Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε στο Α'νεκροταφείο το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Μνημόσυνο τελέστηκε και στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Κύπρο.
- Δέκα εννέα τακτικά δρομολόγια της Αεροπλοϊας ματαιώθηκαν σήμερα μετά την απόφαση των τεχνικών να προχωρήσουν σε λευκή απεργία.
- Εξαήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Δεν αναμένει λύση του Κυπριακού στους τρεις γύρους των απευθείας συνομιλιών ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.
- Εκπληκτικά δημιουργήματα τέχνης χαρακτήρισε τους θησαυρούς του Αγίου Ορους, που εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Εθνικά θέματα και οικονομία απασχόλησαν σήμερα τις εργασίες της Βουλής των Εφήβων.
- Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Σαμοθράκη οι εργασίες του 6-ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου.
- Ειδικό τέστ κοπώσεως, έλληνα καθηγητή, θα βοηθά στον εντοπισμό ασθενών με στεφανιαία νόσο πριν αυτή οδηγήσει σε έμφραγμα.
- Ενα αβάπτιστο κοριτσάκι ηλικίας μόλις επτά μηνών πέθανε από ασφυξία, στο σπίτι του στην Αξιούπολη Κιλκίς όταν ξέσπασε φωτιά.
- Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα στην Αθήνα η οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας, "Ομόνοια".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε στο Α'νεκροταφείο το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με νωπές τις μνήμες από τον Ανδρέα Παπανδρέου, βουλευτές, μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α' νεκροταφείο της Αθήνας όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από το θάνατο του ιδρυτή του κινήματος. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προσερχόμενος στην επιμνημόσυνη δέηση δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής και σεβασμού για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το μεγάλο του έργο για την Ελλάδα. Πρέπει είπε να αναλογιστούμε τι προσέφερε στον τόπο, στο αριστερό κίνημα και τις προοδευτικές δυνάμεις. Το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μεγάλο απόντα, που οργάνωσε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό.

Μνημόσυνο τελέστηκε και στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Κύπρο.

Μνημόσυνο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου τέλεσε το πρωί και η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ στο Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως ημέρα ιστορικής μνήμης, ευθύνης, περίσκεψης και συστολής. Μνημόσυνο έγινε το πρωί και από την ΕΔΕΚ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία.

Δέκα εννέα τακτικά δρομολόγια της Αεροπλοϊας ματαιώθηκαν σήμερα μετά την απόφαση των τεχνικών να προχωρήσουν σε λευκή απεργία.

Δέκα εννέα τακτικά δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας ματαιώθηκαν σήμερα μετά την απόφαση των τεχνικών να προχωρήσουν σε λευκή απεργία διαμαρτυρόμενοι για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης στον κλάδο, ζητώντας αυξήσεις άνω του 7%. Λόγω της κινητοποίησης άλλαξε η ώρα αναχώρησης σε 13 ακόμα πτήσεις. Η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα ενημερώνει το επιβατικό κοινό να καλεί στο τηλέφωνο την υπηρεσία προκειμένου να μαθαίνει τις νέες ώρες αναχωρήσεων.

Εξαήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Εξαήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στις διατλαντικές δραστηριότητες της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα εκφωνήσει ομιλία προς τους υπουργούς Αμυνας της ΔΕΕ και του ΝΑΤΟ και θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Ουίλιαμ Κοέν.

Δεν αναμένει λύση του Κυπριακού στους τρεις γύρους των απευθείας συνομιλιών ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

Δεν πρέπει να αναμένεται λύση του Κυπριακού στους τρεις γύρους των απευθείας συνομιλιών που έχουν προγραμματισθεί μέχρι το φθινόπωρο δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, από την Πάφο. Ο κ. Κληρίδης ανέφερε παράλληλα ότι αναμένει εξελίξεις μέσα στο 1998 όταν θα δραστηριοποιηθεί η ομάδα που συγκροτεί ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Ο αμερικανός απεσταλμένος του προέδρου Κλίντον βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στο Λονδίνο όπου έχει συναντήσεις με το βρετανό αντιπρόσωπο για το Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνι.

Εκπληκτικά δημιουργήματα τέχνης χαρακτήρισε τους θησαυρούς του Αγίου Ορους, που εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

``Εκπληκτικά δημιουργήματα τέχνης που θα πρέπει να τα επισκεφθεί κάθε Ελληνίδα και Ελληνας και βεβαίως και όλοι οι ξένοι επισκέπτες ``, χαρακτήρισε τους Θησαυρούς του Αγίου Ορους που εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην έκθεση το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι προκαλούνται αισθήματα δέους και βαθιάς ευλάβειας από το γεγονός ότι τα δημιουργήματα αυτής της τέχνης είναι προϊόν θείας έμπνευσης και βαθύτατης πίστης.

Εθνικά θέματα και οικονομία απασχόλησαν σήμερα τις εργασίες της Βουλής των Εφήβων.

Συνεχίστηκαν στην Αθήνα οι εργασίες της δευτερης συνόδου της Βουλής των Εφήβων, στην οποία μετέχουν 350 μαθητές απο την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο ελληνισμό. Τη σημερινή συνεδρίαση απασχόλησαν εθνικά θέματα,καθώς και η οικονομική και κοινωνική πολιτική. Την Τρίτη θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της Βουλής των Εφήβων στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Σαμοθράκη οι εργασίες του 6-ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου.

