Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνουν οι εφοριακοί.
- Εκτονώνεται η αντιδικία βιομηχάνων τροφίμων - σούπερ μάρκετ. Συμφώνησαν ότι δεν θα επιβάλλουν αυξήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.
- Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της απεργίας των γιατρών.
- Αρχίζουν αύριο στο Ναύπλιο οι εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το πρόγραμμα "Καποδίστριας".
- Η Τουρκία εκτίθεται με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.
- Ανησυχία στη Λευκωσία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από το ψευδοκράτος επ'ευκαιρία της 23ης επετείου εισβολής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνουν οι εφοριακοί.

Τις προτάσεις τους για την ελληνική οικονομία, παρουσίασαν οι εφοριακοί μετά την συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, όπου μεταξύ άλλων, προτείνουν την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κατά 20%, την διεύρυνση των εισοδηματικών κλιμακίων, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2 εκατομμύρια δραχμές για όλους τους μικρομεσαίους, καθώς και την εφαρμογή του πόθεν έσχες σε όλους τους φορολογούμενους.

Εκτονώνεται η αντιδικία βιομηχάνων τροφίμων - σούπερ μάρκετ. Συμφώνησαν ότι δεν θα επιβάλλουν αυξήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι βιομήχανοι τροφίμων και οι ιδιοκτήτες σούπερ- μάρκετ, μετά τις συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι των δύο κλάδων με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε οτι οι δύο πλευρές δεν θα επιβάλλουν αυξήσεις μέχρι το τέλος του '97. Αποφασίσθηκε επίσης η δημιουργία μικτής επιτροπής, υπό την εποπτεία του υπουργείου η οποία θα εξετάσει τα προβλήματα των δύο κλάδων.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της απεργίας των γιατρών.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας των απεργίας των γιατρών. Στην Αθήνα, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών - Πειραιώς πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατην κατ'αρχήν ψήφιση από τη Βουλή χθες, του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Τετράωρη όμως στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Αρχίζουν αύριο στο Ναύπλιο οι εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το πρόγραμμα "Καποδίστριας".

Αρχίζουν αύριο στο Ναύπλιο οι εργασίες της συνόδου της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες θα απασχολήσει το πρόγραμμα ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, που αφορά τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων όλης της χώρας.Το πρόγραμμα αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοτάρχες όλης της χώρας θα πραγματοποιήσουν αύριο στο Ναύπλιο συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η Τουρκία εκτίθεται με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Φαινόμενα που αντιστρατεύονται το πνεύμα που αναδύεται από τη συμφωνία της Μαδρίτης, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις πρόσφατες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας οτι με τον τρόπο εκτίθεται η Τουρκία, την στιγμή που η Ελλάδα λαμβάνει όλα τα μέτρα για να διατυπώσει την αντίθεσή της. Κριτική στη συμφωνία άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.Οικονόμου, Παπαθεμελής, Κηπουργός και Βερυβάκης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

Ανησυχία στη Λευκωσία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από το ψευδοκράτος επ'ευκαιρία της 23ης επετείου εισβολής.

Θετική χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών,Γ.Παπανδρέου την απόφαση της Ε.Ε για την ένταξη της Κύπρου, καθώς και τις δηλώσεις βαν ντε Μπρουκ οτι το θέμα της Κύπρου δεν μπορεί να είναι σε ομηρία από την πλευρά της Τουρκίας. Στη Λευκωσία όμως επικρατει ανησυχία, εξαιτίας των εκδηλώσεων που διοργανώνει το ψευδοκράτος για την 23η επέτειο από την εισβολή στο νησί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου έχει τεράστια σημασία γιατί αποτελεί ένα μεγάλο επικοινωνιακό και πολιτικό γεγονός, που θα προβάλει το θετικό και αισιόδοξο εαυτό μας και όχι το μίζερο και προβληματικό που βγαίνει συνήθως προς τα έξω, αδικώντας τη χώρα μας και τους πολίτες της, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σημερινή επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου. Ο υπουργός, που ενημερώθηκε για την πορεία των προετοιμασιών των αγώνων, τόνισε πως είναι βέβαιος για την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης που συμπίπτει με τη στιγμή της κρίσης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαραβάκος θα κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλλα του οποίου αγωνίστηκε 10 χρόνια και γνώρισε την καταξίωση. Ο ποδοσφαιριστής, που στο τέλος του μήνα γίνεται 37 χρόνων, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη και συμφώνησαν στην επανένταξη του στους πράσινους όπου και θα "κρεμάσει" τα παπούτσια του. Ο Σαραβάκος ήταν εκτός δράσης στο τελευταίο πρωτάθλημα, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή εκδίκαση της πολύκροτης έφεσης του ποδοσφαιριστή Ευριπίδη Κατσαβού, ο οποίος προετοιμάζεται με την ΑΕΚ, κατά της απόφασης της ΕΕΟΔΕΠ της ΕΠΑΕ, η οποία του επέβαλε ποινή οκτάμηνης διακοπής του συμβολαίου του, επειδή διαπραγματευόταν με τη νέα ομάδα του, ενώ έπαιζε ακόμη στη Βέροια. Στην εκδίκαση της υπόθεσης παραβρέθηκαν και είκοσι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, προπηλάκισαν τον δικηγόρο της Βέροιας. Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος από τη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Τροχανά και ο μεγαλομέτοχος επανήλθε δριμύτερος με επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, με την οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, ενώ παράλληλα επιτίθεται σε όσους τόλμησαν να την αμφισβητήσουν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,45, γαλλικό φράγκο προς 47,21, λίρα Αγγλίας προς 477,23, ελβετικό φράγκο προς 193,19, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,54, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 314,49 δραχμές.

Καθοδική πορεία, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, ακολούθησαν σήμερα οι τιμές των μετοχών, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει απώλειες 1, 04%, κλείνοντας στις 1556,46 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε στα 13,7 δισεκατομμύρια δραχμές. Και νέα πτώση παρουσίασε η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ και έκλεισε στις 6.196 δραχμές, μειωμένη κατά 55 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με πιθανότητα σποραδικών βροχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 17 July 1997 - 18:00:17 UTC