Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χάος και σήμερα για τους ασφαλισμένου, καθώς πολλά φαρμακεία δεν χορηγούσαν φάρμακα επί πιστώσει.
- Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία του οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ από την Πέμπτη ξεκινούν 48ωρη οι γιατροί του ΙΚΑ όλης της χώρας.
- Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα οικονομικά μέτρα για τη σύγκλιση της χώρας μας με την Ε.Ε. δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Τη διαφωνία του για τη συμφωνία της Μαδρίτης εκφράζει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Γεράσιμος Αρσένης.
- Παρέμβαση του Κώστα Σημίτη για την επιλογή μάνατζερ στις ΔΕΚΟ.
- Σύγκρουση βιομηχανών - σούπερ μάρκετ για τις τιμές των προϊόντων.
- Αφαντοι οι δολοφόνοι του 38χρονου λοχαγού Ελευθέριου Ζέπου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χάος και σήμερα για τους ασφαλισμένου, καθώς πολλά φαρμακεία δεν χορηγούσαν φάρμακα επί πιστώσει.

Σύγχυση επικρατεί στους ασφαλισμένους, καθώς σήμερα πολλοί φαρμακοποιοί διέκοψαν τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής εξακολουθεί να τα χορηγεί επί πιστώσει με εξαίρεση τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο και τον ΟΓΑ, ο οποίος απειλεί με μηνύσεις και καταγγελίες συμβάσεων, εάν διακοπεί η πίστωση στους ασφαλισμένους.Αύριο συνεδριάζει η γενική συνέλευση φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις.

Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία του οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ από την Πέμπτη ξεκινούν 48ωρη οι γιατροί του ΙΚΑ όλης της χώρας.

Αναστάτωση επικρατεί όμως και στα νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί Αθήνας- Πειραιά συνεχίζουν την απεργία τους,ενώ από την Πέμπτη ξεκινούν 48ωρη απεργία και οι γιατροί του ΙΚΑ όλης της χώρας.Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζήτησε την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, το οποίο εισάγεται απόψε προς συζήτηση στη Βουλή.

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα οικονομικά μέτρα για τη σύγκλιση της χώρας μας με την Ε.Ε. δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Χωρίς νέα οικονομικά μέτρα θα προχωρήσει η ευρωπαϊκή σύγκλιση, δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την σύσκεψη που είχε με τονπρωθυπουργό και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία εξετάσθηκαν οι διεθνείς εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε σχέση με τη συγκρότηση της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης.

Τη διαφωνία του για τη συμφωνία της Μαδρίτης εκφράζει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Γεράσιμος Αρσένης.

Την διαφωνία του στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τη συμφωνία της Μαδρίτης, κατέθεσε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Γεράσιμος Αρσένης, όπου μεταξύ άλλων προτείνει ένα πλαίσιο αρχών για τη διαμόρφωση μίας εθνικής στρατηγικής.Για πλημμελή ενημέρωση της αντιπολίτευσης και του λαού για τη συμφωνια, έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής.Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε οτι ο πρωθυπουργός είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για να τους ενημερώσει, εφόσον το ζητήσουν.

Παρέμβαση του Κώστα Σημίτη για την επιλογή μάνατζερ στις ΔΕΚΟ.

Ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή προσώπων που θα τεθούν επικεφαλής των εποπτευομένων από το υπουργείο Μεταφορών, ζήτησε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρη Καστανίδη. Υπενθυμίζεται οτι έχουν προταθεί πέντε πρόσωπα για κάθε ΔΕΚΟ, από διεθνείς εταιρίες που επεξεργάστηκαν ολα τα στοιχεία των υποψηφίων.

Σύγκρουση βιομηχανών - σούπερ μάρκετ για τις τιμές των προϊόντων.

Ανοικτή σύγκρουση μεταξύ βιομηχάνων και σούπερ-μάρκετ.Ο ΣΕΒ τροφίμων παρουσίασε μελέτη από την οποία προκύπτει οτι εάν τα σούπερ μάρκετ μετακύληαν στην κατανάλωση τις προσφερόμενες εκπτώσεις από τους παραγωγούς, τα προϊόντα θα ήταν κατά 15% φθηνότερα.Ο ΣΕΒ τροφίμων προτίθεται να προσφύγει στην επιτροπή ανταγωνισμού του υπουργείου Εμπορίου

Αφαντοι οι δολοφόνοι του 38χρονου λοχαγού Ελευθέριου Ζέπου.

Αφαντοι παραμένουν οι δράστες, οι οποίοι το πρωί σκότωσαν στην Καλλίπολη Πειραιά, τον 38χρονο λοχαγό Ελευθέριο Ζέπο.Το θύμα περίμενε το υπηρεσιακό λεωφορείο για να μεταβεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Γυναικών στο Γουδί όπου υπηρετούσε, όταν οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον πυροβόλησαν δύο φορές με κυνηγετικό όπλο και άλλες δύο με περίστροφο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάνει τελικά και τον Παπανικολάου η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, μετά τους Ρίβερς και Σιγάλα, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενταχθεί στην ιταλική Κίντερ Μπολόνια. Ο Παπανικολάου υποστήριξε ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει ο Ολυμπιακός για την παραμονή του παίχτη ως το Φεβρουάριο του '98 είναι πλαστογραφημένο από ανθρώπους του συλλόγου. Τόνισε πως η συμφωνία ήταν μέχρι το καλοκαίρι του '97 και ότι ο όρος για παράταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μπήκε εκ των υστέρων. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας τόνισε, ότι η υπόθεση του ερευνάται ήδη από την ΦΙΜΠΑ, καθώς η ιταλική ομάδα έχει καταθέσει σχετικό φάκελλο. Σε περίπτωση που δικαιωθεί θα υπογράψει για ένα συν ένα χρόνο το Σεπτέμβριο στην Κίντερ, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα ενταχθεί από το Φεβρουάριο με συμβόλαιο 1,5 χρόνου. Διευκρίνισε, πάντως, ότι κι αν αυτό συμβεί θα γυμνάζεται μόνος του και σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Τέλος, επιτέθηκε και πάλι στον προπονητή Ντούσαν Ιβκοβιτς και είπε πως είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αποχωρεί.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,05, γαλλικό φράγκο προς 47,09, λίρα Αγγλίας προς 481,15, ελβετικό φράγκο προς 193,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,63, τη λίρα Κύπρου προς 544,10 και την ECU προς 314,19 δραχμές.

Με υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε και πάλι κάτω απο το φράγμα των 1600 μονάδων. Εκλεισε στις 1590,33 μονάδες σημειώνοντας υποχώρηση κατά 0,66%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 12,9 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, που στο βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 20 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 34 και στα νησιά 23 με 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με σποραδικές βροχές, ασθενείς έως μέτριους και τοπικά ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 23 με 32 και 23 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 1997 - 17:00:19 UTC