Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νικητής των επόμενων εκλογών και πάλι το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις".
- Συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.
- Αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών.
- Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση τουΣυντάγματος.
- Εικοσιοκτάχρονος κρατούμενος κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση κατά του αστυνόμου Σολδάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
- Δριμύτατη κριτική εφ'όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή.
- Από 9 εως 13 Ιουλίου οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.
- Υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης Ελλάδας Τουρκίας προέβλεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
- Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κατάσχεσης κοντέϊνερ με τέσσερις τόνους μαριχουάνας στο Τελωνείο Πειραιά.
- Ασφαλιστικά μέτρα κατά της κοινοπραξίας ``Ολυμπιακό Μετρό``θα καταθέσει αύριο το ελληνικό δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μόνο σε θαύμα ελπίζει πλέον η εθνική μας ομάδα στίβου των γυναικών προκειμένου να πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Ζάουλι.
- Ξεκίνησε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το 44ο Ράλι Ακρόπολις.
- Ενα βήμα πριν την άνοδο στη Β` Εθνική κατηγορία βρίσκονται Καρδίτσα και Λύκοι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νικητής των επόμενων εκλογών και πάλι το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις".

Το 42% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της "Μέτρον Ανάλυσις" τα αποτελέσματα της οποίας, δημοσιεύονται στην "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.Αντίθετα μόνο το 20% δίνει προβάδισμα στη Ν.Δ. .Πάντως η πλειονότητα των ερωτηθέντων, το 55,2%, θεωρεί ότι η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική είναι "πολιτική μονόπλευρης λιτότητας", ενώ το 42% τη θεωρεί "σκληρή αλλά αναγκαία.

Συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Βουνά συνεχίζουν να παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά παρά την λήξη της απεργίας των εκτάκτων στην καθαριότητα των ΟΤΑ και την έναρξη της αποκομιδής των απορριμμάτων, από χθες το πρωί.

Αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών.

Αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι διήμερες εργασίες της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των Βαλκανικών κρατών και επιχειρηματικών αντιπροσωπειών. Βασικός στόχος των εργασιών της Διάσκεψης αποτελεί η προώθηση μιας πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής, αλλά και της νοτιοανατολικής Ευρώπης για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση τουΣυντάγματος.

Την Τετάρτη θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις τόσο των 96 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνονται η αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να μεσολαβεί η διάλυση της Βουλής και η δυνατότητα της Βουλής να διαπιστώνει την αδυναμία του πρωθυπουργού να ασκεί τα καθήκοντά του. Η ΝΔ προτείνει μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του προέδρου της Δημοκρατίας, την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ και τη θέσπιση διατάξεων για τον εκλογικό νόμο.

Εικοσιοκτάχρονος κρατούμενος κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση κατά του αστυνόμου Σολδάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ενας 28χρονος, ο Σταύρος Θεοδωρακάτος, που είναι κρατούμενος στις φυλακές Χανίων, κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου του διοικητή ασφαλείας του Ηρακλείου, αστυνόμου Σολδάτου, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του αστυνόμου.

Δριμύτατη κριτική εφ'όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή.

Επίθεση εφ`όλης της ύλης εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για συντήρηση της κομματικής νομενκλατούρας, σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά και για αναποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος σύγκλισης.

Από 9 εως 13 Ιουλίου οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

Από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι απευθείας συνομιλίες του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο τόπος των συνομιλιών του πρώτου γύρου θα είναι στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στη Γενεύη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης απηύθυνε έκκληση στον Ντενκτάς να προσέλθει στις απευθείας διαπραγματεύσεις με την πολιτική βούληση για επίτευξη λύσης.

Υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης Ελλάδας Τουρκίας προέβλεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ικανοποιημένος και προβλέποντας ότι η Τουρκία θα κάνει το βήμα για την υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης με την Ελλάδα, επέστρεψε χθές από τη γειτονική χώρα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Επεσήμανε δε, ότι το επόμενο βήμα της Αγκυρας θα είναι να δηλώσει ότι ο πόλεμος σαν τρόπος επίλυσης των διαφορών μας πρέπει να αποκλειστεί ρητά και κατηγορηματικά.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κατάσχεσης κοντέϊνερ με τέσσερις τόνους μαριχουάνας στο Τελωνείο Πειραιά.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κατάσχεσης κοντέϊνερ με τέσσερις τόνους μαριχουάνας που έγινε στις 10 Μαίου στο Η' Τελωνείο Πειραιά. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι στην υπόθεση ενέχονται έξι αλλοδαποί και επτά Ελληνες. Από αυτούς έχουν συλληφθεί μόνο πέντε Ελληνες και γίνονται έρευνες μέσω Ιντερπόλ για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας.Οι συλληφθέντες έλληνες είναι ο Ελευθέριος Παφίτης 42 ετών,ο Απόστολος Τσαπράλης 52 ετών σμήναρχος εν αποστρατεία, ο Σπύρος Κιάμος 35 ετών υπάλληλος ΟΛΠ,ο Νίκος Ανδρομίδας 39 ετών εκτελωνιστής και ο Μιχάλης Βαρνάβας 25 ετών ιδιωτικός υπάλληλος. Καταζητούνται οι Μιχάλης Σαλαβαρίδης 22 ετών άεργος και Αργύριος Παπαδόπουλος 45 ετών ναυτικός πράκτορας.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της κοινοπραξίας ``Ολυμπιακό Μετρό``θα καταθέσει αύριο το ελληνικό δημόσιο.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της κοινοπραξίας ``Ολυμπιακό Μετρό``θα καταθέσει το ελληνικό δημόσιο τη Δευτέρα, γιατί όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρήστος Βερελής η κατασκευάστρια εταιρία αρνείται να εγκαταλείψει το εργοτάξιο στον Κεραμεικό, αν και έχει κηρυχθεί έκπτωτη από το συγκεκριμένο τμήμα του έργου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνο σε θαύμα ελπίζει πλέον η εθνική μας ομάδα στίβου των γυναικών προκειμένου να πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Ζάουλι.

Μόνο σε θαύμα ελπίζει πλέον η εθνική μας ομάδα στίβου των γυναικών προκειμένου να πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Ζάουλι, αφού μετά τα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας της Α` κατηγορίας που διεξήχθησαν στην Πράγα της Τσεχίας, βρίσκεται στην 5η θέση με 45 βαθμούς. Κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, η ελληνική ομάδα κατέκτησε δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ καταρρίφθηκε και ένα πανελλήνιο ρεκόρ.

Ξεκίνησε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το 44ο Ράλι Ακρόπολις.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο, ο τεχνικός έλεγχος των 101 αυτοκινήτων που θα πάρουν μέρος στο 44ο Ράλι Ακρόπολις, το οποίο ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης.Τα 101 αμάξια θα δώσουν το παρόν στην εκκίνηση που θα γίνει στις 8.30 από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Να θυμίσουμε ότι ο φετινός αγώνας θα είναι συνολικής απόστασης 1263 περίπου χιλιομέτρων, ενώ θα περιλαμβάνει 20 ειδικές διαδρομές.

Ενα βήμα πριν την άνοδο στη Β` Εθνική κατηγορία βρίσκονται Καρδίτσα και Λύκοι.

Ενα βήμα πριν την άνοδο στη Β` Εθνική κατηγορία βρίσκονται Καρδίτσα και Λύκοι. Η Καρδίτσα στο πλαίσιο της 32ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 5-0 του Κολινδρού, ενώ οι Λύκοι αναδείχθησαν ισόπαλοι 2-2 εκτός έδρας με τον Αλμωπό Αριδαίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,16, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 455,00, ελβετικό φράγκο προς 191,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,69, τη λίρα Κύπρου προς 542,82 και την EΛΜ (ECU) προς 314,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ μετά το μεσημέρι θα βρέξει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30 και στα νησιά από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.Αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει η Αττική,αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει στα βόρεια και ανατολικά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχή η καταιγίδα.Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία στη πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 8 June 1997 - 9:00:16 UTC