Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,03/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Σε θέση μαχης οι εκπαιδευτικοί για την επετηρίδα.
- Με τρακτέρ και δρεπάνια αντέδρασαν κάτοικοι του Κιλελέρ στο πρόγραμμα αναγκαστικών συνενόσεων "Ι. Καποδίστριας".
- Πανηγυρική συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων απο την ιδρυτική διακήρυξη.
- Ζωή σε τρία παιδιά έδωσε με το θάνατό του ένα οχτάχρονο αγοράκι που σκοτώθηκε πέφτοντας σε φωταγωγό.
- Παρ' ολίγον τραγωδία στο λιμάνι της Πρέβεζας όταν αυτοκίνητο πέφτει από φέρυ-μπωτ στη θάλασσα, παρασύροντας άλλα τρία άτομα.
- Εξαμελή σπείρα εμπόρων ναρκωτικών εξαρθρωσε η Αστυνομία και κατέσχεσε 142 κιλά χασίς.
- Μηνυτήρια αναφορά κατά πέντε αξιωματικών, 27 στρατιωτών και της ιατροδικαστού Ζαγγελίδου, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οικογένεια του Σπύρου Ρωμιόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Σε θέση μαχης οι εκπαιδευτικοί για την επετηρίδα.

Ψηφίσθηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Υπέρ της κατάργησης της επετηρίδας τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ διαφώνησαν τα άλλα κόμματα.Ο υπουργός παιδείας κατέστησε σαφές ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση της επετηρίδας είναι οριστική. Προηγουμένως, η βουλή απέρριψε αίτημα του ΚΚΕ περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, το οποίο θα ψηφισθεί αύριο στο συνολό του, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν και νέο συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω από τη βουλή.

Με τρακτέρ και δρεπάνια αντέδρασαν κάτοικοι του Κιλελέρ στο πρόγραμμα αναγκαστικών συνενόσεων "Ι. Καποδίστριας".

Με τρακτέρ αγροτικά μηχανήματα και δρεπάνια, δεκάδες κάτοικοι των κοινοτήτων Κιλελέρ και Νέου Περιβολίου αντέδρασαν δυναμικά σήμερα στο πρόγραμμα αναγκαστικών συνενώσεων "Ι. Καποδίστριας", καταλαμβάνοντας τη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας-Βόλου. Η γραμμή έκλεισε για δύο περίπου ώρες το μεσημέρι, στο ύψος του μνημείου του Κιλελέρ, από 100 περίπου τρακτέρ και αγρότες συμβολικά, σε μνήμη της θεσσαλικής εξέγερσης του 1910. Μοναδικό αίτημα των κατοίκων είναι η για ιστορικούς λόγους της ίδρυσης δήμου του Κιλελέρ.

Πανηγυρική συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων απο την ιδρυτική διακήρυξη.

Πανηγυρική συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος. Προηγουμένως ο κ.Σημίτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργού υγείας και Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συζήτησε θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ζωή σε τρία παιδιά έδωσε με το θάνατό του ένα οχτάχρονο αγοράκι που σκοτώθηκε πέφτοντας σε φωταγωγό.

Ζωή σε τρία παιδιά, έδωσε με το θανατό του ένα οκτάχρονο αγοράκι από τα Ιωάννινα, το οποίο έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε φωταγωγό πολυκατοικίας. Το ήπαρ του μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία στην 4χρονη Ιωσηφίνα Χαραλαμπίδου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.Τα δύο νεφρά θα μεταμοσχευθούν σε ένα οκτάχρονο κορίτσι και ένα δεκάχρονο αγόρι.

Παρ' ολίγον τραγωδία στο λιμάνι της Πρέβεζας όταν αυτοκίνητο πέφτει από φέρυ-μπωτ στη θάλασσα, παρασύροντας άλλα τρία άτομα.

