Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπουργός Μεταφορών ανέλαβε ο Τάσος Μαντέλης.
- Ανακοινώθηκαν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Oμιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.
- Τρείς μέρες απο την επιλογή της πόλης για την Ολυμπιάδα του 2004.
- Συσκέψεις για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.
- Ξανά στην κυκλοφορία μέρος της Πανεπιστημίου.
- Εμμένει η κυβέρνηση στις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Μάρκ Χόντλερ δηλώσεις περί χρηματισμού "αθανάτων".
- Ο Ντόν Φίτζεραλντ Ντέϊ ο δεύτερος ξένος της ΑΕΚ,στο μπάσκετ ενώ ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τον Μάϊκλ Χοουκίνς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπουργός Μεταφορών ανέλαβε ο Τάσος Μαντέλης.

Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Χάρη Καστανίδη και τοποθέτησε νέο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών τον Τάσο Μαντέλη. Τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης,που κατείχε ο κ. Μαντέλης,αναλαμβάνει ο Σταύρος Μπένος. Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 11 το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για ευρύτερη κυβερνητική κρίση,ενώ ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις για τα αίτια που οδήγησαν τον κ. Καστανίδη στην παραίτηση.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ανακοινώθηκαν χθές οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.Τα δημόσια σχολεία, η επαρχία και τα κορίτσια, κέρδισαν για άλλη μια χρονιά τις πρωτιές στις φετεινές γενικές εξετάσεις.Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η βάση στην Α' δέσμη παρουσιάζει πτώση μέχρι 105 μόρια, στη Β'μικρή αύξηση 28 μόρια, στη Γ'αξιοσημείωτη πτώση μέχρι και 430 μόρια και στην Δ' αυξήσεις μέχρι και 99 μόρια και πτώση μέχρι 131 μόρια. Στα ΤΕΙ πρατηρείται πτώση σε όλες τις δέσμες.

Oμιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.

Η πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια αλλά και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το 1998 θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ,το Σάββατο.Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις προϋποθέσεις ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικό κέντρο των Βαλκανίων.Επίσης θα τονίσει τη συνέχιση των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της χώρας στην οικονομική και νομισματική ενοποίηση,την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων και στη νέα εισοδηματική πολιτική.

Τρείς μέρες απο την επιλογή της πόλης για την Ολυμπιάδα του 2004.

Τρείς μόνο ημέρες απομένουν για την ανάδειξη της πόλης που θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.Η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή αργά το απόγευμα στη Λοζάνη. Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου κάνουν λόγο για πιέσεις και προσπάθειες εξαγορασμού ψήφων μελών της ΔΟΕ.

Συσκέψεις για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις έχει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου με τις πολιτικές ηγεσίες των μεγάλων υπουργείων για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.Τα μεγάλα υπουργεία πιέζουν για αύξηση των πιστώσεων και των κονδυλίων τους για το 1998, αλλα το υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει αιτήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν.

Ξανά στην κυκλοφορία μέρος της Πανεπιστημίου.

Αποδίδεται στην κυκλοφορία μέρος της οδού Πανεπιστημίου που παρέμενε κλειστή λόγω των έργων του Μετρό.Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του "Αττικό Μετρό" θα δοθούν στην κυκλοφορία 2,5 λωρίδες της οδού για τα μέσα συγκοινωνίας.Η Τροχαία θα αποφασίσει αν θα επιτραπεί και η διέλευση ΙΧ.Επίσης ενδέχεται μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου εφόσον δεν παρουσιαστούν προβλήματα στις σημερινές εργασίες του Μετροπόντικα.

Εμμένει η κυβέρνηση στις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας.

Εμμένει το υπουργείο Παιδείας στην ψήφιση απο τη Βουλή και την άμεση εφαρμογή των αλλαγών που επιφέρει το νομοσχέδιο,το οποίο συναντά αντιδράσεις απο πλευράς εκπαιδευτικών.Σήμερα εισάγεται στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο.Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν σήμερα, αναμένεται να επικυρώσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Την ίδια μέρα δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Μάρκ Χόντλερ δηλώσεις περί χρηματισμού "αθανάτων".

"Ποτέ δεν έκανα δήλωση με την οποία να υποστηρίζω ότι είμαι γνώστης περιστατικών απόπειρας εξαγοράς ψήφων μελών της ΔΟΕ. Απλώς, εγώ δήλωσα αυτά που εσείς οι δημοσιογράφοι ισχυρίζεστε,και ακούγοντάς τα έρχονται οι υποψήφιες πόλεις και μου τα μεταφέρουν``. Τη δήλωση αυτή έκανε αργά χθες ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Μάρκ Χόντλερ, ανασκευάζοντας έτσι τα όσα φέρεται να είπε χθες το πρωί στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για εξαγορά μελών της ΔΟΕ από μεγάλες εταιρείες έναντι αδράς αμοιβής ενόψει της ψηφοφορίας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η οποία θα γίνει την Παρασκευή στη Λοζάνη.

Ο Ντόν Φίτζεραλντ Ντέϊ ο δεύτερος ξένος της ΑΕΚ,στο μπάσκετ ενώ ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τον Μάϊκλ Χοουκίνς.

Ενα ακόμη πολύμηνο σήριαλ, αυτό του δεύτερου ξένου της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, έλαβε τέλος.Από το "κιτρινόμαυρο" ΤΑΚ διέρευσε αργά χθες ότι αποκτήθηκε ο Τόντ Φίτζερλαντ Ντέι. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκάρντ,για τρισήμιση χρόνια φορούσε τη φανέλα των Μιλγουόκι και για ενάμιση των Μπόστον Σέλτικς. Και το όνομα αυτού, Μάϊκλ Χόουκινς. Ο 25χρονος Αμερικανός πλεϊ μέϊκερ θα είναι ο αντικαταστάτηςτου Ελμερ Μπένετ στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο ξένος μπασκετμπολίστας αναμένεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Εχει αγωνιστεί στο CBA αλλά και το ΝΒΑ με την ομάδα του Μπόστον Σέλτικς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 289,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 62, γαλλικό φράγκο προς 47,42, λίρα Αγγλίας προς 466,16, ελβετικό φράγκο προς 193,96, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,36, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 239,91, λίρα Κύπρου προς 542,51 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα εκτος από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 32 και στα νησιά απο 20 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 20 εως 31 και απο 19 εως 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 1997 - 7:00:13 UTC