Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το αντίσκηνό σας και στη Νομαρχία
- Σκάει ο τζίτζικας, απεργούν κι οι γιατροί
- Απ'τη μια φωτιά στην άλλη
- Αναζητείται συμβολαιογράφος ενόψει ΟΝΕ
- Αχτύπητη η Βάσω στη συνέντευξη
- Υψηλή τάση ανάμεσα σε υπουργείο Ανάπτυξης και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Γα το χάλκινο της παρηγοριάς σήμερα οι μπασκετμπολίστες μας - Ιταλία - Γιουγκοσλαβία στον τελικό του ευρωμπάσκετ
- Στην έκτη θέση παγκόσμια, οι ελληνίδες πολίστριες

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το αντίσκηνό σας και στη Νομαρχία

Στους 41 βαθμούς αναμένεται να φθάσει σήμερα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά. Επίσης ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς στην Αθήνα και τους 36 στη Θεσσαλονίκη. Ομως, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο το βράδυ, κυρίως απο τα βόρεια, ενώ αισθητή θα είναι η πτώση απο αύριο σ'όλη τη χώρα. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτα περιστατικά. Δήμοι και Νομαρχίες διαθέτουν και σήμερα μεγάλες κλιματιζόμενες αίθουσες, όπου να μπορούν να καταφύγουν άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα.

Σκάει ο τζίτζικας, απεργούν κι οι γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας έως την Τετάρτη λειτουργούν τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών και ειδικευομένων γιατρών. Τα νοσοκομεία "Ευαγγελισμός", "Κρατικό Νίκαιας" και απο αύριο στο "Σωτηρία", δέχονται μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά, ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν πραγματοποιούν τις εφημερίες.

Απ'τη μια φωτιά στην άλλη

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στις κοινότητες Νεγράδες Ιωαννίνων, Περδικάρι Αμφιλοχίας και στον Αμάραντο Κόνιτσας. Υπο έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, στο Μαυροβούνι Θήβας και στη Μεγαλόπολη, αφού έκαψαν όμως εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών παίρνουν μέρος δυνάμεις της δασικής υπηρεσίας και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Αναζητείται συμβολαιογράφος ενόψει ΟΝΕ

Κοινωνικό συμβόλαιο με τρείς όρους επεξεργάζεται ο Πρωθυπουργός. Οπως σημειώνει το "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει τρεις δεσμεύσεις, προκειμένου να πείσει τους κοινωνικούς εταίρους να υπογράψουν το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την ισότιμη ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση το 2001. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει τριετές πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, τιμαριθμοποίηση της κλίμακας φόρου εισοδήματος και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Αχτύπητη η Βάσω στη συνέντευξη

Δεν φοβάμαι τη Νέα Δημοκρατία, αλλά μόνο τον κακό εαυτό του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει η Βάσω Παπανδρέου, σε συνέντευξή της στην "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ". Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια που την φέρουν ως υποψήφια για τη διαδοχή του Κώστα Σημίτη, ενώ υπεραμύνεται της πολιτικής για το θέμα των καζίνο. Η κ. Παπανδρέου απαντά στα περί διαφωνιών της με υπουργούς, δίνει τη δική της εκδοχή για την επίθεση Κόκκαλη εναντίον της και ζητεί θεσμικό πλαίσιο για την προστασία πολιτών και πολιτικών απο τα μεγάλα συμφέροντα. Δηλώνει δε, ότι περιμένει και άλλα χτυπήματα.

Υψηλή τάση ανάμεσα σε υπουργείο Ανάπτυξης και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε μεταξύ της υπουργού Ανάπτυξης και της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, για το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για την προσαρμογή της χώρας μας στη σχετική κοινοτική οδηγία, προκειμένου η ΔΕΗ να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό του 2001. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ευνοεί τους ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας, υπονομεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γα το χάλκινο της παρηγοριάς σήμερα οι μπασκετμπολίστες μας

Τη Ρωσία, αντιμετωπίζει στις 20:15 η εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, στην προσπάθειά της να κατακτήσει, το χάλκινο έστω μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τον αγώνα θα μεταδώσει η ΕΤ-1. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική μας χθες αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας από τη Γιουγκοσλαβία με σκορ 80-88, ενώ η Ρωσία έχασε από τη μεθοδική Ιταλία με σκορ 67-65.

Ιταλία - Γιουγκοσλαβία στον τελικό του ευρωμπάσκετ

Την πρωτιά στο φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, διεκδικούν Γιουγκοσλάβοι και Ιταλοί, σε αγώνα που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 22:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1.

Στην έκτη θέση παγκόσμια, οι ελληνίδες πολίστριες

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Νανσί της Γαλλίας, αφού σε αγώνα κατάταξης ηττήθηκε με 10-9 στον ``ξαφνικό θάνατο`` από την αντίστοιχη του Καναδά. Τα γκολ της εθνικής ομάδας σημείωσαν οι Μικίκη (3), Μωραϊτίδου (2), Βάσσου (2), Κοζομπόλη (1) και Καραγιάννη (1).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,78, γαλλικό φράγκο προς 47,41, λίρα Αγγλίας προς 471,56, ελβετικό φράγκο προς 190,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,71, τη λίρα Κύπρου προς 542,68 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αρχικά σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά αργότερα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και στη συνέχεια θα γίνουν στα δυτικά και βόρεια, βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και το βράδυ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο 20 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 22 έως 41 και στο Αιγαίο απο 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος καιρός επικρατεί στην Αττική, ενω στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν αργότερα να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι πνέουν στην Αττική ασθενείς, αλλά αργότερα στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 25 έως 40 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο, στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 6 July 1997 - 9:00:18 UTC