Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιδιαίτερο πολιτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι διήμερες εργασίες της συνοδου υπουργών Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών στη Θεσσαλονίκη.
- Αιχμές κατά παντός απο τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την λειτουργία της δικαιοσύνης.
- Αύριο η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για τον Κοινωνικό Διάλογο.
- Στην Αθήνα σήμερα οι προεδρεύοντες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
- Υπογράφεται στο Βελιγράδι η σύμβαση πώλησης του 49% του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας στον ΟΤΕ και σε ιταλική εταιρία.
- Εκπίπτουν απο το βουλευτικό αξίωμα δύο ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
- Συνομιλίες Βρετανού αντιπροσώπου στη Κύπρο.
- Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η αποκομιδή απορριμμάτων σε Αθήνα και Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα την καριέρα του ο νεαρός διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Ρεντζιάς.
- Ο Ανχελ Ιορντανέσκου δεν θα έρθει σήμερα στην Αθήνα, για την ΑΕΚ.
- Εκτος ο πρωταθλητής μας Αρης Βωβός στο 44-ο Ράλλυ Ακρόπολις.
- Την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος,κατέλαβε ο πρωταθλητής μας, Δημήτρης Κοκκότης, στη Πάντοβα της Ιταλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιδιαίτερο πολιτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι διήμερες εργασίες της συνοδου υπουργών Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών στη Θεσσαλονίκη.

Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι διήμερες εργασίες της συνόδου υπουργών Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών με θέμα την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, συγκεντρώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Οι επικεφαλείς των διπλωματιών οκτώ βαλκανικών χωρών θα υιοθετήσουν διακήρυξη γιά σχέσεις καλής γειτονίας, σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στα Βαλκάνια.Τις αντιπροσωπείες των χωρών της Βαλκανικής,θα υποδεχθεί το μεσημέρι ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος και στη συνέχεια θα γίνει η εναρκτήρια ομιλία από τον υπουργό Εξωτερικών, Θέοδωρο Πάγκαλο.

Αιχμές κατά παντός απο τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Στέφανος Ματθίας, επέκρινε την εκτελεστική εξουσία, για τις εξωδικαστικές επιρροές της στο χώρο της δικαιοσύνης, ενώ, παράλληλα, καταφέρθηκε και κατά κατωτέρων δικαστών, χαρακτηρίζοντας αυτούς "άπειρους και αβοήθητους". Ειδικότερα, ο κ. Ματθίας,κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών και αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αυτοδιοίκηση της Δικαιοσύνης και να παύσει η επιρροή εξωδικαστικών παραγόντων στο χώρο της δικαιοσύνης καιπρότεινε κατά την αναθέωρηση,να απαγορευθεί κάθε μορφής κινητοποίηση και αποχή των δικαστών από τα καθήκοντά τους.

Αύριο η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για τον Κοινωνικό Διάλογο.

Μπορει η συζητηση,της αυριανής προ ημερησιας διαταξεως που θα γινει στη Βουλη, για τον κοινωνικο διαλογο, να διεξαγεται με πρωτοβουλια του ΣΥΝ, ομως το ενδιαφερον της κοινης γνωμης θα ειναι στραμένο στη δευτερη αναμετρηση του πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη με τον αρχηγο της αξιωματικης αντιπολιτευσης Κωστα Καραμανλη. Οπως αναφερουν εγκυρες πληροφοριες ο Πρωθυπουργος θα τονισει οτι ο κοινωνικος διαλογος ειναι μονιμη και σταθερη επιλογη της κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο Κωστας Καραμανλης, απο την πλευρα του, αναμενεται να επικρινει την κυβερνηση οτι χρησιμοποιει τον κοινωνικο διαλογο προκειμενου να αποφυγει η ιδια το κοστος των αποφασεων.

Στην Αθήνα σήμερα οι προεδρεύοντες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Αναμένονται σήμερα στην Αθήνα οι προεδρεύοντες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Βιμ Κοκ και του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. υπουργός Εξωτερικών,Χανς Βαν Μίρλο, για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Αμστερνταμ, 16 και 17 Ιουνίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με μήνυμά του σημειώνει ότι στο σχέδιο της νέας Συνθήκης, που θα αντικαταστήσει εκείνη του Μάαστριχτ, περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε και η ουσιαστική κατοχύρωση της δυνατότητας προβολής βέτο στα θέματα ζωτικού εθνικού συμφέροντος.

