Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαδοχικές συναντήσεις με το Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ έχουν στη Νέα Υόρκη οι Κληρίδης - Ντενκτάς.
- Τη διενέργεια εξέτασης για τυχόν ελλείψεις φαρμάκων λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.
- Σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι γιατροί του ΙΚΑ και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά.
- Με νέες κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο προειδοποίησαν οι αγρότες το υπουργείο Γεωργίας.
- Για τη συμφωνία της Μαδρίτης ενημέρωσε ο Κώστας Σημίτης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Συνεδριάζει το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά. Συνάντηση το μεσημέρι με τον Κώστα Σκαναλίδη είχε ο πρωθυπουργός.
- Επτά νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας, και 28 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την Κωνσταντινούπολη.
- Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Βροντού στον Ολυμπο. Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για την αναδάσωση του Σέιχ Σου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαδοχικές συναντήσεις με το Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ έχουν στη Νέα Υόρκη οι Κληρίδης - Ντενκτάς.

Εμπιστευτική χαρακτήρισε ο αμερικανός απεσταλμένος για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, την συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, αρνούμενος να μπεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Από την πλευρά του, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι όντως θα ενεργοποιηθεί ο αμερικανικός παράγοντας, αλλά δεν ξέρει πότε θα μεταβεί στην Κύπρο ο κ.Χόλμπρουκ. Ο κ. Κληρίδης είχε συνάντηση και με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ.

Τη διενέργεια εξέτασης για τυχόν ελλείψεις φαρμάκων λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν επιδράσεις στην υγεία των πολιτών από την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελιας Πρωτοδικών, εξαιτίας της απεργίας των φαρμακοποιών Αθηνών- Πειραιώς μέχρι την Τετάρτη, οι οποιοι από αύριο δεν θα χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει, επειδή οι ασφαλιστικοί οργανισμοί τους οφείλουν περίπου 20 δις από την εξόφληση συνταγών. Για την άρση του αδιεξόδου συναντώνται αύριο εκπρόσωποι του ΠΦΣ με τις ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης.

Σαρανταοχτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι γιατροί του ΙΚΑ και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά.

Αναστάτωση όμως επικρατεί για τρίτη εβδομάδα και στο χώρο της Υγείας από την 48ωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποιούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι αντιδρούν στις ρυθμίσεις για το νέο μισθολόγιο. Μέχρι την Τετάρτη συνεχίζουν την απεργία τους και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα απεργήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας.

Με νέες κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο προειδοποίησαν οι αγρότες το υπουργείο Γεωργίας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο διοργάνωσης νέων αγροτικών κινητοποιήσεων το Σεπτέμβριο, εάν το υπουργείο Γεωργίας δεν δώσει λύση στα σοβαρά αγροτικά προβλήματα, όπως είχε δεσμεύτει στις προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, άφησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτών, Γιάννης Πατάκης, μετά την συνάντηση που είχε στη Λάρισα με τον υπουργό Γεωργίας.

Για τη συμφωνία της Μαδρίτης ενημέρωσε ο Κώστας Σημίτης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φιλική και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, όπου τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Με τον κ. Στεφανόπουλο συναντήθηκε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Κωνσταντόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη ενημέρωσης της Βουλής από την κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία της Μαδρίτης.

Συνεδριάζει το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά. Συνάντηση το μεσημέρι με τον Κώστα Σκαναλίδη είχε ο πρωθυπουργός.

