Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος.
- Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η έκθεση ιερών κειμηλίων απο το Αγιο Ορος.
- Η αμερικανική θέση για τα Ιμια αλλά και η ελληνική αντίδραση δεν ικανοποιούν τη ΝΔ, δήλωσε απο το Κικλίς ο Κώστας Καραμανλής.
- Δυσφορία για τον τρόπο που υποδέχθηκαν τα άλλα κόμματα την πρότασή του για διάλογο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
- Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το 1998 προέβλεψε ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ.
- Θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο αύριο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Τογάνι Κερατέας.
- Συνεχίζεται στη Σαμοθράκη το 6ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο.
- Δύο οδηγοί μοτοσυκλετών νεκροί απο "κόντρα" στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος.

Εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλείνοντας τις εργασίες είπε ότι απαιτείται σήμερα μία κριτική αντιμετώπιση και σκέψη σε νοοτροπίες και πρακτικές, σημειώνοντας ότι για την ανάπτυξη χρειάζονται πόροι και γι' αυτό κύριος στόχος πρέπει να είναι η εξασφάλισή τους φέροντας ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο η Ολλανδία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανεργίας.

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η έκθεση ιερών κειμηλίων απο το Αγιο Ορος.

Η έκφραση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και η μορφοποίηση βαθύτατων μεταφυσικών αναζητήσεων, κυριαρχούν στην έκθεση περισσοτέρων απο 1.500 ιερών κειμηλίων απο το Αγιο Ορος. Τα εγκαίνια της μοναδικής, στα παγκόσμια χρονικά και στη χιλιετή ιστορία της χερσονήσου του Αθω, έκανε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας, τους οποίους διαβεβαίωσε οτι δεν δημιουργείται πρόβλημα στο υφιστάμενο καθεστώς του Αγίου Ορους, από τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η αμερικανική θέση για τα Ιμια αλλά και η ελληνική αντίδραση δεν ικανοποιούν τη ΝΔ, δήλωσε απο το Κικλίς ο Κώστας Καραμανλής.

Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κιλκίς από τους Βούλγαρους παρέστη σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Σχολιάζοντας τα όσα είπε πρόσφατα για τα Ιμια ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι τόσο η αμερικανική θέση όσο και η ελληνική αντίδραση δεν ικανοποιούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δυσφορία για τον τρόπο που υποδέχθηκαν τα άλλα κόμματα την πρότασή του για διάλογο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Τη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ υποδέχθηκαν την πρόταση του Συνασπισμού για διάλογο, αλλά και την επιμονή του στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας εξέφρασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Αμστερνταμ, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των λαών της Ευρώπης και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το 1998 προέβλεψε ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ.

Τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών μαζί με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 1998 προέβλεψε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς, λόγω των εξελίξεων στα εθνικά θέματα. Μιλώντας στα μέλη του πρώτου, εκλεγμένου από το συνέδριο, Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος ο κ. Σαμαράς είπε ότι το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για τα εθνικά θέματα και ότι πιθανόν να υπάρξουν επικίνδυνες αναταράξεις, χαρακτηρίζοντας ως προθάλαμο τη θέση των ΗΠΑ για τα Ιμια. Στο μεταξύ γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτρης Σταμάτης τον οποίο είχε προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος.

Θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο αύριο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Θρησκευτικό μνημόσυνο με τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματοποιείται αύριο το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Το απόγευμα θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με κύριους ομιλητές τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λάνγκ, ο οποίος αναμένεται νωρίς αύριο το απόγευμα στην Αθήνα.

Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Τογάνι Κερατέας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι φωτιά που ξέσπασε στη θέση Τογάνι της Κερατέας και έλαβε διαστάσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής 100 στρέμματα θαμνώδους έκτασης. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο μεταξύ για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στην Καλλιθέα Γρεβενών παρά τις προσπάθειες των ομάδων πυρόσβεσης.

Συνεχίζεται στη Σαμοθράκη το 6ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο.

Ο προβληματισμός γύρω από την ανάγκη θέσπισης ενός κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας κυριάρχησε στην τρίτη ενότητα του έκτου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Σαμοθράκη. Τονίστηκε ότι θεωρείται επιβεβλημένη η ανάγκη να υιοθετηθεί ένας κώδικας συμπεριφοράς των δημοσιογράφων και τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης της χρυσής τομής ανάμεσα στη δεοντολογία και την ελευθεροτυπία.

Δύο οδηγοί μοτοσυκλετών νεκροί απο "κόντρα" στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Δυο οδηγοί μοτοσυκλετών σκοτώθηκαν μετά απο πλευρική σύγκρουση στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου. Πρόκειται για τον Κώστα Τριαντάφυλλο, 24 ετών και το Ζωϊδη Ευάγγελο, 34 ετών, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας εκαναν κόντρες. Οι δυο άτυχοι νέοι μέσω της λεωφόρου Συγγρού κατευθύνονταν προς τη Γλυφάδα και οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Τροχαίας το οτι τραυματιστηκαν θανάσιμα οφείλεται κυρίως στο οτι δεν φορούσαν κράνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπάρι ο Ελληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Γιώργος Ελυσιάδης με 8.950 βαθμούς. Εξάλλου Η Βάσω Τσαβδαρίδου στην ίδια διοργάνωση πήρε την τέταρτη θέση στο άλμα με 8.980 βαθμούς.

Την έκτη θέση στη γενική κατάταξη κατέλαβε η Ελλάδα μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου στη σούπερ λίγκα του Μπρούνο Τζάουλι που διεξάγεται στο Μόναχο. Ξεχώρισαν ο Κώστας Κουκοδήμος που ήρθε δεύτερος στο μήκος, ο Παναγιώτης Παπούλιας που ήρθε τρίτος στα 3.000 μέτρα και ο Αλέξης Παπαδημητρίου, που κατέλαβε την ίδια θέση στη σφυροβολία. Η Ελληνική ομάδα καταβάλει προσπάθεια για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία του Ευρωπαϊκού στίβου, καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες απο τις οκτώ της γενικής κατάταξης θα υποβιβαστούν στην Α'κατηγορία. Αξιόλογες ακόμα εμφανίσεις έκαναν ο Αγγελος Παυλακάκης στα 100μ που κατέλαβε την τέταρτη θέση, και ο Κώστας Μουμουλίδης στα 400μ εμπόδια που κατέλαβε την έκτη θέση. Την έκτη θέση κατέλαβε και η ομάδα μας στα 4Χ100 ανδρών, ενώ ο Περικλής Ιακωβάκης ήρθε 8- ος στα 400 ανδρών.

Με αισιοδοξία και υψηλές φιλοδοξίες στις αποσκευές της αναχώρησε η εθνική ομάδα ανδρών του μπάσκετ για την Ισπανία, για να λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουλίου. Στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν μετέχει μόνο ο τραυματίας Κώστας Μάγλος. Αύριο η εθνική ομάδα θα κάνει το τελευταίο της τεστ αντιμετωπίζοντας την Πολωνία, πριν από την πρώτη αναμέτρηση για το Ευρωμπάσκετ με την Τουρκία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 456,68, ελβετικό φράγκο προς 192,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,58, τη λίρα Κύπρου προς 539,57 και την ECU προς 313,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός αναμένεται αύριο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 19 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

(Β.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 21 June 1997 - 19:00:20 UTC