Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/07/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιδιαίτερη σημασία θα έχουν για το ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές εκλογές, τόνισε στην ΚΕ του κόμματος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Για έλλειψη ενημέρωσης κατηγόρησε η ΝΔ τον πρωθυπουργό όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά θέματα.
- Εικοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
- Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας.
- Το νομό Φωκίδας επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Με επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ακη Τσοχατζόπουλου στις χώρες της Υπερκαυκασίας.
- Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε στη Σικελία τον κυβερνήτη ελληνικού φορτηγού πλοίου "Τασος", ο οποίος καταζητείται από την Ιντερπόλ.
- Συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη γία όλο το καλοκαίρι η έκθεση "Δόξα του Βυζαντίου".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιδιαίτερη σημασία θα έχουν για το ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές εκλογές, τόνισε στην ΚΕ του κόμματος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ευρύτερη σημασία θα εχουν για το ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές εκλογές του '98 τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,κλείνοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο. Η επιτυχία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είπε ο κ. Σημίτης, θα είναι ένα μέτρο για την απήχηση της πολιτικής του και θα φανεί η εμπιστοσύνη των πολιτών ωστε να δοθεί εντολή για συνέχεια της τετραετίας.Για το πρόγραμμα "Καποδίστριας" ο κ. Σημίτης είπε οτι προέκυψε σχεδόν καθολική σύμπτωση απόψεων. Εξάλλου, ο ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων είπε οτι την επιλογή του διαλόγου η Ελλάδα πρέπει να την αντιμετωπίσει με ρεαλισμό. Με βάση και τη διεθνή εμπειρία, πρόσθεσε,θέλουμε δεν θέλουμε θα κάνουμε διάλογο, τονίζοντας οτι το ζητούμενο είναι το πλαίσιο και η θέση της χώρας μας.

Για έλλειψη ενημέρωσης κατηγόρησε η ΝΔ τον πρωθυπουργό όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε πρωτόγνωρη τη στάση του πρωθυπουργού να ενημερώνει τα κομματικά όργανα και όχι τον ελληνικό λαό για τα ελληνοτουρκικά. Επανέλαβε παράλληλα τις αντιρρήσεις της για το πρόγραμμα "Καποδίστριας". Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε σήμερα οτι το κόμμα του θεωρεί πως επιβάλλεται να γίνει κάποτε και στην Ελλάδα η πραγματική αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση, την οποία καθυστερεί,οπως είπε και η σημερινή κυβέρνηση. Για τις εκλογές στους ΟΤΑ τον επόμενο χρόνο επεσήμανε οτι το κόμμα του είναι ανοιχτό σε διάλογο για τοπικές συνεργασίες.

Εικοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Εικοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται αύριο απο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Εκδηλώσεις μνήμης αλλά και καταδίκης της τραγωδίας έχουν προγραμματισθεί για αύριο στη Λευκωσία, ενώ στα κατεχόμενα οργανώνονται προκλητικές πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη μάυρη επέτειο. Στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας βρίσκονται ήδη έξι τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ παραβρίσκεται και ο τούρκος αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός της εισβολής, Μπουλέντ Ετσεβίτ. Ανακοινώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής εξέδωσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πυροσβεστικά αεροσκάφη παίρνουν μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσή της. Εξάλλου, υπο έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η πυρκαγιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας, αφού έκαψε πάνω απο 1500 στρέμματα δάσους και 500 ελαιόδενδρα.

Το νομό Φωκίδας επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Το νομό Φωκίδας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας σε συγκέντρωση στην Ιτέα ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι δεν μπορεί να συνεχίζει ο τόπος να πηγαίνει στον κατήφορο και οτι είναι στο χέρι του κάθε Ελληνα ν'αλλάξει αυτή την κατεύθυνση. Επίσης σε συγκέντρωση στο Γαλαξίδι επεσήμανε οτι το ζήτημα είναι απο τις ομιλίες να περάσουμε στα έργα και τη δράση για ν' αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου.

Με επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ακη Τσοχατζόπουλου στις χώρες της Υπερκαυκασίας.

