Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποίηση στη διεθνή κοινότητα και την Ελλάδα για τον τρόπο διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών στην Αλβανία.
- Στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης.
- Σύσκεψη υπο τον Κληρίδη και Σημίτη για το Κυπριακό.
- Η Τουρκία επανέλαβε τις κατηγορίες της κατά της Ελλάδας για υποστήριξη των Κούρδων ανταρτών.
- Συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου με Βρετανό ομόλογό του για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
- Τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου.
- Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία Αθήνας καιΠειραιά.
- Εκατό δραχμές απο σήμερα το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
- Επίσχεση εργασίας απο το βράδυ των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.
- Σεισμική δόνηση εντάσεως 4 Ρίχτερ, τα ξημερώματα στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη πέμπτη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ με σκορ 80-71 επι της Γαλλίας.
- Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Μπάνε Πρέλεβιτς,πρώην μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση στη διεθνή κοινότητα και την Ελλάδα για τον τρόπο διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών στην Αλβανία.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία για τον τρόπο διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών στην Αλβανία, ενω ο αντιπρόσωπος του ΟΑΣΕ, Φράντς Βρανίτσκι, χαρακτήρισε ικανοποιητική τη συμμετοχή των εκλογέων, που ξεπέρασε το 50%. Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην Αλβανία εξέφρασε ο εκτελών χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννης Νικολάου.Οι Φάτος Νάνο και Μπασκίμ Φίνο, δεν έκρυβαν χθές τον ενθουσιασμό τους, καθώς το κόμμα τους κερδίζει πάνω απο το 50% των εδρών εξασφαλίζοντας 63 έδρες. Ο Πρόεδρος, Σαλί Μπερίσα, παραδέχθηκε χθες την ήττα του κόμματός του, τονίζοντας οτι θα σεβαστεί όλες τις υποσχέσεις, που ειχε δώσει προεκλογικά αλλά δεν διευκρίνησε αν σκοπεύει να παραιτηθεί όπως του ζήτησε ο Φάτος Νάνο.Τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στην Αλβανία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα αργά το βράδυ σήμερα ή αύριο.

Στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης.

Συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τους υποψήφιους της Δ' δέσμης να διαγωνίζονται στην Πολιτική Οικονομία. Για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές, ήταν τα θέματα των μαθηματικών, της Βιολογίας και της Ιστορίας, στα οποία διαγωνίσθηκαν χθες οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών.

Σύσκεψη υπο τον Κληρίδη και Σημίτη για το Κυπριακό.

Σύσκεψη υπο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,Γλαύκο Κληρίδη και τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται στις 11.30 στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το Κυπριακό. Θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα αλλά και ο καθορισμός της ελληνικής και κυπριακής πλευράς, ενόψει των επικείμενων απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς, στη Νέα Υόρκη, που αρχίζουν στις 9 Ιουλίου. Αύριο ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή.

Η Τουρκία επανέλαβε τις κατηγορίες της κατά της Ελλάδας για υποστήριξη των Κούρδων ανταρτών.

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία.Χθές, επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα παρέχει υποστήριξη στους Κούρδους αυτονομιστές, ενώ ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Ονούρ Οϋμέν υποστήριξε στην εφημερίδα "Μιλλιέτ" ότι "η Ελλάδα θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία".Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα αυτό, δήλωσε οτι οι ΗΠΑ δεν έχουν ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν τις συγκεκριμένες τουρκικές καταγγελίες.

Συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου με Βρετανό ομόλογό του για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Μνημόνιο με τις ελληνικές θέσεις για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα επέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Βρετανό ομόλογό του Μάρκ Φίσερ, στη χθεσινή τους συνάντηση στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε οτιη Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα σε διμερές επίπεδο, σύμφωνα και με τις σχετικές συστάσεις της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου.

Μέσα στις προσεχείς μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αίτια, που προκάλεσαν το θάνατο του στρατιώτη, Σπύρου Ρωμιόπουλου, που βρέθηκε νεκρός στις 19 Ιουνίου στο ύψωμα "Βαμβακιές" Εβρου. Χθες και μετα την τρίτη νεκροψία - νεκροτομή που έγινε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, οι έξι ιατροδικαστές που ορίστηκαν απο το Διαρκές Στρατοδικείο Ξάνθης, μετέβησαν στο Σουφλί και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο ύψωμα "Βαμβακιές", οπου πραγματοποίησαν αυτοψία.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία Αθήνας καιΠειραιά.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι και αύριο Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιώς, λόγω της απεργίας των γιατρών, που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ. Με πρωτοβουλία της ΕΙΝΑΠ οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται επίσης οτι απο αύριο αρχίζει και η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών,που διαμαρτύρονται για τη νέα πολιτική φαρμάκου, που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Εκατό δραχμές απο σήμερα το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Εκατό δραχμές θα στοιχίζει απο σήμερα το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα. Οσοι επιβάτες έχουν εισιτήρια των 75 δραχμών θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την Κυριακή 31Αυγούστου.

Επίσχεση εργασίας απο το βράδυ των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.

Προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας, αναμένεται να προκαλέσει η επίσχεση εργασίας, που έχουν εξαγγείλει για τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η επίσχεση αρχίζει από σήμερα το βράδυ στις 10 το βράδι, μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης και κάθε μέρα τις ίδιες ώρες Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, η επίσχεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σεισμική δόνηση εντάσεως 4 Ρίχτερ, τα ξημερώματα στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας.

Σεισμική δόνηση που συνοδευόταν απο υπόκωφη βοή σημειώθηκε στις 03.49 τα ξημερώματα στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4 Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ρίου. Απο την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη πέμπτη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ με σκορ 80-71 επι της Γαλλίας.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών στη Β' φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ισπανίας, αφού επικράτησε 80-71 της αντίστοιχης της Γαλλίας και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου της και ταυτόχρονα την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο αγώνας ήταν για τον Ε' όμιλο που διεξάγεται στη Τζιρόνα, ενώ το εθνικό μας συγκρότημα παραμένει αήττητο στη διοργάνωση, αφού έφτασε συνολικά τις πέντε νίκες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από τις οποίες τις τρείς σημείωσε στην πρώτη φάση.

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Μπάνε Πρέλεβιτς,πρώην μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ.

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο πρώην μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ, που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κίντερ Μπολόνια, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ``Ενωση``. Στο μεταξύ ο Αλέξης Κούγιας είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ``διάδοχος`` του Μιχάλη Τροχανά στην προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι φήμες κάνουν λόγο ότι ο κ. Τροχανάς έχει εκχωρήσει και τις μετοχές του για ένα χρόνο στον γνωστό δικηγόρο.Ο κ.Κούγιας με ανακοίνωσή του αποδέχτηκε την πρόταση Κυριόπουλου να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ και επιφυλάχθηκε να τα πει όλα στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,05, γαλλικό φράγκο προς 47,46, λίρα Αγγλίας προς 464,24, ελβετικό φράγκο προς 191,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,96, τη λίρα Κύπρου προς 542,63 και την ECU προς 313,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, αλλά από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 18 εως 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά απο 20 εως 36 και στα νησιά απο 22 εως 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 23 εως 36 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει από 19 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 1 July 1997 - 7:00:18 UTC