Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημαντική υπεροχή στην Αθήνα για την Ολυμπιάδα του 2004.
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Ψαρά.
- Πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου για τις συνομιλίες Μοντρέ.
- Κρουαζιέρα της Νταϊάνα στο Αιγαίο.
- Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
- Ορειβάτης τραυματίστηκε στον Ολυμπο.
- Ανταρσία σε ελληνικό αλιευτικό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Λευκή ισοπαλία Αρη - Αρτα σε αγώνα ποδοσφαίρου. - Προκρίθηκε στους ``8`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης η εθνική μας ομάδα των ανδρών.
- Τη πέμπτη συνεχή νίκη της πέτυχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντική υπεροχή στην Αθήνα για την Ολυμπιάδα του 2004.

Σημαντική υπεροχή στην Αθήνα για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 σε σχέση με τις άλλες υποψηφιότητες, δίνει πολυσέλιδη μελέτη, που συνέταξε ομάδα επιστημόνων και δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Επίσης σε αναφορά της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ η Αθήνα εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων υποψήφιων πόλεων και κυρίως της Ρώμης. Στόχος εμπρηστών έγιναν στη Σουηδία οι εγκαταστάσεις της ΚΟΝΤΑΚ, που ειναι απο τους βασικούς χορηγούς της επιτροπής διεκδίκησης της Στοκχόλμης για τους ολυμπιακούς του 2004.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Ψαρά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει σήμερα στα Ψαρά, ενω χθες απο τη Χίο αναφερόμενος στις ελλνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε την ευχή η ύφεση, που παρατηρείται μεταξύ Αθηνών και Αγκυρας να σταθεροποιηθεί και να μετατραπεί σε μόνιμη κατάσταση ειρήνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στη Χίο ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο το πρωί θα αναχωρήσει απο το νησί.

Πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου για τις συνομιλίες Μοντρέ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ, μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών στο Μοντρέ, τόνισαν οτι το συμπέρασμα είναι πως η εκκρεμότητα για το Κυπριακό δεν μπορεί να συνεχισθεί επί πολύ ακόμα, ότι επί θύραις είναι η διχοτόμηση και διαγράφεται νέα κρίση κάνοντας αναφορά στην αδιαλλαξία Ντενκτάς. Ικανοποίηση για τις συνομιλίες εξέφρασε η Αγκυρα μέσω του Ινάλ Μπατού. Ο προεδρικός απεσταλμένος κ. Χόλμπρουκ δεν θεωρεί ακόμα ώριμες τις συνθήκες για δική του παρέμβαση.

Κρουαζιέρα της Νταϊάνα στο Αιγαίο.

Την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην περιοχή της Χίου, που πραγματοποιεί ολιγοήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο αναζητούν εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς. Οι κινήσεις της πριγκήπισσας Νταϊάνας καλύπονται από άκρα μυστικότητα και κανείς δεν γνωρίζει σε ποιό ακριβώς σημείο βρίσκεται.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλεκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής τόνισε ότι δεν θα αφήσει τους τερμίτες και ταμικροσυμφέροντα που απομυζούν την ελληνική επαρχία, να ματαιώσουν την εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Οι κάτοικοι της κοινότητας Μικρόπολη Δράμας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο, συγκέντρωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια που θα καταθέσουν σήμερα στη Νομαρχία.

Ορειβάτης τραυματίστηκε στον Ολυμπο.

Πενηντάχρονη ορειβάτης τραυματίστηκε χθές όταν έπεσε σε χαράδρα βάθους 40 μέτρων στον Ολυμπο.Πρόκειται για την Αθηνά Παπανικολάου, κάτοικο Ανδρομάχης Πιερίας, η οποία μαζί με το σύζυγο της και φίλους τους έκαναν το πρωί ορειβασία στην κορφή Μίτικας του Ολυμπου. Η Παπανικολάου μεταφέρθηκε, με στρατιωτικό ελικόπτερο στο "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο της Θεσαλονίκης,όπου και νοσηλεύεται, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα της λεκάνης.

Ανταρσία σε ελληνικό αλιευτικό.

Ανταρσία εκδηλώθηκε προ διημέρου στο ελληνικό αλιευτικό "Αγιος Γεώργιος", ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά στο Κάβο Βέρντε του Ντακάρ με πλοίαρχο και δύο μηχανικούς Ελληνες και πλήρωμα 20 αλλοδαπούς. Παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων και όταν ο πλοίαρχος, Δημ. Ηλιού αποφάσισε πως έπρεπε να επιστρέψει στο Κάβο Βέρντε για επισκευή το πλήρωμα στασίασε. Οι ναύτες τραυμάτισαν τον α' μηχανικό Βαγγέλη Πρερέ και ανάγκασαν τον κυβερνήτη και το β' μηχανικό Θωμά Νανίδη να κατευθυνθούν προς το Ντακάρ, όπου αναμένεται σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευκή ισοπαλία Αρη - Αρτα σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Λευκή ισοπαλία απέσπασε ο Αρης στην Αρτα από την τοπική αναγέννηση σε αγώνα για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο στην οποία δεν παίρνουν μέρος ομάδες της Α' Εθνικής κατηγορίας. Εξάλλου, ο Εδεσσαϊκός επικράτησε 2-0 στην έδρα του της Πρέβεζας, ενώ η Καστοριά γνώρισε την ήττα στην Κρήτη από τον Εργοτέλη με 3-2. Οι επαναληπτικές συναντήσεις των 18 συναντήσεων θα διεξαχθούν στις 24 Αυγούστου.

Προκρίθηκε στους ``8`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης η εθνική μας ομάδα των ανδρών.

Χιτσκοκική πρόκριση για τους ``8`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης,πήρε η εθνική μας ομάδα των ανδρών.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το γεγονός ότι σε αγώνα της 5ης ημέρας ηττήθηκε με 6-5 από την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας, πήρε το ''εισιτήριο'' για την επόμενη φάση, αφού η Γερμανία νίκησε μόλις 13-6 τη Βουλγαρία.Η ελληνική ομάδα,η οποία πήρε την 4η θέση θα αντιμετωπίσει την Κροατία την προσεχή Τρίτη.

Τη πέμπτη συνεχή νίκη της πέτυχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών συνέχισε την προέλαση της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλης, αφού σημείωσε την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας με 7-5 της αντίστοιχης της Γερμανίας. Ετσι η Ελληνική ομάδα προκρίθηκε αήττητη στα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την Τρίτη την Ισπανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,30 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,31, λίρα Αγγλίας προς 463,76, ελβετικό φράγκο προς 193,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,33, τη λίρα Κύπρου προς 541,60 και την ECU προς 313,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 και στα νησιά από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 20 έως 32 και από 19 έως 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 18 August 1997 - 7:00:14 UTC