Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διεθνώς παραδεκτή η αδιαλλαξία Ντενκτάς.
- Χωριά της Χίου επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
- Ακαρπες οι έρευνες για τη δολοφονία τουρκοκύπριου.
- Καταδίκη ζεύγους για εγκατάλειψη του παιδιού τους.
- Ειδικό τέλος της ΕΥΔΑΠ ζητούν κάτοικοι της Φωκίδας.
- Συνεργασία Αθηνών-Τιράνων για αντιμετώπιση μεθοριακών επεισοδίων.
- Δεκαεπτά νεκροί και 311 τραυματίες σε 205 τροχαία.
- Δικάζεται την Τρίτη στη Σάμο ο Τούρκος δουλέμπορος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- H εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν κατάφερε να προκριθεί στην πρώτη 8-άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
- Αντίθετα, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών σημείωσε την τεταρτη νίκη της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης.
- Ο Ζήσης Βρύζας θα παραμείνει στον ``Δικέφαλο του Βορρά``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διεθνώς παραδεκτή η αδιαλλαξία Ντενκτάς.

Παραδεκτό έγινε από το διεθνή παράγοντα ότι η αποτυχία στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό στο Μοντρέ οφείλεται αποκλειστικά στην αδιαλλαξία του Ντενκτάς, δήλωσε ο Γλαύκος Κληρίδης χθες στη Λευκωσία. Είναι φανερό πρόσθεσε, πως ο Ντενκτάς δεν πήγε στην Ελβετία για να διαπραγματευθεί, αλλά για να παρεμποδίσει την πορεία της Κύπρου προς την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός, επέκριναν τη στάση του Ντενκτάς. Ικανοποιημένος για τις συνομιλίες δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Χωριά της Χίου επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Χίο αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο δημότη Καραδαμίλων. Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας χθες περιόδευσε σε χωριά του νησιού. Στην Καλιμασιά χάραξε συμβολικά ένα μαστιχόδεντρο προκειμένου να ευλογήσει τη σοδειά τωων μαστιχοπαραγωγών. Το πρόγραμμα επίσκεψης ολοκληρώνεται το πρωί της Τρίτης, οπότε και θα αναχωρήσει από το νησί.

Ακαρπες οι έρευνες για τη δολοφονία τουρκοκύπριου.

Ακαρπες εξακολουθούν να είναι οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας σε βάρος του Τουρκοκύπριος Τζάν Νετσίπ που δέχθηκε 4 πυροβολισμούς χθες το πρωί στη Λεμεσό. Ο Νετσίπ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν ως ύποπτος σε υπόθεση κατασκοπείας υπέρ των Τούρκων μαζί με τον ομόθρησκό του, Χάρη Τσιτσεκλή, είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του.

Καταδίκη ζεύγους για εγκατάλειψη του παιδιού τους.

Σε φυλάκιση 20 μηνών καταδικάστηκαν ο Νικόλαος Βλάχος, 20 χρόνων και η Νίκη Αναστοσοπούλου 19 χρόνων, κατηγορούμενοι για έκθεση σε κίνδυνο ζωής ανηλίκου. Το ανύπαντρο ζευγάρι εγκατέλειψε αβοήθητο το 15 μηνών παιδί τους σε πάρκο της Πετρούπολης. Στη διάρκεια της δίκης το ζευγάρι αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε το παιδί και υποστήριξε ότι το θέλουν και το αγαπούν.

Ειδικό τέλος της ΕΥΔΑΠ ζητούν κάτοικοι της Φωκίδας.

Στο Φράγμα του Μόρνου είναι προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση των κατοίκων της Φωκίδας με πρωτοβουλία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Αίτημα είναι να καθιερωθεί πάγιο ειδικό τέλος υπέρ του νομού ίσο με 6% του τζίρου της ΕΥΔΑΠ, που γίνεται με βάση το νερό το οποίο διοχετεύεται στην πρωτεύουσα από τη λίμνη του Μόρνου.

Συνεργασία Αθηνών-Τιράνων για αντιμετώπιση μεθοριακών επεισοδίων.

Την ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα τονίζει σε ανακοινωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας για την αποφυγή επεισοδίων στα σύνορα των δύο χωρών, όπως αυτά που σημειώθηκαν στον Γράμμο πριν λίγες ημέρες. Η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμενη να διατηρήσει τις σχέσεις συνεργασίας και κατανόησης με την ελληνική και ζητάει από τις ελληνικές αρχές να διακρίνουν τους εγκληματίες από τους τίμιους και φτωχούς πολίτες, ώστε οι τελευταίοι να μην είναι θύματα μίας ξεπερασμένης νοοτροπίας.

Δεκαεπτά νεκροί και 311 τραυματίες σε 205 τροχαία.

Σε 205 τροχαία από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι το πρωί σήμερα σε όλη τη χώρα 17 άτομα σκοτώθηκαν και 311 τραυματίστηκαν σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας.

Δικάζεται την Τρίτη στη Σάμο ο Τούρκος δουλέμπορος.

Την Τρίτη θα προσαχθεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σάμο ο 29χρονος τούρκος δουλέμπορος Γιαχαντίρ Σεντίρ, που χθες ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή. Ο Σαντίρ με ξύλινη βάρμα μετέφερε 50 ιρακινούς λαθρομετανάστες και συνελήφθη από σκάφος του λιμεναρχείου κοντά στο Αγαθονησι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν κατάφερε να προκριθεί στην πρώτη 8-άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

H εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση της στην πρώτη 8-άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σεβίλη, αφού στον 4ο αγώνα της γιά την πρώτη φάση της διοργάνωσης αναδείχθηκε ισόπαλη 6-6 με την αντίστοιχη της Γερμανίας. Ετσι, η Ελληνική ομάδα θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον μία ισοπαλία στον σημερινό αγώνα της με την Γιουγκοσλαβία γιά να εξασφαλίσει την πρόκριση της στην πρώτη 8άδα.

Αντίθετα, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών σημείωσε την τεταρτη νίκη της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης.

Αντίθετα, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών συνέχισε την προέλαση της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης, αφού σημείωσε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας με 9-4 της αντίστοιχης της Γαλλίας. Σήμερα η Ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της γιά την πρώτη φάση της διοργάνωσης αντιμετωπίζονας την αντίστοιχη της Γερμανίας.

Ο Ζήσης Βρύζας θα παραμείνει στον ``Δικέφαλο του Βορρά``.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ απέρριψε την προσφρορά που έκανε η Εβερτον γιά την παραχώρηση του Ζήση Βρύζα και έτσι ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στον ``Δικέφαλο του Βορρά``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,30 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,31, λίρα Αγγλίας προς 463,76, ελβετικό φράγκο προς 193,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,33, τη λίρα Κύπρου προς 541,60 και την ECU προς 313,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νοτιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 34 και στα νησιά 22 με 30. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 33 και 18 με 31 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 17 August 1997 - 7:00:13 UTC