Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονο το παρασκήνιο στη Λοζάνη πριν απο την αυριανή ψηφοφορία.
- Ψηφίζεται σήμερα στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας.
- Στο ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα αναφέρθηκε χθές ο πρωθυπουργός.
- Μειώθηκαν οι τιμές των υγρών καυσίμων.
- Προετοιμάζεται η νέα αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό.
- Ιρακινός λαθρομετανάστης με λέπρα στη Λέσβο.
- Σημαντικές τομές στο Χρηματιστήριο με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Κατερίνα Θάνου πρώτη στο διεθνές μήτιγκ της Ιταλίας. - Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών σε φιλικό αγώνα, έχασε με 1-0 από την αντίστοιχη των ελπίδων.
- Στην ΑΕΚ υπέγραψε ο αμερικανός σούτιγκ γκάρντ Τόντ Φίτζεραλντ Ντεϊ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονο το παρασκήνιο στη Λοζάνη πριν απο την αυριανή ψηφοφορία.

Εντονο είναι το παρασκήνιο στη Λοζάνη λίγες ώρες πριν απο την ψηφοφορία αύριο το απόγευμα για την πόλη που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.Στην ελληνική αντιπροσωπεία επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.Εντονες είναι οι προσπάθειες που καταβάλονται απο διάφορες πλευρές για τον επηρεασμό "αθανάτων".Οι τελευταίες προσπάθειες της χώρας μας εστιάζονται στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Αθήνας,στην υποδομή που διαθέτει και στην ικανότητά της να αναλάβει τη διοργάνωση.

Ψηφίζεται σήμερα στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας.

Συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στις ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,το οποίο χθές ψηφίσθηκε επί της αρχής.Υπέρ της κατάργησης της επετηρίδας τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ διαφώνησαν τα άλλα κόμματα.Σύμφωνα με τροποποίηση που έκανε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης θα αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που έχουν συνολική προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών.

Στο ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα αναφέρθηκε χθές ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα του 21ου αιώνα έχει ζωτική ανάγκη ένα ΠΑΣΟΚ της ωριμότητας της ευθύνης, των νέων μεγάλων κοινωνικών οικονομικών και πολιτικών μετασχηματισμών,δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για τη συμπλήρωση 23 χρόνων απο την ίδρυση του Κινήματος.Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν και το σχέδιο και το όραμα για μια ισχυρή και ευημέρουσα Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Μειώθηκαν οι τιμές των υγρών καυσίμων.

Μειωμένες είναι απο τα μεσάνυχτα οι τιμές των υγρών καυσίμων. Η τιμή της βενζίνης μειώνεται κατά 3,90 το λίτρο και του ντίζελ θέρμανσης και κίνησης κατά 1,80 δρχ το λίτρο. Η πτώση αυτή, οφείλεται στη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του δολαρίου.

Προετοιμάζεται η νέα αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

Πολυήμερη περιοδεία σε Αθήνα,Αγκυρα,Λευκωσία αλλά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκινά απο τη Δευτέρα έως και τις 20 Σεπτεμβρίου ο νέος ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό,Τομ Μίλερ. Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μίλερ θα έχει συνεργασία με τον προεδρικό απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για να σχεδιασθεί το επόμενο βήμα της αμερικανικής πρωτοβουλίας, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει και επίσκεψη στην περιοχή του ίδιου του κ. Χόλμπρουκ.

Ιρακινός λαθρομετανάστης με λέπρα στη Λέσβο.

Σαρανταεννιά ιρακινοί λαθρομετανάστες μεταξύ των οποίων και ένας που έπασχε απο λέπρα συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη .Τους είχε μεταφέρει Τούρκος δουλέμπορος,ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει.

Σημαντικές τομές στο Χρηματιστήριο με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε.

Νομοσχέδιο-σκούπα για το Χρηματιστήριο που περιλαμβάνει 14 μεταρρυθμίσεις - τομές στη λειτουργία του κατατέθηκε χθές στη Βουλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κατερίνα Θάνου πρώτη στο διεθνές μήτιγκ της Ιταλίας.

Η πρωταθλήτριά μας των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Θάνου,κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα του διεθνούς μίτινγκ στίβου του Ριέτι της Ιταλίας με 11 δεύτερα 25 εκατοστά. Εξάλλου ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος κατετάγη δεύτερος στα 200μ με 20.54, ενώ ο Χάρης Παπαδιάς ήταν τρίτος στα 100μ με 10.44.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών σε φιλικό αγώνα, έχασε με 1-0 από την αντίστοιχη των ελπίδων.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, γνώρισε την ήττα με 1-0 από την αντίστοιχη των ελπίδων. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Κατσούρης του ΠΑΟΚ. -

Στην ΑΕΚ υπέγραψε ο αμερικανός σούτιγκ γκάρντ Τόντ Φίτζεραλντ Ντεϊ.

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα ο Τόντ Φίτζερλαντ Ντέι, όπως ανακοίνωσε το ''κιτρινόμαυρο'' ΤΑΚ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν συμπαίκτης του Ντίνο Ράτζα στους Μπόστον Σέλτικς, έστειλε υπογεγραμμένο το συμφωνητικό συνεργασίας στη διοίκηση της ΑΕΚ και την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα έρθει στη χώρα μας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 290,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 73, γαλλικό φράγκο προς 47,45, λίρα Αγγλίας προς 463,04, ελβετικό φράγκο προς 193,94, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,38, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 239,98, λίρα Κύπρου προς 543,63 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού που θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις.Ηθερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 28 βαθμούς, στα δυτικά απο 16 εως 30 και στην υπόλοιπη χώρα απο 18 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Λίγες τοπικές νεφώσεις, ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους θα έχει η Αθήνα, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει απο 20 μέχρι 28 βαθμούς. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί απο 18 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 4 September 1997 - 7:00:15 UTC