Υπογράφεται στο Βελιγράδι η σύμβαση πώλησης του 49% του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας στον ΟΤΕ και σε ιταλική εταιρία.

Υπογράφεται σήμερα στο Βελιγράδι η σύμβαση μεταξύ του ΟΤΕ και της ιταλικής εταιρίας STET για την πώληση του 49% των μετοχών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας. Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας θα αγοράσει το 20% των μετοχών του σερβικού Οργανισμού και η ιταλική STET το 29%, έναντι του ποσού των 1,568 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων.

Εκπίπτουν απο το βουλευτικό αξίωμα δύο ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος δύο ακόμη βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύονται βουλευτές οι πρώτοι αναπληρωματικοί, του ίδιου κόμματος,αν γίνουν δεκτές από το Εκλογοδικείο οι σχετικές εισηγήσεις. Πρόκειται για τον κ. Στρατάκη, βουλευτή Ηρακλείου και τον κ.Φλώρο, Βουλευτή Λάρισας.Αν γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις,ανακηρύσσονται βουλευτές οικύριοι Μπαντουβάς και Στάθης.

Συνομιλίες Βρετανού αντιπροσώπου στη Κύπρο.

Αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία τις χωριστές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σέρ Ντέιβιντ Χάνι. Ο Βρετανός αξιωματούχος θα αναχωρήσει για την Αθήνα το πρωί της Τετάρτης.

Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η αποκομιδή απορριμμάτων σε Αθήνα και Πειραιά.

Με βραδείς ρυθμούς συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά από τα συνεργεία καθαριότητας των δήμων μετά την αναστολή της απεργίας της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Ετσι το έργο του καθαρισμού της πρωτεύουσας από τα περίπου 10.000 τόννους σκουπίδια που έχουν συσωρρευθεί δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από την Τετάρτη. Οι έκτακτοι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν τα ημερομίσθια που έχασαν τις ημέρες που απεργούσαν ή να πληρωθούν με τη μορφή υπερωριών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα την καριέρα του ο νεαρός διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Ρεντζιάς.

Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα την καριέρα του ο νεαρός διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Ρεντζιάς, ο οποίος υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας με την ισπανική ομάδα. Το συμβόλαιο του Ρεντζιά θα είναι διετούς διάρκειας έναντι 350 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Ανχελ Ιορντανέσκου δεν θα έρθει σήμερα στην Αθήνα, για την ΑΕΚ.

Νέος "κεραυνός εν αιθρία" στην ΑΕΚ, αφού ο Ανχελ Ιορντανέσκου δεν θα έρθει τελικά σήμερα στην Αθήνα. Στην ΑΕΚ περιμένουν από τον Ρουμάνο τεχνικό να ενημερωθούν γιά την οριστική απάντηση της ομοσπονδίας του, η οποία συνεδριάζει σήμερα. Παράλληλα, ακούγονται και πάλι τα ονόματα του Ολεγκ Μπλαχίν και του Χουάν-Ραμόν Ρότσα.

Εκτος ο πρωταθλητής μας Αρης Βωβός στο 44-ο Ράλλυ Ακρόπολις.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί ο πρωταθλητής μας Αρης Βωβός στο 44-ο Ράλλυ Ακρόπολις, αφού μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του αγώνα, βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο ποινής 1 ώρα 48:27. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν με χρόνο ποινής 1 ώρα 43 λεπτά 25 δευτερόλεπτα, ενώ ο Λεωνίδας Κύρκος είναι 10ος και δεύτερος καλύτερος Ελληνας, με 1 ώρα 51:07.

Την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος,κατέλαβε ο πρωταθλητής μας, Δημήτρης Κοκκότης, στη Πάντοβα της Ιταλίας.

Την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος του διεθνούς μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στην Πάντοβα της Ιταλίας, κατέλαβε ο πρωταθλητής μας, Δημήτρης Κοκκότης, που είχε άλμα στα δύο μέτρα και 25 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,16, γαλλικό φράγκο προς 47,78, λίρα Αγγλίας προς 455,00, ελβετικό φράγκο προς 191,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,69, τη λίρα Κύπρου προς 542,82 και την EΛΜ (ECU) προς 314,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. H θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 9 June 1997 - 7:00:15 UTC