Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,13/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου.
- Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη συμφωνία της Μαδρίτης, ο Κώστας Σκανδαλίδης.
- Στο Μοντρέ της Ελβετίας τον Αυγούστο, ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Κληρίδη-Ντεκτάς.
- Δεν εξαγγέλουν νέα απεργία οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.Μέχρι την Τετάρτη η απεργία των φαρμακοποιών σε Αθήνα και Πειραιά.
- Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στο ΑΣΚΡΥ Θήβας.
- Μειώνεται ο φόρος καταναλώσης στα παλαιάς τεχολογίας αυτοκίνητα.
- Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος οδηγού ταξί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Για την υποψηφιότητα της Αθήνας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 θα ενημερωθεί αύριο ο Κώστας Καραμανλής.
- Ενα ακόμα ασημένιο μετάλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα στίβου στο βαλκανικό πρωτάθλημα .
- Την Κροατία αντιμετωπίζει στις 20:00 η εθνική ομάδα μπάσκετ Παίδων στο ευρωπαικό πρωτάθλημα του Βελγίου.
- Πέμπτη νίκη της εθνικής ομάδας νεανίδων υδατοσφαίρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Νικητής στα 100 μέτρα ο Παπαδιάς στο μήτινγκ στίβου "Τοφάλεια"

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου.

Τα αποτελέσματα της συμφωνίας Σημίτη-Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη καθώς και όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.Ο κ.Σημίτης είχε ζητήσει τη σύγκληση του ΕΓ πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, προκειμένου να συζητηθούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και η πολιτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη συμφωνία της Μαδρίτης, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη συμφωνία της Μαδρίτης ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, επικρίνοντας ταυτόχρονα όσους δραματοποιούν τις κινήσεις της κυβέρνησης, για να βγουν από την ακινησία τα εθνικά μας θέματα.Τέλος, υπογράμμισε οτι η δυνατότητα να αποκατασταθεί το κλίμα ασφάλειας στο Αιγαίο θα δοκιμασθεί στην πράξη από την πολιτική της Αγκυρας.Από την πλευρά του, ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εκτιμά οτι η συμφωνια της Μαδρίτης μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην κατεύθυνση της επίλυσης των ελληνοτουρκικών αφού, όπως υποστηρίζει, ανοίγει το δρόμο στην προοπτική της σταδιακής αντιμετώπισης των ελληνοτουρκικών ζητημάτων με νομικά μέσα. Επίσης, ο κ.Κρανιδιώτης πιστεύει οτι η συμφωνία διευκολύνει τις προσπάθειες στο Κυπριακό, καθώς προδιαγράφειτην αποδοχή της Χάγης από την Τουρκία, είτε για την οροθέτηση της υφαλοκρηπίδας, είτε για το ζήτημα των Ιμίων, ως τον επόμενο στόχο της κυβέρνησης.Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, θα επισκεφθεί την Δευτέρα πρόεδρος του Συνασπισμού,Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος έχει ζητήσει για το θέμα αυτό να ενημερώσει η κυβέρνηση τη βουλή και να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Στο Μοντρέ της Ελβετίας τον Αυγούστο, ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Κληρίδη-Ντεκτάς.

Στο Μοντρέ της Ελβετίας θα συνεχισθούν από τις 11 Αυγούστου οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς με τη συζήτηση επί του τροποποιημένου εγγράφου που επέδωσε στις δύο πλευρές η γενικη γραμματεία του ΟΗΕ.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σημείο διαφωνίας συνεχίζει να αποτελεί το θέμα της Ευρωπαίκής προοπτικής της Κύπρου, καθώς ο Ραούφ Ντενκτάς απείλησε με εμπλοκή της διαδικασίας εάν τα Ηνωμένα Εθνη δεν εξέφραζαν αντίθεση στην εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να συμπεριλάβει την Κύπρο στις χώρες που θα αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.Η αντίδραση του κύπριου προέδρου ήταν άμεση και φαίρεται οτι απείλησε με τη σειρά του με αποχώρηση εάν περάσει ο εκβιασμός Ντενκτάς.Αύριο οι κ.Κληρίδης και Ντενκτάς θα έχουν ξεχωριστές συνομιλίες με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Δεν εξαγγέλουν νέα απεργία οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.Μέχρι την Τετάρτη η απεργία των φαρμακοποιών σε Αθήνα και Πειραιά.

