Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του καύσωνα, το Σαββατοκύριακο. Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι.
- Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία της Αττικής. Αναστέλλουν τη λειτουργία τους Ευαγγελισμός, Σωτηρία και Κρατικό Νικαίας.
- Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δασικοί. Δέκα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
- Εκθεση, μαθηματικά και ιστορία τα μαθήματα - κλειδιά για τους υποψηφίους των Γενικών Εξετάσεων. Ξεπέρασε το 40% η αποχή στα ειδικά μαθήματα.
- Μικρή άνοδο, που οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις των τιμών στα οπωροκηπευτικά, σημείωσε τον Ιούνιο ο τιμάριθμος.
- Σε στραγγαλισμό, κατά τον ιατροδικαστή, ο θάνατος της 27χρονης φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή στο Θησείο.
- Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για τη σύλληψη τσιγγάνου, ο οποίος με χειροπέδες άρπαξε περιπολικό και διέφυγε.
- Τους νέους αντιπροέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων εξέλεξε το υπουργικό συμβούλιο. Για κομματικές σκοπιμότητες κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.
- Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Στογιάνοφ, για χειρόγραφο Παϊσίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Και έβδομη κατά σειρά νίκη της εθνικής μας στο Ευρομπάσκετ. - Ελληνική αποστολή στους αγώνες των Ολυμπιακών Βαλκανικών ημερών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του καύσωνα, το Σαββατοκύριακο. Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτα περιστατικά από τον καύσωνα, που θα πλήξει το Σαββατοκύριακο, κυρίως τη δυτική και ηπειρωτική Ελλάδα, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν τους 40 βαθμούς.Την ίδια ώρα η Αθήνα αδειάζει,καθώς άρχισε η πρώτη φάση διακοπών των Αθηναίων, ενώ όσοι θα παραμείνουν θα αναζητήσουν λίγη δροσιά σε κάποια κοντινή παραλία.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία της Αττικής. Αναστέλλουν τη λειτουργία τους Ευαγγελισμός, Σωτηρία και Κρατικό Νικαίας.

Συνεχίζεται η δυσλειτουργία στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής,τα οποία εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, λόγω της απεργίας των γιατρών που θα συνεχισθεί μέχρι την Τετάρτη. Ομως τρία μεγάλα νοσοκομεία ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, Η ΣΩΤΗΡΙΑ και το ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ανέστειλαν τη λειτουργία τους για διαφορετικούς λόγους και δεν θα κάνουν ούτε εφημερίες.

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δασικοί. Δέκα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δασικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πραγματοποιούν πενθήμερη απεργία με οικονομικά κυρίως αιτήματα.Σε ολόκληρη τη χώρα εκδηλώθηκαν περίπου δέκα πυρκαγιές μεγάλες και μικρές, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν από πυροσβεστικά αεροσκάφη, από τις δυνάμεις επιφυλακής της δασικής υπηρεσίας, την πυροσβεστική, το στρατό και κατοίκους των περιοχών.

Εκθεση, μαθηματικά και ιστορία τα μαθήματα - κλειδιά για τους υποψηφίους των Γενικών Εξετάσεων. Ξεπέρασε το 40% η αποχή στα ειδικά μαθήματα.

Η έκθεση σε όλες τις δέσμες, τα μαθηματικά στην πρώτη και τέταρτη και η Ιστορία στην τρίτη και τέτρτη δέσμη, είναι τα μαθήματα κλειδιά που θα επηρεάσουν άμεσα τις βαθμολογίες των υποψηφίων.Στο μεταξύ, στα ειδικά μαθήματα που άρχισαν η αποχή ήταν πολύ μεγάλη και κυμάνθηκε από 37 μέχρι 43%. Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις για την εισαγωγή των ελλήνων του εξωτερικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα γίνει από τις 3 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Μικρή άνοδο, που οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις των τιμών στα οπωροκηπευτικά, σημείωσε τον Ιούνιο ο τιμάριθμος.

Μετά τη συνεχή πτώση, πολλές φορές θεαματική, που παρουσίασε τους τελευταίους μήνες ο πληθωρισμός, για πρώτη φορά το 1997, σημείωσε μικρή άνοδο κατά ένα δέκατο της μονάδας. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός στο τέλος Ιουνίου έκλεισε στο 5,5% τον Ιούνιο έναντι 5,4% στο τέλος Μαϊου, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην άνοδο των τιμών στα οπωροκηπευτικά.

Σε στραγγαλισμό, κατά τον ιατροδικαστή, ο θάνατος της 27χρονης φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή στο Θησείο.

