Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων στις γενικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Συστρατεύομαι με τον πρωθυπουργό δηλώνει ο Χάρης Καστανίδης που φέρεται να έχει υποβάλλει την παραίτησή του.
- Καταστροφή διαμερισμάτων και αυτοκινήτων από εκρήξεις σε ισόγειο πολυκατοικίας.
- Ομαλή σχολική χρονιά προβλέπει ο Γιάννης Ανθόπουλος.
- Δύση και αμερικανοί στηρίζουν την Τουρκία δηλώνει σε συνέντευξή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Με τη Γερμανία του Χίτλερ παρομοίασε την Τουρκία ο Τσοχατζόπουλος.
- Ανοίγει σήμερα η Πανεπιστημίου μετά τα έργα συστήρησης του υπεδάφους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη ΠΑΟ επί Πανιωνίου στον πρώτο αγώνα της πρώτης αγωνιστικής. - Επιτυχίες εθνικών εφήβων μπάσκετ - χάντμπολ.
- Μέτριες εμφανίσεις Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ σε τουρνουά μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων στις γενικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αύριο Δευτέρα, λήγει οριστικά η αγωνία των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. 'Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος καταβάλλεται προσπάθεια την ίδια ημέρα να ανακοινωθούν και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Συστρατεύομαι με τον πρωθυπουργό δηλώνει ο Χάρης Καστανίδης που φέρεται να έχει υποβάλλει την παραίτησή του.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα δεχθεί αύριο στις 10 το πρωί τον Υπουργό Μεταφορών, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος φέρεται να του έχει στείλει επιστολή παραίτησης με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται οτι επικρίθηκε από τον κ. Σημίτη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή. Σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Καστανίδης τόνιζε ότι εν όψει της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό δεν επιτρέπει παρερμηνείες της πολιτικής του στάσης,η οποία είναι μία και μόνη: η συστράτευση με τον πρωθυπουργό στην κοινή προσπάθεια.

Καταστροφή διαμερισμάτων και αυτοκινήτων από εκρήξεις σε ισόγειο πολυκατοικίας.

Διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ισόγειο διαμέρισμα στην Κηπούπολη της Αττικής χθες το βράδυ, κατέστρεψαν δύο διαμερίσματα, προκάλεσαν ζημιές στα διαμερίσματα των άλλων ορόφων καθώς και των παρακείμενων πολυκατοικιών, κατέστερψαν τρία παραπλήσια αυτοκίνητα και τραυμάτισαν ελαφρά ένα διερχόμενο άτομο. Στο διαμέρισμα-αποθήκη υπήρχαν εκρηκτικά υλικά τα οποία οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούσαν σε χωματουργικές εργασίες.

Ομαλή σχολική χρονιά προβλέπει ο Γιάννης Ανθόπουλος.

Ομαλά θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος. Παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ στο νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, ο κ. Ανθόπουλος προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν απεργίες και τόνισε ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο.

Δύση και αμερικανοί στηρίζουν την Τουρκία δηλώνει σε συνέντευξή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Απάντηση στις απαράδεκτες τοποθετήσεις για το Κυπριακού του Ιταλού συναδέλφου του κ. Ντίνι δίνει ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος στην εφ'όλης της ύλης συνέντευξή του προς "Το Βήμα" και εξηγεί γιατί οι Δυτικοί, με προεξάρχοντες τους Αμερικανούς, στηρίζουν την Τουρκία. Κατηγορεί την Αγκυρα οτι με τη συμπεριφορά της μετά τη συμφωνία της Μαδρίτης, αναιρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε εκεί και τονίζει οτι δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η λύση του Κυπριακού για να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Με τη Γερμανία του Χίτλερ παρομοίασε την Τουρκία ο Τσοχατζόπουλος.

Σκληρή κριτική κατά της Τουρκίας για τη στάση της στο Κυπριακό άσκησε χθές από τη Θεσσαλονίκη και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Παρομοίασε την τακτική προσάρτησης από την Τουρκία τμήματος της βόρειας Κύπρου με την τακτική που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ όταν προσάρτησε τμήμα της Τσεχοσλοβακίας την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εξάλλου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα υπογράψει την ένταξη καμιάς άλλης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση εάν σ' αυτές δεν περιλαμβάνεται και η Κύπρος.

Ανοίγει σήμερα η Πανεπιστημίου μετά τα έργα συστήρησης του υπεδάφους.

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Πανεπιστημίου που έκλεισε μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του μετρό. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθεες ο πρόεδρος του ``ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ`` ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συνεχίζονταν όλη τη νύχτα οι εργασίες για την ενίσχυση του εδάφους. Τόνισε ότι η εταιρία θα αποκαταστήσει τις ζημιές που δημιουργήθηκαν σε διάφορα κτίρια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη ΠΑΟ επί Πανιωνίου στον πρώτο αγώνα της πρώτης αγωνιστικής.

Δυνατό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αυλαία χθες της Α' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίορου που νίκησε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τον Πανιώνιο με 3-0. Σήμερα γίνεται το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο ``δικεφάλων`` του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην Τούμπα (19:00). Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο Μαρούσι τον Εθνικό (21.15), ενώ θα γίνουν ακόμη οι αγώνες Ξάνθη-ΟΦΗ, Απόλλων Αθ.-Ιωνικός, Προοδευτική-Αθηναϊκός, Παναχαϊκή-Ηρακλής και Βέροια- Καβάλα (17.30). Η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο (19.15) με το πελοποννησιακό ντέρμπι Καλαμάτας - Πανηλειακού.

Επιτυχίες εθνικών εφήβων μπάσκετ - χάντμπολ.

Η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης εφήβων, πέτυχε και νέα νίκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αμβούργο, συντρίβοντας 100- 66 την αντίστοιχη της Ρωσίας. Εξάλλου, η εθνική χειροσφαίρισης των εφήβων, κατέκτησε τελικά την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας. Στον ``μικρό`` τελικό ηττήθηκε με 27-20 από την αντίστοιχη της Ουγγαρίας.

Μέτριες εμφανίσεις Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ σε τουρνουά μπάσκετ.

Την τέταρτη θέση στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Στον ''μικρό'' τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε με 71-59 από την ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο. Πρώτος σκόρερ των ``ερυθρολεύκων`` ο Τάρλατς που σημείωσε 20 πόντους. Επίσης, ο ΠΑΟΚ κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ της Τιβεριάδας, αφού νίκησε την PTT Αγκυρας με 77-73.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 287,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 69, γαλλικό φράγκο προς 47,45, λίρα Αγγλίας προς 465,54, ελβετικό φράγκο προς 193,14, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,31, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,44, λίρα Κύπρου προς 542,62 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς και στα νησιά τους 29 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα φθάσει τους 30 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τους 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 31 August 1997 - 7:00:13 UTC