Φουντώνουν οι ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης που μαστίζει το χώρο της Υγείας, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να μην εξαγγείλει νέα απεργία και παράλληλα να επανεξετάσει το ζήτημα της εκτέλεσης των συνταγών επί πιστώσει, μετά την συνάντηση που θα έχει με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα την ερχόμενη Τρίτη. Αντιθέτως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίησή τους έως την Τετάρτη.Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών-Πειραιώς, ενώ από αύριο ξεκινούν 48ωρη απεργία και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στο ΑΣΚΡΥ Θήβας.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Ασκρι Θήβας, στην κατάσβεση της οποίας μετέχουν 10 πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και 15 δασοκομάντος.Αυριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκή ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων, τις νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο να εξειδικευθούν τα μέτρα για την αναδάσωση του Σέϊχ Σου.

Μειώνεται ο φόρος καταναλώσης στα παλαιάς τεχολογίας αυτοκίνητα.

Την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα των σημερινών εφημερίδων. Το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ υποστηρίζει οτι το μέτρο θα ισχύσει απο 1η Ιανουαρίου 1998. Επίσης θα μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης αλλά θα επιβληθεί ενας νέος φόρος στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος οδηγού ταξί.

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται τελικά ο θάνατος του οδηγού ταξί Ευάγγελου Λεζέ, τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.Οπως απέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση το θύμα είχε δεχθεί σφαίρα κάτω από τον ώμο από όπλο 22 χιλιοστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την υποψηφιότητα της Αθήνας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 θα ενημερωθεί αύριο ο Κώστας Καραμανλής.

Με επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,Κώστα Καραμανλή, εγκανιάζεται αύριο στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κύκλος της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων σχετικά με την υποψηφιότητα της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.Ο κ.Καραμανλής θα ενημερωθεί για την πορεία της διεκδίκησης, από την Πρόεδρο του ``Αθήνα 2004`` Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη,ενω ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.Στο μεταξύ δύο μέλη της ΔΟΕ βρίσκονται στην Αθήνα για να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική υποψηφιότητα.

Ενα ακόμα ασημένιο μετάλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα στίβου στο βαλκανικό πρωτάθλημα .

Ενα ακόμη ασημένιο μετάλλιο, προστέθηκε στη συλλογή της εθνικής μας ομάδας στίβου που παίρνει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα για τις κατηγορίες εφήβων- νεανίδων, το οποίο διεξάγεται στη Σμύρνη της Τουρκίας.Η Φωτεινή Θεοδωρακοπούλου στα 5.000μ. βάδην, πήρε την δεύτερη θέση πίσω από την Ρουμάνα Αντζελα Σογιάτι

Την Κροατία αντιμετωπίζει στις 20:00 η εθνική ομάδα μπάσκετ Παίδων στο ευρωπαικό πρωτάθλημα του Βελγίου.

Την Κροατία θα αντιμετωπίσει απόψε στις 20:00 η εθνική μας ομάδα μπάσκετ Παίδων στο ευρωπαικό πρωτάθλημα του Βελγίου.Η ελληνική ομάδα επικράτησε χθές επι της Ιταλίας με 67-65. . Πέμπτη νίκη της εθνικής ομάδας νεανίδων υδατοσφαίρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εθνικής μας ομάδας νεανίδων υδατοσφαίρισης σημείωσε την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Πράγα, αφού επικράτησε με 9-4 του Καζακστάν.Η εθνική μας θα παίξει αύριο με την Ιταλία για τα προημιτελικά.

Νικητής στα 100 μέτρα ο Παπαδιάς στο μήτινγκ στίβου "Τοφάλεια"

Νικητής στα 100 μέτρα του μήτινγκ στίβου ``Τοφάλεια``, που έγινε στο στάδιο της Πάτρας, αναδείχθηκε ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας, Χάρης Παπαδιάς.Την δεύτερη θέση πήρε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος με 10.32 και την τρίτη ο Γιάννης Ζησιμίδης με 10.38. Στο μεταξύ, τα 100 μέτρα γυναικών κέρδισε η Κατερίνα Θάνου με 11.45.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,20, λίρα Αγγλίας προς 475,71, ελβετικό φράγκο προς 192,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,21, τη λίρα Κύπρου προς 541,36 και την ECU προς 314,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά.Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 18 έως 30 βαθμούς,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 έως 33 και στα νησιά απο 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο στην Αττική, ενω στη Θεσσαλονίκη θα συννεφιάσει τοπικά μόνο το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 22 έως 32 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 13 July 1997 - 19:55:25 UTC