Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Δύναμη Αλβανίας.
- Στα Τίρανα -την Τρίτη- κλιμάκιο της ελληνικής κυβέρνησης.
- Είκοσι χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
- Σε ετοιμότητα οι αρχές για τη μόλυνση στον ποταμό 'Εβρο.
- Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Αταλάντη και Δομοκό.
- Δεν έλειψαν τα θανατηφόρα τροχαία κι αυτό το Σαββατοκύριακο.
- 'Εκρηξη στην Ποταμιά Θάσου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού ο Γκατσιούδης. Ατύχησαν στους ημιτελικούς των 100 μέτρων ο Παυλακάκης και η Θάνου.
- Χαμηλή η προσέλευση των φιλάθλων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Δύναμη Αλβανίας.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα που συμμετείχε στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία. Τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δήλωσε οτι από τα νέα στοιχεία της πολιτικής εθνικής άμυνας είναι η παρουσία και η ενεργός παρέμβαση της Ελλάδας σε περιοχές όπου κρίνεται η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια. Σε ερώτηση αν περιμένει νέες κρίσεις στο Αιγαίο, ο υπουργός είπε ότι δεν περιμένει τίποτε. Αμέσως μετά την τελετή παρουσιάστηκαν στον κ. Τσοχατζόπουλο εννέα συστήματα εκτοξευτών πυραύλων τα οποία προμηθεύτηκε η χώρα μας απο τις ΗΠΑ.

Στα Τίρανα -την Τρίτη- κλιμάκιο της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξαμελές κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, μεταβαίνει την Τρίτη στην Αλβανία για συζητήσεις εφ' όλης της ύλης με την αλβανική κυβέρνηση. Αναμένεται να παρουσιασθούν οι ελληνικές θέσεις για το ζήτημα των αλβανών λαθρομεταναστών και την αναδιοργάνωση του συστήματος φύλαξης των συνόρων απο την αλβανική πλευρά. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι ευνοϊκοί όροι υπο τους οποίους η Ελλάδα θα προχωρήσει στη χορήγηση δανείου 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αλβανία.

Είκοσι χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η μνήμη του οποίου τιμήθηκε από την κυπριακή πολιτεία και εκκλησία. Σε μήνυμά του ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης διεκήρυξε ότι η απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή αποτελεί για όλους μας πυξίδα ασφαλούς εθνικής πορείας. Τόνισε ότι η στάση του στις απευθείας συνομιλίες της Ελβετίας θα είναι δημιουργική αλλά δεν θα διστάσει να πει όχι σε λύση που δεν θα διασφαλίζει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.

Σε ετοιμότητα οι αρχές για τη μόλυνση στον ποταμό 'Εβρο.

Σε ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται για τρίτο 24ωρο η Νομαρχία 'Εβρου εξαιτίας της μόλυνσης των νερών του ποταμού Εβρου από αμωνιακές αζωτούχες ουσίες που διέρρευσαν από βουλγαρικό εργοστάσιο. Συνεργεία της Νομαρχίας συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που αποδεικνύουν ότι η ρύπανση έχει εισέλθει στην ελληνική κοίτη χωρίς να υπάρχει προς το παρόν ανησυχία.

Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Αταλάντη και Δομοκό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές που μαίνονται σε ισάριθμες περιοχές της χώρας. Η πρώτη ξέσπασε στο χωριό Μαριές Ζακύνθου και η δεύτερη στη Μαλαισίνα Αταλάντης. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Περιβόλι Δομοκού. Στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών παίρνουν μέρος και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δεν έλειψαν τα θανατηφόρα τροχαία κι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 303 τραυματίσθηκαν σε 241 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής. Στο μεταξύ, έως τις 10 το βράδυ της Κυριακής ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στους εθνικούς δρόμους.

'Εκρηξη στην Ποταμιά Θάσου.

Δύο νέοι συνελήφθησαν από την αστυνομία γιατί προκάλεσαν έκρηξη πολύ κοντά σε πευκοδάσος στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου. Διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθεί αν στόχος των δύο νέων ήταν ο εμπρησμός του δάσους της Ποταμιάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού ο Γκατσιούδης. Ατύχησαν στους ημιτελικούς των 100 μέτρων ο Παυλακάκης και η Θάνου.

Πάλαιψαν αλλά δεν κατάφεραν τελικώς να προκριθούν στους τελικούς των 100 μέτρων οι πρωταθλητές μας 'Αγγελος Παυλακάκης και Κατερίνα Θάνου. Ο Παυλακάκης σημείωσε στα ημιτελικά χρόνο 10 δεύτερα και 29 εκατοστά και αποκλείσθηκε από τον τελικό, καθώς κατετάγη έκτος. Εξάλλου, η Κατερίνα Θάνου, σημείωσε χρόνο 11''34 και δεν κατάφερε να είναι στην πρώτη τετράδα, που θα της έδινε την πρόκριση στον τελικό.

Αντιθέτως, ο ακοντιστής Κώστας Γκατζιούδης, με την πρώτη του προσπάθεια έριξε το ακόντιο στα 83 μέτρα και 32 εκατοστά, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας. Στο μήκος τόσο ο Κώστας Κουκοδήμος όσο και οι Δημήτρης Φιλινδράς και Δημήτρης Χατζόπουλος, δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό.

Χαμηλή η προσέλευση των φιλάθλων.

Στο μεταξύ, προβληματισμένη είναι η ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού από τις άδειες κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και αναζητούνται τρόποι για να αυξηθεί η προσέλευση του κοινού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,31, γαλλικό φράγκο προς 46,96, λίρα Αγγλίας προς 479,68, ελβετικό φράγκο προς 193,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,93, τη λίρα Κύπρου προς 540,58 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 312,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θ' αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 ως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 ως 33 και στα νησιά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός τη Δευτέρα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 22 ως 33 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 3 August 1997 - 18:02:10 UTC