Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σώοι οι δυο πιλότοι των βομβαρδιστικών που κατέπεσαν χθες.
- Σήμερα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
- Ανασκεύασε τις δηλώσεις Ντίνι για το Κυπριακό η Ρώμη.
- Κυβερνητική σύσκεψη για τον πληθωρισμό.
- Και νέες καταδίκες οδηγών που είχαν καταναλώσει αλκοόλ.
- Αποφασισμένο το υπ. Δικαιοσύνης να πατάξει τα κυκλώματα στις φυλακές.
- Αύριο η κηδεία της μεγάλης ρεμπέτισας Σωτηρίας Μπέλλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο η κλήρωση των κυπέλων Ευρώπης στα οποία θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ , ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.
- Η πρωταθλήτρια του μήκους Νίκη Ξάνθου,πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ ``Διαγόρεια '97``.
- Ο ΠΑΟΚ πήρε την τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ.
- Η ΑΕΚ στον τελευταίο φιλικό αγώνα της,νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σώοι οι δυο πιλότοι των βομβαρδιστικών που κατέπεσαν χθες.

Διασώθηκαν δυο πιλότοι των βομβαρδιστικών "Α7 Κορσέρ" της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που συγκρούσθηκαν χθές το βράδυ στον αέρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και κατέπεσαν στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής Σχίζας στην Καλαμάτα.

Σήμερα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με συλλαλητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ανοίγει η αυλαία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, που διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και κυρίως την κατάργηση της επετηρίδας και τη συγκρότηση Σώματος Αξιολογητών. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, μιλώντας χθές στη Βουλή, δήλωσε οτι θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε διορθωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Ανασκεύασε τις δηλώσεις Ντίνι για το Κυπριακό η Ρώμη.

Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε η Ρώμη μετά τις εντονότατες αντίδρασεις Αθήνας και Λευκωσίας για τις δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών για το Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επικοινώνησε με τον Ιταλό ομόλογό του, Ρομάντο Πρόντι, στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσφορία του και ζήτησε διευρκινίσεις. Αμέσως μετά η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία και επιζητεί λύση, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Κυβερνητική σύσκεψη για τον πληθωρισμό.

Κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί σήμερα με αντικείμενο την περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, που αποτελεί το βασικό και δύσκολο στόχο της κυβέρνησης και για το 1998. Οι βασικές παράμετροι της οικονομικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο έτος συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Και νέες καταδίκες οδηγών που είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Αλλοι τρείς οδηγοί, που βρέθηκαν να οδηγούν υπο την επήρεια αλκοόλ καταδικάστηκαν χθες απο το δικαστήριο σε φυλακίσεις απο 7 έως 11 μήνες και χρηματικά πρόστιμα 200.000 δραχμών. Και των τριών τα οχήματα δημεύθηκαν, ενώ σε δύο απο αυτούς αφαιρέθηκε και η άδεια οδήγησης. Αυστηροί έλεγχοι σε οδηγούς με τη μέθοδο του ΑΛΚΟΤΕΣΤ πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη. Οι παραβάτες οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Αποφασισμένο το υπ. Δικαιοσύνης να πατάξει τα κυκλώματα στις φυλακές.

Την ύπαρξη κυκλωμάτων που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στις φυλακές, επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Δημόπουλο, σχετικά με την παραγγελία του υπουργού για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές οργανώνουν και αποδράσεις και διαβρώνουν συνειδήσεις με μυθώδη ποσά.

Αύριο η κηδεία της μεγάλης ρεμπέτισας Σωτηρίας Μπέλλου.

Κοντά στην αιώνια κατοικία που αναπαύεται ο μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού, ο Βασίλης Τσιτσάνης στο Α' κοιμητήριο Αθηνών, θα αναπαυθεί η Σωτηρία Μπέλλου από αύριο σε τάφο που παραχωρήθηκε - τιμής ένεκεν - από το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί αύριο στις 2.30 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ από τις δέκα το πρωί η σορός της τραγουδίστριας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο η κλήρωση των κυπέλων Ευρώπης στα οποία θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ , ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Στη Γενεύη, όπου αύριο στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση των κυπέλλων Ευρώπης, βρίσκεται τώρα το μυαλό των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ καί του ΟΦΗ. Στο τσάμπιονς λιγκ, ο Ολυμπιακός μετά από άσχημη εμφάνιση αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην Λευκορωσία με την Μοζίρ, αλλά χάρις στο 5-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στην φάση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ.

Η πρωταθλήτρια του μήκους Νίκη Ξάνθου,πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων ``Διαγόρεια '97``.

Η πρωταθλήτρια του μήκους και δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια Νίκη Ξάνθου, πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό της.Με άλμα στα έξι μέτρα και 69 εκατοστά, πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων ``Διαγόρεια '97``, που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ρόδο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, αφού στον ''μικρό'' τελικό επικράτησε 80-71 του Αρη, που κατατάχτηκε τέταρτος.Η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή κατέκτησε το διεθνές τουρνουά ``Μαυροσκούφεια '97``, που ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ στον τελευταίο φιλικό αγώνα της,νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΚ στον τελευταίο φιλικό αγώνα της,πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό με γκολ που πέτυχε ο Ντέμης Νικολαϊδης στο 24ο λεπτό. Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας καί αποτελούσε ``πρόβα-τζενεράλε`` ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 288,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 89, γαλλικό φράγκο προς 47,47, λίρα Αγγλίας προς 463,87, ελβετικό φράγκο προς 193,42, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,37, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 241,87, λίρα Κύπρου προς 541,09 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 314,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθουν νεφώσεις και πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 16 εως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 34 και στα νησιά απο 20 εως 30 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 20 έως 34 βαθμούς. Συννεφιά θα έχει και η Θεσσαλονίκη όπου το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 17 εως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 28 August 1997 - 7:00:16 UTC