Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Από μικροσκόπιο θα περάσουν περίπου 45.000 ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων, που δεν έχουν καταβάλει τα πρόστιμα που τους επιβλήθησαν.
- Στο αστρονομικό ποσό του ενός τρις εκατ. ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή του ΙΚΑ και αν δεν ληφθούν μέτρα θ'αναγκασθεί να προβεί σε επαχθή δανεισμό.
- Παρέμβαση του εισαγγελέα για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα θα ζητήσει η κυβέρνηση.
- Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Στέλιος Παπαθεμελής για διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του για την τρομοκρατία.
- Αισιόδοξος για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Οι δύο χώρες πρέπει να επιδιώξουν λύση χωρίς μεσολάβηση τρίτου, σημειώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
- Επαναδιατύπωση της ατζέντας του κοινωνικού διαλόγου θα ζητήσει ο Κώστας Καραμανλής.
- Ακόμα μία φρεγάτα για το Πολεμικό Ναυτικό μας ως το τέλος του χρόνου.
- Παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος αύριο. Μηνύματα από κόμματα, οικολογικές οργανώσεις και συνδικαλιστικούς φορείς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από μικροσκόπιο θα περάσουν περίπου 45.000 ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων, που δεν έχουν καταβάλει τα πρόστιμα που τους επιβλήθησαν.

Από το μικροσκόπιο της εφορίας και εκτεταμένων ελέγχων, θα περάσουν οι περίπου 45.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων,στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα, τα οποία παραμένουν ανείσπρακτα. Το θέμα εξετάσθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες είσπραξης των προστίμων, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στα 200 δις δρχ, ενώ ήδη έχουν εγγραφεί 25 δις στο φετινό προϋπολογισμό και έχει εισπραχθεί μόνο το 6%.

Στο αστρονομικό ποσό του ενός τρις εκατ. ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή του ΙΚΑ και αν δεν ληφθούν μέτρα θ'αναγκασθεί να προβεί σε επαχθή δανεισμό.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ, η οποία ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό του ενός τρις δρχ,έκρουσε ο διοικητής του Ιδρύματος, προειδοποιώντας πως αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, τότε το ΙΚΑ θα αναγκασθεί να προσφύγει σε επαχθή δανεισμό. Ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε έξι μέτρα για την εξυγίανση του ΙΚΑ, τα οποία θα περιληφθούν σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή στο τέλος του μηνός.

Παρέμβαση του εισαγγελέα για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα θα ζητήσει η κυβέρνηση.

Την παρέβαση του εισαγγελέα θα ζητήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη,όπως τη χαρακτήρισε, απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα,με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και πάλι τόννοι σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας. Στο μεταξύ, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στον δήμαρχο και 65 κατοίκους του Αυλώνα, για τον αποκλεισμό της γραμμής του τρένου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πρόταση για δημιουργία χωματερής στην περιοχή τους.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Στέλιος Παπαθεμελής για διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του για την τρομοκρατία.

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με την τρομοκρατία, έδωσε ο Στέλιος Παπαθεμελής, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Δημόπουλο. Την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Καννελόπουλος, δήλωνε πως η δικογραφία για την τρομοκρατία, δεν περιέχει στοιχεία για συγκεκριμένα ονόματα υπόπτων, όπως ισχυρίσθηκε πρόσφατα ο κ.Παπαθεμελής.

Αισιόδοξος για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Οι δύο χώρες πρέπει να επιδιώξουν λύση χωρίς μεσολάβηση τρίτου, σημειώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, διατυπώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, σε μήνυμά του με την ευκαιρία απονομής των βραβείων ΙΠΕΚΤΣΙ. Ο Κων. Μητσοτάκης κατά την παραλαβή του βραβείου του τόνισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να επιδιώξουν λύση, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση και γενναιότητα. Κατά τον κ. Μητσοτάκη πρέπει να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο διαλόγου και σαν αρχή, πρότεινε την υπογραφή συμφώνου φιλίας και συνεργασίας και μη επιθέσεως.

Επαναδιατύπωση της ατζέντας του κοινωνικού διαλόγου θα ζητήσει ο Κώστας Καραμανλής.

Επαναδιατύπωση της ατζέντας του κοινωνικού διαλόγου, θα ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ,δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο ανεργία - παραγωγικότητα - κοινωνική προστασία. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε το πλαίσιο της ομιλίας του κ. Καραμανλή στη βουλή, για τον κοινωνικό διάλογο την προσεχή Τρίτη. Ο κ.Καραμανλής θα καλέσει την κυβέρνηση να πείσει με συγκεκριμένες ενέργειες, ότι ο διάλογος αυτός είναι ουσιαστικός και απροσχημάτιστος.

Ακόμα μία φρεγάτα για το Πολεμικό Ναυτικό μας ως το τέλος του χρόνου.