Σε στραγγαλισμό απέδωσε ο ιατροδικαστής το θάνατο της 27χρονης ζωγράφου, Μαρίας Ζωγλοπίτου, φοιτήτριας της αγγλικής σχολής Καλών Τεχνών, που βρέθηκε νεκρή, σε διαμέρισμα στο Θησείο. Κατά τον ιατροδικαστή η κοπέλα στραγγαλίστηκε απο τον ερωτικό συντροφό της, λόγω του μεγάλου πάθους που είχε γι'αυτήν.Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για τη σύλληψη τσιγγάνου, ο οποίος με χειροπέδες άρπαξε περιπολικό και διέφυγε.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη του τσιγγάνου Δημήτρη Κυριμόπουλου, που απέδρασε από αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Ο τσιγγάνος ζήτησε νερό από τον αστυνομικό, ο οποίος σταμάτησε σε περίπτερο να αγοράσει ένα μπουκάλι, αφήνοντας όμως τα κλειδιά στο τιμόνι και το υπηρεσιακό του περίστροφο. Ο κακοποιός παρά το γεγονός ότι φορούσε χειροπέδες έφυγε με το περιπολικό και κατέφυγε σε μάνδρα φορτηγών στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου το εγκατέλειψε και αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Τους νέους αντιπροέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων εξέλεξε το υπουργικό συμβούλιο. Για κομματικές σκοπιμότητες κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

Τους νέους αντιπροέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων επέλεξε ομόφωνα το υπουργικό σύμβούλιο.Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίστηκαν οι Θεόδωρος Τόλιας, Πολύβιος Ματζιαράς, Χαράλαμπος Μυρσινιάς και Διονύσιος Κατσιρέας και του Συμβουλίου Επικρατείας οι Χρήστος Γεραρής και Γιώργος Δεληγιάννης. Για κομματικές σκοπιμότητες κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Στογιάνοφ, για χειρόγραφο Παϊσίου.

Τη διαβεβαίωση ότι το χειρόγραφο του μοναχού Παϊσίου, που αφαιρέθηκε προ ετών από τη Μονή Ζωγράφου, θα επιστραφεί στο Αγιον Ορος, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη μοναστική κοινότητα του Αθω. Ο Βούλγαρος πρόεδρος ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στην Ελλάδα και το απόγευμα αναχώρησε για τη Σόφια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και έβδομη κατά σειρά νίκη της εθνικής μας στο Ευρομπάσκετ.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ συνέχισε την προέλαση της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Το εθνικό μας συγκρότημα προκρίθηκε στους 4 της διοργάνωσης και βλέπει μετάλλιο, αφού νίκησε 72-62 στα προημιτελικά το αντίστοιχο της Πολωνίας, το οποίο προηγήθηκε 39-38 στο ημίχρονο. Η εθνική μας έχανε στα μέσα περίπου του δευτέρου ημιχρόνου με 8 πόντους διαφορά, αλλά χάρη στην ευστοχία των Αγγελου Κορωνιού και Φραγκίσκου Αλεβέρτη, από τα 6,25 με τέσσερα εύστοχα τρίποντα, ανέτρεψε το σκόρ για να κερδίσει τελικά τους Πολωνούς με διαφορά 10 πόντων. Ετσι τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη, θα αντιμετωπίσουν αύριο στα ημιτελικά τη Γιουγκοσλαβία, που νίκησε έυκολα 75-60 τη Λιθουανία.

Ελληνική αποστολή στους αγώνες των Ολυμπιακών Βαλκανικών ημερών.

Η ελληνική αποστολή επανήλθε στους αγώνες των Ολυμπιακών Βαλκανικών Ημερών, που γίνονται στη Σόφια, μετά απο τις επαφές του προέδρου της ΕΟΑ και μέλους της ΔΟΕ, Λάμπη Νικολάου, με τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ στους αγώνες, Φρανσουά Καράρ και τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βουλγαρίας, Ιβάν Σλάβκοφ, που έκαναν αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για να μην χρησιμοποιούν τα Σκόπια στους αγώνες την ονομασία ``Μακεδονία``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,78, γαλλικό φράγκο προς 47,41, λίρα Αγγλίας προς 471,56, ελβετικό φράγκο προς 190,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,71, τη λίρα Κύπρου προς 542,68 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η νέα άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, που θα είναι αίθριος σ'ολόκληρη τη χώρα, με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο θα κυμανθεί 23 με 38 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 20 με 40 και στο Αιγαίο 24 με 36 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 25 με 39 και 23 με 38 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 4 July 1997 - 18:00:20 UTC