Με την τέταρτη ενότητα που είχε ως θέμα τα περιοδικά ποικίλης ύλης ολοκληρώθηκαν στη Σαμοθράκη οι εργασίες του έκτου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η κρίση δεν είναι μόνο περιεχομένου, αλλά γενικής δομής τόσο στα περιοδικά, όσο και στα υπόλοιπα ΜΜΕ. Κατακρίθηκε επίσης η έντονη θεματολογία γύρω από το σεξ, το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιούνται από τα περιοδικά ενώ υποστηρίχθηκε ότι η ελληνική γλώσσα παραποιείται.

Ειδικό τέστ κοπώσεως, έλληνα καθηγητή, θα βοηθά στον εντοπισμό ασθενών με στεφανιαία νόσο πριν αυτή οδηγήσει σε έμφραγμα.

Ειδικό τέστ κοπώσεως θα βοηθά στον εντοπισμό ασθενών με στεφανιαία νόσο πριν αυτή οδηγήσει σε έμφραγμα. Η μέθοδος που αναμένεται να φέρει επανάσταση στην καρδιολογία παρουσιάστηκε από τον εμπνευστή της διδάκτορα της καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Μανωλά. Πρόκειται για ένα μηχανικό τεστ κοπώσεως διάρκειας 2 λεπτών το οποίο πραγματοποιείται με τον ασθενή ξαπλωμένο. Ο ασθενής σφίγγει στο δεξί του χέρι ένα μικρό μπαλόνι- δυναμόμετρο και ο γιατρός καταγράφει αναίμακτα τις μεταβολές της ενδοκαρδιακής πίεσης τοποθετώντας εξωτερικά στο θώρακα μικρό παλμογράφο.

Ενα αβάπτιστο κοριτσάκι ηλικίας μόλις επτά μηνών πέθανε από ασφυξία, στο σπίτι του στην Αξιούπολη Κιλκίς όταν ξέσπασε φωτιά.

Ενα αβάπτιστο κοριτσάκι ηλικίας μόλις επτά μηνών, πέθανε σήμερα από ασφυξία, όταν στο σπίτι του στην Αξιούπολη Κιλκίς ξέσπασε φωτιά. Εκείνη την ώρα στο σπίτι, εκτός από το αβάπτιστο κοριτσάκι, υπήρχαν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Γιουρουκάνη, ηλικίας τριών και τεσσάρων χρόνων, τα οποία πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν, με τη βοήθεια των γειτόνων. Οι φλόγες που έζωσαν, όμως, γρήγορα το διόροφο σπίτι δεν επέτρεψαν στους γείτονες να μπουν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το κοριτσάκι, με αποτέλεσμα από τους καπνούς να υποστεί ασφυξία. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εκείνη την ώρα οι γονείς απουσίαζαν, ενώ τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από την αστυνομία.

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα στην Αθήνα η οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας, "Ομόνοια".

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, η οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας, "Ομόνοια", ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 29ης Ιουνίου στη γειτονική χώρα. Μίλησαν ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γρηγόρης Λαμποβιτιάδης και οι υποψήφιοι βουλευτές της "Ομόνοιας" στους νομούς Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου. Παρόμοια εκδήλωση εχει προγραμματιστεί για αύριο και στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν κατάφερε να παραμείνει τελικά στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Τζάουλι, η εθνική μας ομάδα στίβου των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά και τα αγωνίσματα της 2ης ημέρας κατέκτησε την 8η και τελευταία θέση, με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας να παίρνει την πρώτη θέση. Ετσι την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται και πάλι στην Α` κατηγορία της διοργάνωσης, από την οποία είχε πάρει πέρυσι το ``εισιτήριο`` της ανόδου για την Σούπερ Λίγκα. Μαζί με την ελληνική ομάδα, στην Α` κατηγορία υποβιβάστηκε και η Νορβηγία.

Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο Κώστας Γκατσιούδης και ο Παναγιώτης Παπούλιας έκαναν τις καλύτερες εμφανίσεις από ελληνικής πλευράς, ενώ η ομάδα 4χ400μ παρά το γεγονός ότι πήρε την έβδομη θέση κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, στα 200μ. ο Παναγιωτόπουλος πήρε μαζί με τον Βρετανό Λίνφορντ Κρίστι την πρώτη θέση με 20 δεύτερα 56 εκατοστά, σε μια κούρσα όπου η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι, αφού οι διοργανωτές μετά από τρεις εξετάσεις του φωτο φίνις, έδωσαν τους δύο αθλητές στην πρώτη θέση. Στον ακοντισμό, ο Κώστας Γκατσιούδης συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις του πήρε τη δεύτερη θέση με 86 μέτρα 16 εκατοστά, ενώ στα 5.000 μέτρα, ο Παναγιώτης Παπούλιας ήταν τρίτος με 13:40.02. Ακόμη, στην σκυταλοδρομία 4χ400μ. η ελληνική ομάδα με 3:05.88 (χωρίς πολύ καλές αλλαγές) κατέρριψε την πανελλήνια επίδοση, η οποία κρατούσε από τους Βαλκανικούς του 1988 που είχαν γίνει στην Αγκυρα με 3:06.16.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 456,68, ελβετικό φράγκο προς 192,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,58, τη λίρα Κύπρου προς 539,57 και την ECU προς 313,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται και για αύριο σε όλη τη χώρα αλλά βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς και στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.Στην Αττική αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 23 έως 38 βαθμούς και στη θεσσαλονίκη από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου.

(Β.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 22 June 1997 - 18:00:18 UTC