Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντυπωσιακή τελετή στο Στάδιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
- Σε προσφυγικούς καταυλισμούς οι μισοί λαθρομετανάστες του "Σοχόλ".
- Διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων συμφώνησαν Κληρίδης-Ντενκτάς.
- Στη Φλώρινα το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.
- Διάπλου του Αιγαίου με ιστιοσανίδα έκανε ο Νίκος Κακλαμανάκης.
- Τα οικονομικά της Εκκλησίας εξετάζει η Ιερά Σύνοδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε δύο χρόνια μειώθηκε η ποινή για αθλητές που συλλαμβάνονται να κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών.
- Στην Ιταλία βρίσκεται, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος ως γνωστόν έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Κίντερ Μπολόνια.
- Μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντυπωσιακή τελετή στο Στάδιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος,θα κηρύξει το βράδυ στο Παναθηναϊκό Στάδιο την έναρξη του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου,που θα ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου.Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές απο 200 χώρες.Για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο στο Ολυμπιακό Στάδιο και στα ξενοδοχείο,όπου διαμένουν οι αθλητές, όσο και σε κάθε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.Ειδικά κυκλοφοριακά μέτρα έχουν ληφθεί για σήμερα γύρω απο το χώρο του Καλλιμάρμαρου.

Σε προσφυγικούς καταυλισμούς οι μισοί λαθρομετανάστες του "Σοχόλ".

Σε προσφυγικούς καταυλισμούς, στο Λαύριο και στη Πεντέλη μεταφέρθηκαν οι μισοί απο τους 314 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν στο υπό ουκρανική σημαία φορτηγό πλοίο, "Σοχόλ", στην Ανάβυσσο.Στο σκάφος παραμένουν οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες και για τη σίτισή τους και την παροχή βοήθειας πάρθηκαν ειδικά μέτρα απο τις λιμενικές και δημοτικές αρχές.

Διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων συμφώνησαν Κληρίδης-Ντενκτάς.

Με αποφάσεις που αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων έληξε η χθεσινή δεύτερη συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς στο σπίτι του αξιωματούχου τω Ηνωμένων Εθνών Γούσταβ Φεϊσέλ στη Λευκωσία. Συμφωνήθηκε να οριστούν εκπρόσωποι των δύο πλευρών, οι οποίοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα συλλέξουν πληροφορίες αναφορικά με τον τόπο που είναι θαμμένοι όσοι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί, ώστε να παραδοθούν τα λείψανα στις οικογένειές τους για ταφή.

Στη Φλώρινα το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Στη Φλώρινα θα δημιουργηθεί τελικά το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας,τονίζοντας οτι η λύση αυτή ήταν πρόταση της υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας οτι έχει αναπτύξει κλίμα σκανδαλολογίας.Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να καθορίσει χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα.Αυξημένα κατά 3,5% είναι από σήμερα όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Διάπλου του Αιγαίου με ιστιοσανίδα έκανε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν πάνω απο περίπου 3.000 άτομα στον ``χρυσό`` Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοίας, Νίκο Κακλαμανάκη, ο οποίος έφθασε χθές στην παραλία Καρτερού του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιώντας το όνειρο της ζωής του να κάνει τον διάπλου του Αιγαίου, όπως ο μυθικός Θησέας.

Τα οικονομικά της Εκκλησίας εξετάζει η Ιερά Σύνοδος.

Αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα οι εργασίες της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που απο τετραημέρου ασχολείται με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τη διαχείριση στα οικονομικά της εκκλησιαστικής περιουσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δύο χρόνια μειώθηκε η ποινή για αθλητές που συλλαμβάνονται να κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών.

Από τα τέσσερα στα δύο χρόνια μειώθηκε η μέγιστη ποινή που θα επιβάλεται στους αθλητές οι οποίοι θα ``συλλαμβάνονται`` γιά πρώτη φορά να κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών, όπως αποφασίστηκε χθες στο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, που διεξάγεται στην Αθήνα. Η πρόταση γιά την μείωση της ποινής αποκλεισμού που θα επιβάλεται στους αθλητές οι οποίοι κάνουν χρήση στεροειδών αναβολικών, έγινε από τις ομοσπονδίες της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Ρωσίας, αλλά βρήκε πολλούς υποστηρικτές κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου της ΙΑΑΦ, ενώ την μείωση της ποινής είχε εισηγηθεί και ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Πρίμο Νεμπιόλο.

Στην Ιταλία βρίσκεται, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος ως γνωστόν έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Κίντερ Μπολόνια.

Στην Ιταλία βρίσκεται, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος ως γνωστόν έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Κίντερ Μπολόνια. Ο διεθνής φόργουορντ, που ακόμη δεν μπορεί να αγωνιστεί και επίσημα με το ιταλικό συγκρότημα, σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στην γειτονική χώρα θα κάνει μια νέα καριέρα, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ``ερυθρόλευκου`` ΤΑΚ, Σωκράτη Κόκκαλη για την προσπάθεια που έκανε να τον κρατήσει στην ομάδα του Πειραιά. Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση του Δημήτρη Παπανικολάου θα συζητηθεί από τη ΦΙΜΠΑ στις 12 Αυγούστου στο Μόναχο.

Μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Μεγάλη νίκη με 10-8 επί της Ισπανίας σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στον δεύτερο αγώνα της για το διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,55, γαλλικό φράγκο προς 47,02, λίρα Αγγλίας προς 475,71, ελβετικό φράγκο προς 191,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,78, τη λίρα Κύπρου προς 540,00 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται σ'όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 18 εως 34 βαθμούς, στο Ιόνιο απο 20 εως 32 και στο Αιγαίο απο 22 εως 31 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 23 εως 33 βαθμούς θάχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τη νύχτα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί απο 21 εως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 1 August 1997 - 7:00:14 UTC