Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συζητηθούν τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.
- Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συνομιλιών Κληρίδης-Ντενκτάς για το Κυπριακό.
- Προβλήματα στο χώρο της Υγείας, απο την απεργία των φαρμακοποιών και των γιατρών Αττικής.
- Εντονες αντιδράσεις των κοινοταρχών όλης τη χώρας για το πρόγραμμα Καποδίστριας.
- Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην περιοχή Πεστών στα Γιάννενα και στην Ιο.
- Δεν ευνοούν οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, αναφέρεται σε έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής.
- Σειρά μέτρων για τη θωράκιση της μεθορίου, εξήγγειλε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος.
- Δύο νεκροί και τρείς τραυματίες απο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών- Τριπόλεως.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη Σλοβενία νίκησε η εθνική ομάδα μπάσκετ παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελγίου.
- Στη Γερμανία θα προετοιμαστεί η ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.
- Ανοιχτό το θέμα του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό.
- Τέταρτη συνεχή νίκη της εθνικής μας ομάδα υδατοσφαίρισης στην Πράγα.
- Τραυματίστηκε ο πρωταθλητής της ιστιοπλοίας,Αιμίλιος Παπαθανασίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συζητηθούν τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων της κυβέρνησης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και η πολιτική στρατηγική και οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα,αναμένεται να συζητηθούν μεθαύριο Δευτέρα στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος, όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για την Μαδρίτη.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συνομιλιών Κληρίδης-Ντεκτάς για το Κυπριακό.

Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς για το Κυπριακό, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.Πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση διζωνικής ομοσπονδίας, είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους, δήλωσε ο σύμβουλος του Ντενκτάς, σχετικά με το έγγραφο που έχει επιδοθεί προς μελέτη στους δύο ηγέτες και αναφέρεται στη Δέσμη Ιδεών Γκάλι.Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Γενεύη.

Προβλήματα στο χώρο της υγείας, απο την απεργία των φαρμακοποιών και των γιατρών Αττικής.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία το κοινού εξαιτίας της απεργίας των φαρμακοποιών μέχρι και την Τετάρτη, καθώς τα 15 διανυκτερεύοντα φαρμακεία δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του κοινού.Την ίδια ώρα όμως υπολειτουργεί και ο χώρος της Υγείας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής μέχρι και την Τετάρτη, αλλά και της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Εντονες αντιδράσεις των κοινοταρχών όλης τη χώρας για το πρόγραμμα Καποδίστριας.

Με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας αλλά και το Ευρωδικαστήριο, κατά του προγράμματος συνενώσεων ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, απειλούν οι κοινοτάρχες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα κατά γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα.

Υπο μερικό έλεγχο οι φωτιές στην περιοχή Πεστών στα Γιάννενα και στην Ιο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν στις περιοχές Πεστών Ιωαννίνων, Αμάραντος και Δίστρατος στην Κόνιτσα, Γκύζι Θήβας και Συκή Μαγνησίας.Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που μαίνεται εδώ και δύο ημέρες δύσβατη περιοχή της Ιου και μέχρι στιγμής έχει κάψει έξι χιλιάδες στρέμματα αγροτικής έκτασης.Τις πληγείσες περιοχές της Ηλείας από τις πρόσφατες πυρκαγιές,επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο.

Δεν ευνοούν οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, αναφέρεται σε έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Τα πολιτικά και οικονομικά δεδομένα της Τουρκίας δεν επιτρέπουν την έναρξη αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές διαφορές αναφέρεται ότι οι εντάσεις στο Αιγαίο μπορούν να ξεπεραστούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την προσφυγή σε οργανισμός όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην ανάγκη να οικοδομήσει η Τουρκία σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και στην επίλυση του Κυπριακού.

Σειρά μέτρων για τη θωράκιση της μεθορίου, εξήγγειλε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σειρά μέτρων για τη θωράκιση της μεθορίου στο νομό Καστοριάς, ώστε ν'αντιμετωπισθεί η παράνομη είσοδος αλβανών λαθρομεταναστών και οι επιθέσεις και κλοπές από συμμορίες οπλισμένων Αλβανών εναντίον κατοίκων της περιοχής, εξήγγειλε ο πρόεδρος Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος.Στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων, συνελήφθη αλβανός έμπορος ναρκωτικών στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 225 κιλά χασίς, τέσσερα Καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες και 178 φυσίγγια.

Δύο νεκροί και τρείς τραυματίες απο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών- Τριπόλεως.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τρία τραυματίστηκαν σοβαρά απο σφοδρή σύγκρουση επιβατικού αυτοκινήτου με σταθμευμένο φορτηγό στην εθνική οδό Αθηνών-Τριπόλεως.Νεκροί είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου Καλαμπόκης Σωτήρης 55 ετών απο την Αγία Παρασκευή και ο γιός του Παναγιώτης 15 ετών,ενω τραυματίες η γυναίκα του Στυλιανή 45 ετών και ελαφρότερα ο άλλος του γιός βασίλης 14 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη Σλοβενία νίκησε η εθνική ομάδα μπάσκετ παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελγίου.

Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βέλγιο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Παίδων, αφού επικράτησε της αντίστοιχης της Σλοβενίας με 63-61.Ο αγώνας κρίθηκε με ένα καλάθι δύο πόντων του Πέτα, οκτώ δεύτερα από τη λήξη του.

Στη Γερμανία θα προετοιμαστεί η ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Για τη Γερμανία αναχώρησε η ΑΕΚ,όπου θα πραγματοποιήσει τα βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν.Σε δηλώσεις του ο νέος προπονητής της ομάδα Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, τόνισε οτι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Νίκας Μπαντούρου της Μπενφίκα και ήδη βρίσκεται σε τηλεφωνική επαφή μαζί του.

Ανοιχτό το θέμα του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό.

Ανοιχτό παραμένει για τον Ολυμπιακό, το θέμα του Δημήτρη Παπανικολάου, μετά την χθεσινή άκαρπή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ,Σωκράτη Κόκκαλη.Πάντως ο νεαρός μπασκετμπολίστας αναμένεται να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα και στην Ιταλία για συζητήσεις με παράγοντες της Κίντερ.

Τέταρτη συνεχή νίκη της εθνικής μας ομάδα υδατοσφαίρισης στην Πράγα.

Μία ακόμη νίκη, την τέταρτη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Πράγα, αφού επικράτησε και της Γερμανίας με 11-4. Επόμενος αντίπαλος της εθνικής μας είναι το Καζακστάν.

Τραυματίστηκε ο πρωταθλητής της ιστιοπλοίας,Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Η ατυχία κτύπησε τον πρωταθλητή μας της ιστιοπλοίας, Αιμίλιο Παπαθανασίου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ, που διεξάγεται στο Γκντανσκ της Πολωνίας.Ο νεαρός ιστιοπλόος του Ολυμπιακού τραυματίσθηκε στο γόνατο του αριστερού του ποδιού και όλα δείχνουν οτι θα χάσει το μετάλλιο,τρεις μόλις κούρσες πριν την ολοκλήρωση των αγώνων και ενώ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,20, λίρα Αγγλίας προς 475,71, ελβετικό φράγκο προς 192,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,21, τη λίρα Κύπρου προς 541,36 και την ECU προς 314,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο στη δυτική Ελλάδα, ενω στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να βρέξει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί, αλλα απο το απόγευμα στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.Στην Αττική αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατα περιόδους.Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διεθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 22 έως 32 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 12 July 1997 - 18:26:55 UTC