% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΤ-1 στο χρονικό διάστημα 7-15 Μαϊου. Επίσης, το 55,3% των ερωτηθέντων πιστεύει οτι η μοναρχία έκανε μόνο κακό στην Ελλάδα και ένα ποσοστό της τάξεως του 56,7% αποδίδει μεγάλη ευθύνη στη μοναρχία για τη δικτατορία στην Ελλάδα,το 1967. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 25,5% πιστεύει οτι η μοναρχία έκανε και καλό και κακό στην Ελλάδα,ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 10% δεν εχει ούτε θετική, ούτε αρνητική γνώμη για τον έκπτωτο μονάρχη.

Αλλα 8.000 στεγαστικά δάνεια θα χορηγήσει το 1997 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που μειώνει από 1 έως 3 μονάδες το επιτόκιο.

Αλλα 8.000 στεγαστικά δάνεια,πέραν των 18.000 που έχουν ήδη εγκριθεί,θα χορηγήσει το 1997 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου, μειώνεται από μία έως τρεις μονάδες το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί από το 1982 ως το 1996, και προανήγγειλε περαιτέρω μείωσή τους εντός του 1997.

Συνωστισμός, ένταση και εκνευρισμός για την εξασφάλιση ενός δελτίου προτεραιότητας για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Συνωστισμός, ένταση και εκνευρισμός, κυριάρχησαν κατά την πρώτη μέρα διανομής των δελτίων προτεραιότητας, για το φετεινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 23.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Σε καρδιακά προβλήματα και σε ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του δημοτικού υπαλλήλου, Γιώργου Δρακίδη, που καταπλακώθηκε από σκουπίδια στη χωματερή.

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του άτυχου εργάτη του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Γιώργου Δρακίδη, που βρέθηκε καταπλακωμένος από σκουπίδια στη χωματερή.Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα λιποθύμησε, προφανώς λόγω καρδιακού προβλήματος που τον ταλαιπωρούσε από χρόνια και έπεσε πάνω στα σκουπίδια. Συνάδελφοί του που άδειαζαν απορριμματοφόρα, δεν τον αντελήφθησαν και έτσι καταπλακώθηκε από τόνους σκουπιδιών.

Ποινική δίωξη κατά των 17 ατόμων που συνελήφθησαν στις κοκορομαχίες. Ορίσθηκε τακτική δικάσιμος, αφέθησαν ελεύθεροι.

Ποινική δίωξη, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κοκορομαχιών, για βασανισμό ζώων και παράνομη οπλοφορία άσκησε ο εισαγγελέας κατά των 17 ατόμων που συνελήφθησαν στου Ρέντη σε κοκορομαχίες.Και οι 17 αφέθησαν ελεύθεροι και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Ανδρας αγνώστων στοιχείων έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού, στο Μαρούσι και παρασύρθηκε από συρμό.

Αντρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων και ηλικίας 50 περίπου ετών, έπεσε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι στις γραμμές του ηλεκτρικού στο σταθμό του Αμαρουσίου και παρασύρθηκε από διερχόμενο συρμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται μάλλον για αυτοκτονία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 32η ημέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, με τους εξής αγώνες: Πύργος-Πανιώνιος 1-6, ΕΑΡ-Τρίκαλα 2-3. Στη βαθμολογία προηγείται ο Πανιώνιος με 63 βαθμούς και ακολουθούν οι Παναιτωλικός 59, Προοδευτική 59, Εθνικός 58, Παναργειακός52, Νίκη Βόλου 52, Λάρισα 52, Τρίκαλα 52, Δόξα Βύρωνα 49, Καλαμαριά 46, Λεβαδειακός 45, Ελευσίνα 44, Δόξα Δράμας 40, ΕΑΡ 33, Πανσερραϊκός 32, Γιάννινα 28, Νάουσα 22, Πύργος 14.

Με ελπίδες για διάκριση αναχωρούν σήμερα οι επτά παλαιστές της ελληνορωμαϊκής, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην πόλη Κούβολα της Φινλανδίας από 22 έως 25 Μαϊου. Στην αποστολή μετέχουν οι αθλητές Μουσιχίδης (54κ.), Γκίκας (58κ.), Ρουμπινιάν (63κ.), Κολιτσόπουλος (69κ.), Αβράμης (76κ.), Θάνος (97κ.) και Σοφιανίδης (125κ.).

Την τρίτη θέση πήρε η εθνική μας ομάδα κολύμβησης στη γενική βαθμολογία της διεθνούς συνάντησης που έγινε στο Εσμπιεργκ της Δανίας. Στους άνδρες, η ελληνική ομάδα πήρε τη 2η θέση, ενώ στις γυναίκες κατέλαβε την 4η. Οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριές μας κατέκτησαν συνολικά 10 μετάλλια, απο τα οποία τα 3 ήταν χρυσά, τα 2 ασημένια και τα 5 χάλκινα.

Πλούσια ήταν η συγκομιδή μεταλλίων των αθλητών και αθλητριών μας της κωπηλασίας στη διεθνή ρεγκάτα που διεξήχθη στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα, οι Ελληνες κωπηλάτες πήραν τρία χρυσά, ισάριθμα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, στη διοργάνωση όπου έλαβαν ακόμη μέρος αθλητές και αθλήτριες από την Γιουγκοσλαβία, την Τουρκία και τη διοργανώτρια Βουλγαρία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,83, γαλλικό φράγκο προς 48,05, λίρα Αγγλίας προς 451,14, ελβετικό φράγκο προς 193,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,97, τη λίρα Κύπρου προς 545,54 και την ECU προς 315,76 δραχμές.

Σε απόσταση αναπνοής απο το ιστορικό ρεκόρ των 1684 μονάδων,έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών, καθώς εκδηλώθηκαν έντονες ανοδικές τάσεις. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 1670,23 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,92%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 30,2 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι.Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί 13 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 32 και στα νησιά 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις προς το βράδυ, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 32 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να εκδηλωθεί καταιγίδα στα ορεινά, μετά το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει από 16 μέχρι 29 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 19 May 1997 - 19:00:18 UTC