Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε πύρινο κλοιό η Θεσσαλονίκη, που παρουσιάζει εικόνα βιβλικής καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Σέιχ Σου.
- Πάνω από 50 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σ'όλη τη χώρα. Περίπου 100.000 στρέμματα έγιναν στάχτη.
- Στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δεν αποκλείεται συνάντησή του με το Μεσούτ Γιλμάζ.
- Στη Νέα Υόρκη ο Γλαύκος Κληρίδης για τις απευθείας συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς, που αρχίζουν την Τετάρτη.
- Ποινική δίωξη και για κακουργηματικές πράξεις εναντίον έξι νεαρών για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.
- Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία. Στο χορό των κινητοποιήσεων φαρμακοποιοί και γιατροί του ΙΚΑ.
- Τη σύσταση σώματος Ράμπο για την είσπραξη οφειλών προς το ΙΚΑ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
- Δεν θα ισχύσει τελικά η διάταξη του νέου οικιστικού νόμου που προβλέπει χαμηλότερους συντελεστές δόμησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Ελλάδα στον Α'όμιλο για την προκριματική φάση του Ευρομπάσκετ - Στη Φρανκφούρτη προπονείται ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε πύρινο κλοιό η Θεσσαλονίκη, που παρουσιάζει εικόνα βιβλικής καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Σέιχ Σου.

Εικόνα βιβλικής καταστροφής, εμφανίζει το πευκοδάσος Σέϊχ Σου της Θεσσαλονίκης, καθώς πάνω από 15.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε αποκαϊδια, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή. Η φωτιά απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ πυροσβέστες, στρατιώτες και κάτοικοι, δίνουν μάχη σώμα με σώμα για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκκενώθηκαν παιδικές κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία και γηροκομεία. Η αντιπολίτευση απέδωσε στην κυβέρνηση ολιγωρία και έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής.

Πάνω από 50 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σ'όλη τη χώρα. Περίπου 100.000 στρέμματα έγιναν στάχτη.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται όμως πολλές περιοχές της χώρας και είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 56 μικρές και μεγάλες πυρκαγιές που μετέτρεψαν σε στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Η πιο σημαντική είναι αυτή στην περιοχή Πήλι Ευβοίας, όπου μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα. Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κόνιτσα και στα Γιάννενα, στη Λειβαδιά και στη Γραβιά, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν άλλες δέκα φωτιές.

Στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δεν αποκλείεται συνάντησή του με το Μεσούτ Γιλμάζ.

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός για να πάρει μέρος στις εργασίες Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας ο κ. Σημίτης ενδέχεται να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Μεσούτ Γιλμάζ. Βασικό θέμα της Συνόδου είναι η διεύρυνση της Συμμαχίας προς ανατολάς, όπου εδώ φαίνεται να διαπιστώνεται διάσταση απόψεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαίων συμμάχων.

Στη Νέα Υόρκη ο Γλαύκος Κληρίδης για τις απευθείας συνομιλίες με το Ραούφ Ντενκτάς, που αρχίζουν την Τετάρτη.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Κύπριος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης,για να πάρει μέρος στις κρίσιμες απευθείας συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που αρχίζουν την Τετάρτη.Ο κ. Κληρίδης αν και δήλωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την πορεία των συνομιλιών, τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει με όλη την καλή θέληση και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί λύση.

Ποινική δίωξη και για κακουργηματικές πράξεις εναντίον έξι νεαρών για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων ορισμένα από τα οποία σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος έξι νεαρών που συνελήφθησαν στα επεισόδια στην Πλατεία Εξαρχείων, όπου με ρόπαλα και βόμβες μολότοφ προκάλεσαν ζημιές και πολλά καταστήματα. Και οι έξι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον τρίτο τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η κράτησή τους.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία. Στο χορό των κινητοποιήσεων φαρμακοποιοί και γιατροί του ΙΚΑ.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, καθώς με προσωπικό ασφαλείας εξακολουθούν να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα και τον Πειραιά,ενώ μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στον "Ευαγγελισμό", το "Κρατικό Νίκαιας" και το "Σωτηρία". Η απεργία των νοσοκομειακών και των ειδικευομένων γιατρών λήγει την Τετάρτη, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί και στις 15 Ιουλίου οι γιατροί του ΙΚΑ

Τη σύσταση σώματος Ράμπο για την είσπραξη οφειλών προς το ΙΚΑ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Τσουχτερά πρόστιμα, που φθάνουν μέχρι και τις 500.000 δρχ για κάθε εργαζόμενο που δεν δηλώνεται από τους εργοδότες στο ΙΚΑ, προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η σύσταση ειδικού σώματος για την είσπραξη των οφειλών προς το ΙΚΑ, το οποίο θα μπορεί να προχωρεί σε κατασχέσεις και πληστειριασμούς στους οφειλέτες, ενώ δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της προσωποκράτησης.

Δεν θα ισχύσει τελικά η διάταξη του νέου οικιστικού νόμου που προβλέπει χαμηλότερους συντελεστές δόμησης.

Δεν θα ισχύσει τελικά η διάταξη του νέου οικιστικού νόμου που προβλέπει χαμηλότερους συντελεστές δόμησης για περισσότερους ελεύθερους χώρους. Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ προχωρεί στην τροποποίηση της διάταξης, επειδή παρατηρούνται ισχυρές αντιδράσεις στην αγορά γης και διαμερισμάτων. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, εντός του Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή και να ψηφισθεί ο νέος γενικός οικοδομικός κανονισμός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα στον Α'όμιλο για την προκριματική φάση του Ευρομπάσκετ

Στην κλήρωση των ομίλων για την προκριματική φάση του Ευρομπάσκετ '99, η τελική φάση του οποίου θα γίνει στη Γαλλία, η εθνική μας ομάδα των ανδρών ορίστηκε στον Α' όμιλο με αντιπάλους τις Γερμανία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Σλοβακία.

Στη Φρανκφούρτη προπονείται ο Ολυμπιακός.

Σε προπονητικό κέντρο κοντά στην Φρανκφούρτη θα "κτίζεται" από σήμερα και για τις δύο επόμενες εβδομάδες, ο "νέος" Ολυμπιακός, αφού οι "ερυθρόλευκοι" αναχώρησαν το πρωί με προορισμό την Γερμανία, όπου και θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών Ελλάδας. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν ο Δημήτρης Καλύκας και ο Αλέκος Κακλαμάνος, οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα δοθούν "δανεικοί".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,91, γαλλικό φράγκο προς 47,11, λίρα Αγγλίας προς 469,11, ελβετικό φράγκο προς 191,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,54, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 314,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί 19 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 33 και 21 με 30 αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 7 July 1997 - 20:00:14 UTC