Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιστρέφει στην Αθήνα η "χρυσή" επιτροπή διεκδίκησης
- Εγγύηση ειρήνης η Ολυμπιάδα.
- ...και οικονομικά κέρδη.
- Ομιλία πρωθυπουργού στην 62η ΔΕΘ.
- Συνεχίζονται οι κατασχέσεις αυτοκινήτων μεθυσμένων οδηγών.
- Αποχώρησε από ΝΑΤΟϊκή άσκηση η Τουρκία.
- Σύγκουση αστικού λεωφορείου με φορτηγό.
- Θάνατος 16χρονης από ηρωίνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μόνο νίκη ζητά η Ελλάδα στη Λιουμπλιάνα. - Πρώτη η Ξάνθου και στο Τόκυο.
- Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε παγκόσμιο κωπηλασίας.
- Από το ΝΒΑ στο Περιστέρι.
- 'Ηττα της εθνικής βόλλεϋ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιστρέφει στην Αθήνα η "χρυσή" επιτροπή διεκδίκησης

Φέρνοντας στις αποσκευές της τη χρυσή σύμβαση για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 από την Αθήνα, επιστρέφει αύριο το απόγευμα η ελληνική αντιπροσωπεία, ενώ ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για τη μεγάλη αυτή νίκη της χώρας μας. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια όλοι μαζί θα δώσουν συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο, όπου θα ακολουθήσει γιορτή στην οποία θα τραγουδήσουν η Χαρούλα Αλεξίου και ο Γιώργος Νταλάρας.

Εγγύηση ειρήνης η Ολυμπιάδα.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 θα είναι οι καλύτεροι στην ιστορία τους, δήλωσε από τη Λωζάνη ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ενώ μια εντυπωσιακή εκτίμηση κάνει και το Αμερικανικό κέντρο διπλωματίας, που σε ανακοινωσή του αναφέρει ότι η Ολυμπιάδα αυτή θα έχει καθοριστική επίδραση στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος, ιδιαίτερα με την Τουρκία. Προσθέτει επίσης ότι η Αγκυρα θα πρέπει να ξανασκεφτεί την επεκτατική της πολιτική και τις απειλές πολέμου, που προκαλεί μεγάλη ένταση στην περιοχή.

...και οικονομικά κέρδη.

Για την ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται, θα δημιουργηθούν 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας τα προσεχή επτα χρόνια. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται το αεροδρόμιο των Σπάτων που θα εξυπηρετεί 6.000 επιβάτες την ώρα, το μετρό της Αθήνας, με το οποίο θα μετακινούνται 450.000 ατομα την ημέρα, ο δρόμος Σταυρού-Ελευσίνας, που θα συνδέει το αεροδρόμιο με την Καλογρέζα και το Ολυμπιακό χωριό που θα κτισθεί στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ομιλία πρωθυπουργού στην 62η ΔΕΘ.

Τους βασικούς άξονες της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής για το 1998, παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, στο επίσημο δείπνο που παράθεσε η διοίκηση της Διεθνούς 'Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε στους 4 βασικούς στόχους της ανάπτυξης, της σταθεροποί- ησης, της ποιότητας ζωής και της ελληνικής συμμετοχής στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση της ΕΕ. Επισήμανε επίσης την ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας, της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του σχεδίου Καποδίστριας για τις συνενώσεις των δήμων, και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη δυνατότητα εξέιλξης της Θεσσαλονίκης σε ένα δυναμικό πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις αυτοκινήτων μεθυσμένων οδηγών.

'Αλλα 12 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν απο αστυνομικούς της Τροχαίας Αττικής, κατά τη διάρκεια αλκοτέστ που έγιναν χθες το βράδυ, σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά. Συνολικά, ελέγχθησαν 379 οδηγοί και διαπιστώθηκε οτι οι 33 είχαν υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο χρήσης οινοπνεύματος και από αυτούς μόνο 12 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Αποχώρησε από ΝΑΤΟϊκή άσκηση η Τουρκία.

Η Τουρκία αποχώρησε,διαμαρτυρόμενη, από άσκηση του ΝΑΤΟ που θα γίνει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο τέλος του μήνα. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

Σύγκουση αστικού λεωφορείου με φορτηγό.

'Ενας νεκρός και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός των θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε στη διασταύρωση της Μαγούλας με την παλιά εθνική οδό, στο ύψος της Μάνδρας Αττικής, όταν νταλίκα συγκρούσθηκε με λεωφορείο των αστικών συγκοινιών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τζάνειο και Γενικό Κρατικό.

Θάνατος 16χρονης από ηρωίνη.

'Ενα 16χρονο κορίτσι είναι το νέο θύμα της ηρωίνης. Πρόκειται για τη Μαρία Δρίσου, που βρέθηκε νεκρή σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Μιλτιάδου 33 στη Γλυφάδα. Ο θάνατος της 16χρονης διαπιστώθηκε στο Ασκληπείο της Βούλας όπου μεταφέρθηκε. Το σπίτι ανήκει στον Αναστάσιο Βαμβάκη, προφανώς φίλο του άτυχου κοριτσιού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνο νίκη ζητά η Ελλάδα στη Λιουμπλιάνα.

Τη Σλοβενία αντιμετωπίζει στις 21:15 ώρα Ελλάδας στη Λιουμπλιάνα, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Χρειάζεται μόνο νίκη, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση. Εάν νικήσει, η πρόκριση θα "παιχτεί" στον αγώνα με την Δανία, στις 11 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Πρώτη η Ξάνθου και στο Τόκυο.

Μια ακόμη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η πρωταθλήτρια του μήκους Νίκη Ξάνθου, που κατέλαβε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου του Τόκιο με 6 μέτρα 74 εκατοστά. Δεύτερη κατετάγη η Γερμανίδα Χάϊκε Ντρέσλερ με 6.71 μ. και τρίτη η Νιγηριανή Σιόμα Αζινούα με 6.69μ.

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε παγκόσμιο κωπηλασίας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική δίκωπος με πηδαλιούχο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στο Εγκεμπελέτ της Γαλλίας. Την ομάδα αποτελούσαν οι Κώστας Καρυώτης και Γιώργος Φώτου με πηδαλιούχο τον Λάμπρο Ρίζο. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που λαμβάνει η χώρα μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας. Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι ΗΠΑ και το αργυρό η Αυστραλία.

Από το ΝΒΑ στο Περιστέρι.

Μια μεγάλη μορφή του ΝΒΑ, απέκτησε χθες η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Περιστερίου. Πρόκειται για τον 32χρονο σέντερ Μπενόιτ Μπέντζαμιν, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα των δυτικών προαστείων έναντι 700.000 δολλαρίων.

'Ηττα της εθνικής βόλλεϋ

Την ήττα με 3-0 από την Ιταλία γνώρισε η εθνική ομάδα πετοσφαίρισης των ανδρών στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ολλανδία. Αύριο η εθνική αντιμετωπίζει τη Γερμανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 87, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 460,22, ελβετικό φράγκο προς 194,51, τις 100 ιταλικές λιρέτες προς 14,40, τα 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,02, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών βορειάδων στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή, που θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 31 και στην υπόλοιπη χώρα από 18 έως 29 βαθμούς. Λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου θα έχει η Αθήνα. 'Ιδιος καιρός αναμένεται και για τη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 6 September 1997 - 18:00:14 UTC