Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νεκρός Αλβανός έμπορος ναρκωτικών σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ελληνα στρατιώτη στο Ελμπασάν.
- Αντιπαράθεση στην Αθήνα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
- Το εκπαιδευτικό θα συζητηθεί στη συνάντηση Σημίτη - Αρσένη το μεσημέρι.
- Απάντηση Μπίκα στις νέες προκλητικές δηλώσεις της Τανσού Τσιλέρ.
- Ανησυχίες των ΗΠΑ για τις τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες στην Κύπρο.
- Εγκαινιάζεται το βράδυ η έκθεση "Ανδρέας Παπανδρέου 1919 - 1996". Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο μετά το θάνατό του.
- Η Ανάπτυξη θα απασχολήσει τη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει αύριο.
- Από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα προμηθευτούν και σήμερα οι κάτοικοι της Αττικής τα φάρμακά τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χρυσή και η χθεσινή μέρα για τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες στους Μεσογειακούς του Μπάρι.
- Ενα βήμα πριν από την απόκτηση του Γιώργου Μασλαρινού και του Φρεντερίκ Φορτέ, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.
- Ο αμερικανός μπασκετμπολίστας Τζόνι Μπράντς, στον Παναθηναικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νεκρός Αλβανός έμπορος ναρκωτικών σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ελληνα στρατιώτη στο Ελμπασάν.

Νεκρός έπεσε χθες ενας Αλβανός σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών στο Ελμπασάν της Αλβανίας, μετά απο ανταλλαγή πυρών με στρατιώτη της ελληνικής δύναμης. Το επεισόδιο έγινε οταν ομάδα Αλβανών πλησίασε το στρατόπεδο και πρότειναν στο σκοπό να του πουλήσουν ναρκωτικά.Ο σκοπός αρνήθηκε και τότε εκείνοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του.Ο Ελληνας στρατιώτης ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ενας απο τους Αλβανούς.Στο μεταξύ,κρατείται απο συμμορία Αλβανών ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Ραντογιάννης, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούν 3 εκατομμύρια δραχμές.ΣτοΑργυρόκαστρο Ρουμάνοι στρατιώτες επενέβησαν και διέσωσαν 11 παρατηρητές του ΟΑΣΕ, τους οποίους είχαν περικυκλώσει ένοπλοι για να τους ληστέψουν.

Αντιπαράθεση στην Αθήνα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Αμστερνταμ, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος.Την ικανοποίησή του εξέφρασε κυρίως ο κ. Σημίτης για την αναφορά στο κείμενο της νέας συνθήκης σε ό,τι αφορά στα εξωτερικά σύνορα και την ανάπτυξη των νησιών. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν εξασφαλίσθηκε καμμία ρητή εγγύηση των ελληνικών συνόρων, το ΚΚΕ κάνει λόγο για ψεύδη και κοροϊδία και απόκρυψη της ουσίας του Συμφώνου Σταθερότητας,ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι όλα τα κρίσιμα θέματα έμειναν ανοιχτά.

Το εκπαιδευτικό θα συζητηθεί στη συνάντηση Σημίτη - Αρσένη το μεσημέρι.

Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συναντάται στη 1 μετά το μεσημέρι με τον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη, ενω μια ώρα νωρίτερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση απαιτώντας την καταβολή εξεταστικού επιδόματος ύψους 420.000 δρχ. Υπενθυμίζεται οτι οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας έχουν δηλώσει οτι δεν θα απεργήσουν στη διάρκεια των γενικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που θ' αρχίσουν στις 25 Ιουνίου.

Απάντηση Μπίκα στις νέες προκλητικές δηλώσεις της Τανσού Τσιλέρ.

Στην αστάθεια και τη σύγχυση που επικρατεί στην πολιτική ζωή της Τουρκίας απέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Μπίκας τις νέες απειλητικές δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ.Ο κ. Μπίκας τόνισε οτι οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν οτι η Αγκυρα επιχειρεί να προσδιορίσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα σε διάσταση ανισότητας κάτι το οποίο η χώρα μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί.

Ανησυχίες των ΗΠΑ για τις τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες στην Κύπρο.