Ανταλλαγή απόψεων για τις αμέσως προσεχείς κομματικές διεργασίες, έγινε το μεσημέρι κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη. Ο πρωθυπουργός απέναντι στην πειθώ της δύναμης επιλέγει τη δύναμη της πειθούς, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του κ. Σκανδαλίδη, όπου καλούσε τον πρωθυπουργό να πάρει το μαστίγιο, για εκείνους που αντιδρούν στη συμφωνία της Μαδρίτης. Τα ελληνοτουρκικά συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Επτά νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας, και 28 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Επτά νεκροί, ανάμεσα τους και ένας Ελληνας, και 28 τραυματίες, είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην περιοχή Κοτσαελί της Κωνσταντινούπολης, όταν τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε έλληνες, ρώσους και πολωνούς τουρίστες συγκρούσθηκε μετωπικά με νταλίκα. Νεκρός είναι ο 22χρονος Δημήτριος Λιάπης, ενώ άλλοι δύο Ελληνες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Βροντού στον Ολυμπο. Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για την αναδάσωση του Σέιχ Σου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στην τοποθεσία Μπαρμπαλάς της περιοχής Βροντού, στον Ολυμπο, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του υπουργείου Γεωργίας και τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, για την εξειδίκευση των μέτρων για την αναδάσωση του Σέιχ Σου και την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο και ενημερώθηκε για την πορεία της υποψηφιότητας της Αθήνας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδευόταν από τους πρωην Υφυπουργούς Αθλητισμού και νυν Βουλευτές, Φάννη Πάλλη-Πετραλιά, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και βαγγέλη Μεϊμαράκη και παρακολούθησε την παρουσίαση του "Αθήνα 2004". Ο κ. Καραμανλής μετά το τέλος της επίσκεψης δήλωσε ότι η ενημέρωση ήταν πλήρης αν και μένουν κάποια ερωτηματικά που αφορούν κυρίως την κυβέρνηση.

Στη διοίκηση του ΤΑΚ Ολυμπιακός φορτώνει την ευθύνη για την αποχώρησή του απο την ομάδα, ο διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Σιγάλας, με σημερινή έγγραφη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα, με αφορμή την μεταγραφή του στην ιταλική Στεφανέλ. "Εχω τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί ξέρω τι έκανα για να μείνω, όπως επίσης και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνωρίζουν πολύ καλά τι δεν έκαναν για να με κρατήσουν. Κάναμε όλοι μας τις επιλογές μας και αναλάβαμε τις ευθύνες μας και αυτό πρέπει να είναι απ' όλους σεβαστό", τονίζει, μεταξύ των άλλων, ο Σιγάλας.

Ενδεκα φιλικά παιχνίδια έκλεισε ο Παναθηναϊκός στο διάστημα της προετοιμασίας του, εντός και εκτός Ελλάδας. Οι φιλικοί αυτοί αγώνες θα διεξαχθούν 1 με 18 Αυγούστου, ενώ στο διάστημα 20 με 24 Αυγούστου θα γίνουν δύο ακόμη φιλικά ματς. Τα πιό σημαντικά φιλικά του Παναθηναϊκού στην Ιταλία, είναι με την πανίσχυρη Πάρμα, την Πεσκάρα και την Περούτζια.

Η διεθνής ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού (ΙΑΑΦ) αποφάσισε σήμερα ότι μερικοί από τους πρωταθλητές του παγκόσμιου στίβου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα στην Αθήνα, θα λάβουν μέρος στους αγώνες, με την παροχή κάρτας ελεύθερης συμμετοχής. Μερικοί από τους πρωταθλητές που θα έλθουν στη χώρα μας με την απόφαση της ΙΑΑΦ, είναι ο διπλός χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200 και τα 400 μέτρα Μάϊκλ Τζόνσον, ο δεκαθλητής Νταν Ο'Μπράϊαν και οι πρωταθλήτριες των δρόμων ταχύτητας Γκέϊλ Ντίβερς και Γκουέν Τόρενς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,13, γαλλικό φράγκο προς 47,06, λίρα Αγγλίας προς 481,31, ελβετικό φράγκο προς 193,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,25, τη λίρα Κύπρου προς 539,91 και την ECU προς 314,16 δραχμές.

Με μικρή άνοδο 0,59% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 1600,90 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,8 δισ. δρχ. Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές των Επενδύσεων ο δείκτης των οποίων κατέγραψε κέρδη 3,47%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 34 και 20 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 14 July 1997 - 18:00:16 UTC