Ενα περίεργο ατύχημα συνέβη στο οχηματαγωγό πλοίο ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ, το οποίο ενώ βρισκόταν 50 μέτρα από το λιμάνι της Πρέβεζας με ανοιχτή την μπουκαπόρτα, ο 71χρονος Χαράλαμπος Γκογκόνης έθεσε σε κίνηση το αυτοκινητό του, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα, παρασύροντας άλλα τρία άτομα. Φουσκωτό σκάφος περισυνέλεξε και τα τέσσερα άτομα, που τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Εξαμελή σπείρα εμπόρων ναρκωτικών εξαρθρωσε η Αστυνομία και κατέσχεσε 142 κιλά χασίς.

Εξαμελή σπείρα εμπόρων ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας δύο Ελληνες και δύο Αλβανούς, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συμπατριώτες του. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 142 κιλά χασίς αλβανικής προέλευσης, ενώ γίνονται έρευνες για να βρεθούν άλλα 33 κιλά τα οποία πρόλαβαν και έκρυψαν σε ερημική τοποθεσία οι δύο Ελληνες.

Μηνυτήρια αναφορά κατά πέντε αξιωματικών, 27 στρατιωτών και της ιατροδικαστού Ζαγγελίδου, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οικογένεια του Σπύρου Ρωμιόπουλου.

Νέα μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οικογένεια του 19χρονου στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου, που επιμένει στις καταγγελίες οτι ο θάνατος του γιού τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Με την αναφορά ζητείται η ποινική δίωξη του διοικητή, τεσσάρων αξιωματικών και 27 στρατιωτών του 640 τάγματος Πεζικού, που υπηρετούσε ο στρατιώτης, κατηγορώντας τους οτι απέκρυψαν κρισιμες πληροφορίες. Η αγωγή στρέφεται επίσης και κατά της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα ο Τόντ Φίτζερλαντ Ντέι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κιτρινόμαυρο ΤΑΚ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν συμπαίκτης του Ντίνο Ράτζα στους Μπόστον Σέλτικς, έστειλε σήμερα το υπογεγραμμένο το συμφωνητικό συνεργασίας στην διοίκηση της ΑΕΚ και την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα έρθει στη χώρα μας. Ο Ντέι θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση, έναντι 390.000 δολλαρίων περίπου.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποιεί η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βάσω Τσαβδαρίδου, η οποία προκρίθηκε σε δύο τελικούς, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που γίνεται στη Λοζάνη. Η Τσαβδαρίδου προκρίθηκε στους τελικούς του σύνθετου ατομικού και των ασκήσεων εδάφους. Αντίθετα, ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Μελισσανίδης, απογοήτευσε με την εμφανισή του και έμεινε έξω από τον τελικό.

Υψηλού κινδύνου χαρακτήρισε η ΟΥΕΦΑ τον αγώνα της ομώνυμης διοργάνωσης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρσεναλ που θα γίνει στο γήπεδο της Τούμπας. Αυτό απλά αημαίνει αυτξημένα μέτρα ασφαλείας πριν και κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ενώ εκτός του παρατηρητή θα παραστεί στο γήπεδο και ειδικός εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ. Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ αναμένει αύριο την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για το μέγεθος της ποινής που θα επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή του Σπύρο Μαραγκό, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Σπάρτακ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 290,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 73, γαλλικό φράγκο προς 47,45, λίρα Αγγλίας προς 463,04, ελβετικό φράγκο προς 193,94, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,38, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 239,98, λίρα Κύπρου προς 543,63 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,81 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να παρουσιάζεται αισιόδοξη, 48 ώρες πριν την απόφαση για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004. Ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε ισχυρή άνοδο 1,38% και έκλεισε στις 1565,14 μονάδες.Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,1 δισ. δραχμές. Την ανοδική "κούρσα" οδήγησαν οι μετοχές των τραπεζών και των κατασκευών. Με οριακή άνοδο έκλεισε η ισοτιμία του δολαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος. Οι εμπορικές τράπεζες θα πωλούν αύριο το δολάριο στις 290,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού που θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 28 βαθμούς, στα δυτικά 16 με 30 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Λίγες τοπικές νεφώσεις, ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους θα έχει αύριο η Αθήνα, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει απο 20 μέχρι 28 βαθμούς. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 18 με 27 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 1997 - 18:00:28 UTC