Με άλλη μια φρεγάτα τύπου S θα εξοπλισθεί το πολεμικό μας ναυτικό από την Ολλανδία. Η σχετική συμφωνία για την αγορά υπογράφηκε από τους υπουργούς Αμύνης των δύο χωρών, κυρίων Τσοχατζόπουλου και Βουρχέβε. Το κόστος της φρεγάτας ανέρχεται σε 12,5 δισ δρχ και η αποπληρωμή της θα γίνει σε τέσσερα χρόνια. Στη φρεγάτα γίνονται οι απαραίτητες εργασίες προσαρμογής, ώστε να ενταχθεί στη δύναμη του Στόλου στα τέλη Δεκεμβρίου 1997.

Παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος αύριο. Μηνύματα από κόμματα, οικολογικές οργανώσεις και συνδικαλιστικούς φορείς.

Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος αύριο και πολιτικά κόμματα, αρχηγοί κομμάτων,πολιτικοί,οικολογικές οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, εξέδωσαν μηνύματα.Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για την ανάγκη να επανέλθουμε στις έννοιες των όρων ανάπτυξη, ποιότητα ζωής και περιβάλλον, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κάλεσε τους μαθητές να ενισχύσουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενώ η Γκρινπίς προειδοποιεί ότι οι κλιματολογικές αλλαγές, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, στον πρώτο επίσημο φιλικό αγώνα υπό την καθοδήγηση του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού Παναγιώτη Γιαννάκη, που έγινε στην Ιερουσαλήμ, επικράτησε με 68-62 του αντίστοιχου συγκροτήματος της χώρας αυτής. Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά δυνατή αφού από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησης πήρε το προβάδισμα στο σκορ. ΕΛΛΑΔΑ: Αλβέρτης 14 (2), Γιαννούλης 12, Παπανικολάου 10, Σιγάλας 10, Οικονόμου 6, Μυριούνης 5 (1), Χριστοδούλου 5 (1), Ρεντζιάς 3, Κορωνιός 2, Λιαδέλης 1, Μπακατσιάς, Παταβούκας. ΙΣΡΑΗΛ: Χένεφελντ 4, Αρντι 6, Κάτας 12, Σέφερ 19 (3), Σλάϊσερ 4, Σταϊνάουερ 12 (1), Σέλες 5, Τούρκεμαν.

Σε αγώνες της 31ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νότιος όμιλος: Καλλιθέα- Ατρόμητος 1-0, Εθνικός Αστέρας-Ναυπακτιακός 1-0, Μαρκό-Ηλυσιακός 2-3, Πάτρα- Αιγάλεω 0-3, Εργοτέλης-Ενωση Ρόδου Διαγόρα 4-1, Κέρκυρα-Κόρινθος 3-1, Αγιος Νικόλαος-Παναιγιάλειος 0-1, Αιολικός-Ηρόδοτος 4-1 και Ιάλυσος-Βαρβασιακός 8- 1. Στη βαθμολογία προηγείται ο Εθνικός Αστέρας με 60 βαθμούς και ακολουθούν, ο Ιαλυσός με 59, η Καλλιθέα με 58 και ο Αιολικος με 54. Βόρειος όμιλος: Ορέστης Ορεστιάδας-Πιερικός 1-0, Αετός Σκύδρας-Λαμία 3-0, Νιγρίτα-Αγροτικός Αστέρας 0-2, Γιαννιτσά-Ηρακλής Πτολ. 4-1, Αρτα-Απόλλων Λάρισας 1-2, Τύρναβος-Αλμωπός Αριδαίας 0-0, Ολυμπιακός Βόλου-Αμπελόκηποι 5- 0, Λύκοι-Καρδίτσα 1-1 και Κολινδρός-Μηχανιώνα 1-5. Στη βαθμολογία προηγούνται οι Λύκοι και η Καρδίτσα με 58 βαθμούς και ακολουθούν ο Απόλλων Λαρ. με 56 και ο Τύρναβος με 52.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,36, γαλλικό φράγκο προς 47,85, λίρα Αγγλίας προς 454,84, ελβετικό φράγκο προς 193,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,05, τη λίρα Κύπρου προς 542,41 και την ECU προς 315,10 δραχμές.

Με υποχώρηση έκλεισαν σήμερα οι τιμές των μετοχών μετά την έντονη ανοδική κίνηση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατα 0,85%, και έκλεισε στις 1670,03 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 34,6 δισ. δρχ. Απο τους επιμέρους δείκτες με άνοδο 0,47% και 0,39% έκλεισαν οι Βιομηχανίες και οι εταιρίες Συμμετοχών. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν πτωτικά.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ' όλη τη χώρα εκτός από τα ηπειρωτικά που θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στ'ανατολικά βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 31 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 31 και 14 με 27 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 1997 - 19:04:30 UTC