Με επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ολοκληρώθηκε η τετραήμερη περιοδεία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζοπουλου στις χώρες της Υπερκαυκασίας. Κληθείς απο το ΑΠΕ να σχολιάσει τις φωνές στην Τουρκία που διαβλέπουν στις ελληνικές πρωτοβουλίες στον Καύκασο και κυρίως στην αμυντική συνεργασία με την Αρμενία πρόθεση "περικύκλωσης" της Αγκυρας ο υπουργός Αμυνας δήλωσε οτι η Ελλάδα ήταν και θα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας τόσο στα Βαλκάνια οσο και στον Καύκασο και αυτό δεν θα μας εμποδίσει κανείς να το υλοποιήσουμε.

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε στη Σικελία τον κυβερνήτη ελληνικού φορτηγού πλοίου "Τασος", ο οποίος καταζητείται από την Ιντερπόλ.

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα στη Τζέλα της Σικελίας τον κυβερνήτη του ελληνικού φορτηγού πλοίου "Τάσος" Ιωάννη Μίχαλο, ο οποίος,σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, καταζητείται απο την Ιντερπόλ για το θάνατο δύο Τζαμαϊκανών λαθρεπιβατών το 1993. Εις βάρος του 61 ετών πλοίαρχου έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση απο δικαστήριο της Κολομβίας. Κατηγορείται οτι μόλις ανακάλυψε στο πλοίο του τέσσερις Τζαμαϊκανούς λαθρεπιβάτες τους έρριξε με σχεδία στη θάλασσα, ανοιχτά της Κολομβίας. Απο αυτούς επέζησαν μονο οι δύο οι οποίοι και ανέφεραν το περιστατικό στις αρχές της Μποκοτά. Ο Ελληνας καπετάνιος κρατείται σς φυλακές της Σικελίας και είναι πιθανόν να εκδοθεί στην Κολομβία.

Συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη γία όλο το καλοκαίρι η έκθεση "Δόξα του Βυζαντίου".

Τα δέκα αριστουργήματα από το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, που οι κριτικοί αποκάλεσαν το "στέμμα" της "Δόξας του Βυζαντίου", θα παραμείνουν, τελικά, στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ολόκληρο το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα απρόσμενο δώρο για τους γηγενείς και τους επισκέπτες, από τις τέσσερις γωνιές της Αμερικής και της υδρογείου, που δεν πρόλαβαν ή λαχταρούν να ξαναδούν, κάποιους έστω, από τους θησαυρούς της μοναδικής σε επιτυχία και κοσμοσυρροή έκθεσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αήττητη παραμένει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουλγαρία, καθώς στον τέταρτο αγώνα της για την διοργάνωση, συνέτριψε την αντίστοιχη της Γεωργίας με 114-78. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στα τελικά, προηγήθηκε στο ημίχρονο με 61- 38.

Την απόκτηση του Πορτορικανού Ραμόν Ρίβας, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΤΑΚ ΑΕΚ. Ο 28χρονος φορ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση (με δικαίωμα ανανέωσης για έναν χρόνο ακόμη) έναντι 650.000 δολλαρίων.

Περίπατο έκανε η εθνική μας ομάδα πόλο των εφήβων στον τέταρτο αγώνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Αβάνα της Κούβας, αφού συνέτριψε την αντίστοιχη του Μεξικού με 19-3!

Την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα επιστρέψει από το εξωτερικό ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πατρών, Σπύρος Γαλάνης, αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της παραχώρησης του Ντούσαν Βούκσεβιτς στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,50, γαλλικό φράγκο προς 47,25, λίρα Αγγλίας προς 479,08, ελβετικό φράγκο προς 193,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,12, τη λίρα Κύπρου προς 544,91 και την ECU προς 314,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός για αύριο αλλά μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς εως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 18 εως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 21 έως 36 και στα νησιά απο 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα ο καιρός αύριο θα είναι σχεδόν αίθριος ενώ στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν προσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 22 έως 36 βαθμούς και στην Θεσσαλονίκη απο 20 εως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 19 July 1997 - 18:00:15 UTC