Ανησυχίες εξέφρασαν οι ΗΠΑ για τις νέες προκλητικές στρατιωτικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας στην Κύπρο.Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νίκολας Μπέρνς ζήτησε ενόψει των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό να μην αναλαμβάνονται στρατιωτικές πρωτοβουλίες που υπονομεύουν προκαλούν αναστάτωση στους λαούς και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εγκαινιάζεται το βράδυ η έκθεση "Ανδρέας Παπανδρέου 1919 - 1996". Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Θα κορυφωθούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις με τη συμπλήρωση ενός έτους απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου με μνημόσυνο, που θα τελέσει το ΠΑΣΟΚ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ το απόγευμα θα γίνουν πολιτικές και μουσικές εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής, με βασικούς ομιλητές τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ. Εγκαίνια της έκθεσης "Ανδρέας Παπανδρέου 1919 - 1996" στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα γίνουν απο τον Πρωθυπουργό το βράδυ στις 8.

Η Ανάπτυξη θα απασχολήσει τη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει αύριο.

Συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανάπτυξη. Το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου ο κ. Σημίτης επεσήμανε οτι πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και πρόσθεσε ότι η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμένη στα ουσιώδη και σημαντικά θέματα για τον τόπο.

Από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα προμηθευτούν και σήμερα οι κάτοικοι της Αττικής τα φάρμακά τους.

Από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα προμηθευτούν και σήμερα οι κάτοικοι της Αττικής τα φάρμακά τους,καθώς οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την 48ωρη απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όπως υποστηρίζουν, μειώνουν δραστικά το ποσοστό κέρδους τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσή και η χθεσινή μέρα για τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες στους Μεσογειακούς του Μπάρι.

"Χρυσή" αποδείχτηκε και η χθεσινή ημέρα για τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που παίρνουν μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι, αφού συνολικά κατέκτησαν 17 μετάλλια, εκ των οποίων τα 3 χρυσά, τα 5 ασημένια και τα 9 χάλκινα. Στον στίβο και συγκεκριμένα στα 10.000 μέτρα η Ιακώβου πήρε την πρώτη θέση,στην ελευθέρα πάλη ο Ξανθόπουλος κέρδισε στον τελικό της κατηγορίας των 97 κιλών τον Αλβανό Νένζο με 9-0 στα σημεία, ενώ στο πίγκ πόγκ ο Καλίν Κρεάνκα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο απλό ανδρών, κερδίζοντας στον τελικό με 3-0 σετ τον Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς. Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Κώστας Κουκοδήμος στο μήκος,η Ελένη Τσεντεμείδου στη σφαιροβολία και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100 μέτρα των γυναικών, ενώ στην ελευθέρα πάλη την δεύτερη θέση πήραν οι Λοϊζίδης και Κεσανίδης. Εξάλλου, τα χάλκινα μετάλλια πήραν στην πυγμαχία οι Ουζλιάν,Γεωργιάδης,Κοτάκος, Κυριακίδης Γιαννούλας και Φλέσσιας,στο μήκος ο Χατζόπουλος,ο Συμεωνίδης στην ελευθέρα πάλη στην κατηγορία των 125 κιλών και η Αγγελική Τσιολακούδη στον ακοντισμό.

Ενα βήμα πριν από την απόκτηση του Γιώργου Μασλαρινού και του Φρεντερίκ Φορτέ, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ενα βήμα πριν από την απόκτηση του Γιώργου Μασλαρινού και του Φρεντερίκ Φορτέ, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο Μασλαρινός,βρίσκεται ήδη σε επαφές με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και η "μετακόμισή" του θεωρείται θέμα ωρών. Οσον αφορά τον Φορτέ, η μεταγραφή του αναμένεται να γίνει μετά από αίτημα του Σβι Σέρφ, αφού ο Ισραηλινός τεχνικός του ΠΑΟΚ γνωρίζει τις δυνατότητες του πλέϊ μέϊκερ.

Ο αμερικανός μπασκετμπολίστας Τζόνι Μπράντς, στον Παναθηναικό.

Και τυπικά παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Τζόνι Μπράντς. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου με τους ``πράσινους``, έναντι 250.000 δολλαρίων. Στο μεταξύ, θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση για συνεργασία της ομάδας του ``τριφυλιού`` με τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,69, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 453,82, ελβετικό φράγκο προς 191,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,03, τη λίρα Κύπρου προς 542,31 και την ECU προς 313,95 δραχμές.

Και νέες σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κατά 2,30% στις 1541,58 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 21,9 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα όρια του καύσωνα θα φθάσει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η άπνοια θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα εκτός από τα ορεινά της Μακεδονίας και Θράκης όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 18 μέχρι 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 21 εως 36 βαθμούς. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 23 μέχρι 38 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το θερμόμετρο θα δείξει από 21 μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 19 June 1997 - 8:00:20 UTC